Jesper Grønkjær til F.C. København

F.C. København har i dag forstærket truppen med den danske landsholdsspiller Jesper Grønkjær på en 4-årig kontrakt.

Den 28-årige kantspiller Jesper Grønkjær startede sin karriere i hjembyen Thisted. Som ynglingespiller skiftede han til AaB og fik kort tid efter sin debut som 17-årig på AaBs førstehold i en Super Cup kamp mod F.C. København, i 1995.

I 1998 skiftede han til den hollandske storklub Ajax Amsterdam og nåede 75 kampe for klubben, inden Chelsea FC købte ham fri for en rekordhøj pris i 2000. Frem til 2004 spillede han 120 kampe for den nuværende engelske mesterklub. Siden da er turen gået over Birmingham FC, Atletico Madrid og VfB Stuttgart.

Jesper har spillet 60 kampe på det danske landshold, hvor han fik debut i 1999. Siden da er det blandt andet blevet til en VM-slutrunde i 2002, samt to EM-slutrunder i 2000 og 2004.

- Det har været en lang og sej forhandling, men vi fik vores mand! Ståle har haft Jesper Grønkjær på sin ønskeliste siden han startede i klubben og jeg er stolt af at vi nu, efter mange måneders forhandlinger kan præsentere ham i PARKEN i dag. Det er ikke nogen hemmelighed at vores næste mål i klubben er international succes og efter de tre seneste indkøb, sammenholdt med de kvaliteter vi allerede har i truppen, føler jeg at vi er godt rustet til den kommende SAS Liga sæson og Champions League kvalifikation. Det er en stor dag for klubben, udtaler bestyrelsesformand Flemming Østergaard

- Det er glædeligt at få en så stor spiller til klubben. Jesper har udviklet sig meget siden jeg spillede sammen med ham og jeg har siden da fulgt hans karriere tæt. I mine øjne har han de spidskompetencer vi mangler: Han er gennembrudsstærk, har stor international rutine, kan spille i både højre og venstre side og han kommer til at passe glimrende ind i vores system. Vi har efterhånden en stor international trup og derfor har det også været vigtigt for mig at det nu er en stor dansk profil vi kan hente til klubben, siger cheftræner Ståle Solbakken.

- Jeg er selvfølgelig stolt over at vi kan tiltrække en spiller af Jespers kaliber til F.C. København. Jesper har både spillemæssige og menneskelige kvaliteter der kan være med til at løfte F.C. København yderligere, slutter sportschef Carsten V. Jensen.

Om sit eget skifte siger Jesper Grønkjær:

- Jeg har tænkt på det her i lang tid og snakket meget med Ståle Solbakken og skulle jeg hjem til Danmark, så var FCK jo oplagt, da det er Skandinaviens største klub. Jeg kan helt klart mærke at F.C. København har potentialet til at komme langt i Europa. Klubben har store ambitioner og det er noget der tiltaler mig. Det er på nogle måder udansk, men jeg synes det er forfriskende og rammerne er perfekte her. Jeg glæder mig til udfordringen.

Jesper Grønkjær får spillertrøje nummer 10 og starter træningen sammen med sine nye holdkammerater allerede på mandag den 26. juni, klokken 14.00.