2. div. øst: Syvende sejr af 9 mulige i foråret

Der var for anden uge i træk dømt københavner-opgør på Frederiksberg Stadion, da Østerbro-klubben Skjold kom på besøg, og ligesom B93 i seneste runde blev de sendt hjem med et klart nederlag i bagagen.

Af Ragnald Kruse

Det var lang tid siden gæsterne senest havde besøgt Frederiksberg, da de sidste sæson spillede i vestkredsen, og sæsonen før spillede i 1. division. Skjold lå før dagens opgør nummer 6 i rækken, to pladser over FCK/KB, og har haft en stabil sæson. Dette kan man også roligt sige om hjemmeholdet, der ikke har tabt de seneste 8 kampe og har vundet 6 af dem.

Mens der i sidste uge var hjælp at hente fra SAS-ligatruppen i form af Niclas Jensen, Zanka, Würtz og Junior, var det til denne kamp kun Mads Laudrup, Jacob Neestrup, Lasse Qvist og Nicolai Hansen, der er en del af førsteholdstruppen. Men det skulle vise sig slet ikke at være noget problem.

FCK/KB lagde fra starten ud med højt pres og tvang Skjold langt tilbage på banen. Det var tydeligt at se, at træner Niels Sørensen har fokuseret på kantspillet til træning, for Thomas Christiansen og Kevin Bechmann Timm på henholdsvis venstre og højre midtbane havde en stor andel i det positive spil til dagens kamp.

Det var dog gennem midtbanen, at hjemmeholdets første store chance kom i det 22. minut, da Laudrup med en flot stikning sendte Qvist alene af sted mod Skjold keeperen – men 2 måls skytten fra forrige kamp sendte bolden lige forbi målet. Samme skæbne havde en stor dødbolds chance kun tre minutter senere, da et frispark blev sendt ind i feltet og kun var få cm fra at bringe hjemmeholdet foran.

Som sagt var det kanterne, der kom til at spille en hovedrolle i dagens kamp, og det kom man til at se efter en halv time, hvor Kevin Bechmann Timm på højrekanten snød en modspiller uden for feltet og sendte et langskud fordi keeper Christian Jønsson, der ikke havde en chance. Bolden ramte dog en spiller på vejen, men det skal ikke skjule at det var et pragtmål, og hjemmeholdet nu var foran 1-0.

Det var sjældent, at bolden var nede på hjemmeholdets banehalvdel, og FCK/KB keeper Frederik Vang Larsen havde ikke det store at lave i 1. halvleg og kampen generelt. Hjemmeholdets offensive kræfter var hele tiden på spil, og Skjolds defensive kæde havde nok at lave med at holde de to kanter samt frontangriber Lasse Qvist væk fra fadet.

2. halvleg var ikke meget anderledes rent presmæssigt fra hjemmeholdet end den første. Det var dog Skjold der i det 53. minut havde den første store mulighed, hvor en kontrachance sendte angriberen af sted mod Frederik Vang Larsens mål - men FCK/KB forsvarer Rasmus Bogh viste stor defensiv klasse og fik stoppet en udligning. Der skulle dog ikke gå mere end syv minutter før det var i den modsatte ende det for alvor brændte på – igen var det kanten der spillede ind, hvor Thomas Christiansen på fornemste vis afdriblede tre modstandere uden for feltet og sendte bolden i nettet igen udenfor keeperens rækkevidde.

Så skulle man tro at hjemmeholdet ville sænke tempoet lidt, men det kunne ikke være mere langt fra sandheden. Allerede få minutter efter scoringen var Qvist i fokus og kunne fra en meget fri position meget nemt have bragt FCK/KB yderligere foran, men bolden ramte træværket. Minuttet efter var det Mads Laudrup, der med et hårdt og præcist langskud udefra også var meget tæt på, men måtte se sit forsøg afværget af et godt keeperindgreb. Så heldig var Christian Jønsson dog ikke 10 minutter senere i det 75. minut, da Laudrup igen med et langt skud udefra forsøgte sig – bolden blev dog afværget, men på riposten stod den altid farlige Lasse Qvist og kunne bringe FCK/KB fortjent foran 3-0.

I de sidste 10 minutter af kampen dalede tempoet en del for begge hold, men Skjold havde dog en rimelig stor chance for at pynte på resultatet med et flot indlæg i feltet til en helt fri spiller, men måske typisk for kampen sendte han den forbi målet, og hjemmeholdet kunne for syvende gang ud af ni i dette forår gå fra banen med en sejr.

Efter kampen var træner Niels Sørensen naturligvis glad for sejren og det flotte spil. ”Jeg synes vores spillere var oppe på det niveau som de skal være, og når vi får tingene til at fungere, så har vi det ekstra tempo der gør at vi kan kontrollere kampen som vi gjorde i dag,” lød det fra Niels Sørensen, der i løbet af søndagen kunne se at sejren sendte hans hold op på en 6. plads i tabellen.

Næste hjemmekamp er den 1. juni, kl. 10.30 mod B 1908 på Frederiksberg Stadion.

Dagens startopstilling:

Frederik Vang Larsen
Danni Jensen - Nicolai Hansen - Rasmus Bogh - Casper Windfeld
Kevin Bechmann Timm - Mads Laudrup - Jacob Neestrup - Thomas Christiansen
Lasse Qvist - Mads Torry

Mål:
31. min 1-0 Kevin Bechmann Timm
61. min 2-0 Thomas Christiansen
75. min 3-0 Lasse Qvist

Udskiftninger:
57. min Mads Torry ud, Mads Aunvig ind
72. min Danni Jensen ud, Morten Edvold ind
76. min Kevin Bechmann Timm ud, Kenneth Thinter ind

Advarsel:
37. min Nicolai Hansen