2-2 efter sen Esbjerg-udligning på straffe

To gode FCK-tilbud, men Esbjerg kom foran 1-0
Det begynder så småt at spidse til i toppen af tabellen, hvor AaB og FCM inden aftenens opgør var henholdsvis 6 og 7 point foran løverne, som til gengæld var á point med Brøndby, og begge havde et hul på 8 point ned til gæsterne fra Esbjerg. De formstærke vestjyder havde blot tabt en enkelt gang siden vinterpausen, mens løverne kom med tre Superliga-sejre i træk mod hold, der stod meget lavt og kompakt.

Det kan man ikke beskylde esbjergenserne for, og det bidrog til en særdeles afvekslende og underholdende 1. halvleg, hvor stillingen sagtens kunne have været 2-2 eller mere. Allerede efter de første 10 minutter var status, at løverne havde haft to store chancer, men vestjyderne var foran 1-0…

Først reddede Magnus Lekven på målstregen et Cornelius-hovedstød efter hjørne, og nogle minutter senere – da hverken Corner eller EfB-keeper Dubravka fik fat i et indlæg – blev et Bolaños-forsøg fra nært hold blokeret. Men ind imellem havde vestjyderne bragt sig foran, da Wiland sendte et udspark lige op til Jeppe Andersen midt på egen banehalvdel. Han sendte Jonas Knudsen af sted i venstre side, og han fandt den helt fri Jakob Ankersen på kanten af feltet, hvorfra han udplacerede Wiland med en inderside-afslutning.

Men i stedet for 1-1 kunne det let være blevet 2-1 inden der var spillet et kvarter, da Margreitter mistede en bold i opspillet, men Fellah og Pusic fik ikke udnyttet den gyldne kontramulighed. På det tidspunkt sad de veloplagte gæster solidt på kampen, men efterhånden begyndte løverne at få fat i spillet. Vetokele skabte en god mulighed efter 17 minutter, da han aggressivt tacklede bolden fra en esbjergenser og trak ned mod feltet, men desværre kiksede den sidste pasning til Bolaños.

Løverne kæmpede sig stærkt tilbage
Esbjerg var dog stadig giftige, når de nærmede sig FCK-feltet, og det gjorde de stadig ubehageligt ofte. Efter 22 minutter Pusic bl.a. en stor skudchance på kanten af feltet, men overplacerede sin afslutning. I stedet slog hjemmeholdet kontra, og da Dubravka gik helt galt af et Bolaños-indlæg, kunne Vetokele kvikt heade bolden mod mål – og dommer Michael Johansen måtte lige konferere med linjedommeren, før de enedes om, at den var inde, før Michael Jakobsen lossede den væk.

Fra da af blev det for alvor underholdende, og angreb efter angreb bølgede ned mod de to felter, og med mestrene som de mest ivrige og pågående. Der blev givet og taget i duellerne, uden at nogen gik over stregen, og der var både hele og halve chancer i begge ender, før den næste scoring faldt i det 38. minut. Pierre Bengtsson trak godt ind fra venstre og fandt Bolaños på kanten af Esbjerg-feltet, hvor costaricaneren tæmmede bolden, inden han iskoldt hamrede den i netmaskerne uden for Dubravkas rækkevidde.

Kort efter måtte Esbjerg-keeperen ud i fuld længde for at snuppe et godt hug fra Cornelius, men trods tungt FCK-pres resten af halvlegen blev det ved de 2-1, hvilket man nok også skal være tilfredse med set over halvlegen som helhed!

2. halvleg kunne ikke helt leve op til 1. halvleg
2. halvleg kunne ikke leve op til 1. halvleg hvad angår afvekslende spil og antallet af målchancer, men til gengæld kontrollerede løverne spillet væsentligt bedre, mens gæsterne ikke havde nær så meget speed i støvlerne som før pausen.

Helt frem til slutningen af kampen var det også hjemmeholdet, der var tættest på at komme på tavlen. Bolaños testede Dubravka med et godt, fladt hug, som keeperen måtte ud i fuld længde for at snuppe, og midt i halvlegen var Margreitter tæt på at snitte et Bengtsson-hjørne ind i det lange hjørne. I denne periode flød pasningerne virkelig fint for københavnerne, og alle arbejdede stenhårdt og bevægede sig også godt for hinanden. Lars Jacobsen havde også en god aktion, hvor han strøg igennem i højre side efter en fin aflevering fra TK, men hans tværpasning tæt under mål ramte desværre ikke en FCK’er.

Med ca. 20 minutter igen blev der signaleret udskiftning af Braaten, men da TK samtidig faldt om i græsset og blev liggende og tog sig til hovedet, så blev det ham, der – groggy og omtåget – måtte hjælpes fra banen og erstattes af Delaney. Kort efter kom Gíslason også ind for Bolaños, og Amankwaa for Vetokele, og først små 10 minutter før tid kunne de se gæsterne komme frem til en farlig mulighed, da Bakenga kom på skudhold i feltet, men overplacerede sit forsøg.

Sen Esbjerg-udligning på straffe
Da uret rundede de 90 minutter blev der – pga TK’s skade – lagt hele seks minutter til, og knap halvvejs gennen disse, trak Bakenga ind i FCK-feltet og blev ulovligt bremset af Margreitter, og så pegede Michael Johansen på 11 meter-pletten. Wiland gik til højre, men Jakob Ankersen sparkede køligt bolden ind i den modsatte side.

Unægtelig en kold dukkert for løverne, som dog stadig havde 3 minutter at løbe på, og minsandten om man ikke nåede at skabe to kvalificerede muligheder for at afgøre det hele! Først da Braaten fyrede et fladt forsøg af, som Dubravka nåede godt ned og holde, og minutter efter en endnu større mulighed, da Cornelius tilkæmpede sig bolden, trak sig fri og afsluttede med højre, men måtte se bolden suse tæt forbi den fjerneste stolpe.

Holdet: 21 Johan Wiland – 2 Lars Jacobsen (anf.), 4 Kris Stadsgaard, 15 Georg Margreitter, 3 Pierre Bengtsson – 30 Christian Bolaños (79.: Rurík Gíslason), 6 Claudemir, 16 Thomas Kristensen (72.: 8 Thomas Delaney), 22 Daniel Braaten – 11 Andreas Cornelius, 9 Igor Vetokele (83.: 32 Danny Amankwaa)

Ikke benyttet: 1 Kim Christensen, 12 Fanendo Adi, 25 Christoffer Remmer og 34 Mads Aaquist