1-1 på sen Delaney-udligning

Efter over et år uden Derby i Telia Parken – og hvad værre var, uden FCK-sejre i de tre opgør på Vestegnen – var tiden endelig kommet, da Michael Tykgaard fløjtede op for den første af to pokalsemifinaler.

Tro mod sine tidligere udmeldinger gav Ståle chancen til flere af de spillere, der er tættest på idealopstillingen i Alka Superligaen, og det betød, at han skiftede et halvt hold ud i forhold til søndagens sejr over SønderjyskE. Elleve delt med to… OK, den halve var William, som havde karantæne i søndags.

I en ujævn og lidt rodet åbning på kampen kom den første chance efter hjørne i det 13. minut, da Delaney sendte en lidt tilfældig bold lige over mål fra kanten af det lille felt. Kaptajnen fik også et gult kort lidt efter, da han kom for sent i en tackling på Durmisi, men nogen hårdt spillet kamp var der ikke tale om, selv om der som altid blev gået til den i duellerne.

Trods et spillemæssigt overtag skabte vi ikke alverden, og der skulle en kikset Brøndby-tilbagelægning til, før vi fik den næste lille mulighed, men Nicolai sparkede over mål fra distancen.

Da vi nærmede os den halve time havde Kaminski stort set ikke haft noget at lave, men ud af ingenting måtte han alligevel gå den tunge gang ind i målet, da Pukki kom først på et Boysen-indlæg fra venstre og headede bolden ind ved nærmeste stolpe.

Herefter fik vi dog fat i kampen igen og spillet blev også bedre og bedre, og vi sluttede halvlegen som spilstyrende, mens Brøndby lurende på kontra og dødbolde. På deres eneste hjørne kom Albrechtsen til en ganske god hovedstødschance ved fjerneste stolpe, men headede over - og måtte kort efter udgå, da hans lægskade sprang op.

Vi havde flere tilløb til chancer, og Kusk manglede et par gange kun det sidste i de dybe stikninger, og da han i overtiden fandt Bashkim i fri position i venstre side, sendte han desværre afslutningen lige over mål.

2. halvleg fortsatte med os i offensiven, og efter to minutter var Delaney ved at lobbe den over Rønnow efter en fin Høgli-fremlægning, og på det efterfølgende hjørne inderside-flugtede kaptajnen lige over mål ved fjerneste stolpe.

Men ellers kom vi ikke til de helt farlige afslutninger, og en dobbelt-udskiftning af Høgli og Bashkim til fordel for Remmer og Toutouh ændrede ikke på dette. I stedet kom Brøndby momentvis tilbage, bl.a. i en periode på 5-6 minutter, hvor de vendte hjørnestatistikken fra 1-5 til 6-5 i deres favør.

Bortset fra en halvgod skudchance til Pukki skabte de dog heller ikke andet end den ravage, der fulgte af deres dødbolde, der blev slået ind i det lille felt.

Til gengæld fik Toutouh en stor chance godt et kvarter før tid, hvor Santander også var kommet ind, så vi spillede 4-3-1-2. Ludwig slog en god crossbold, som Toutouh flugtede tæt forbi og i sidenettet.

Selv om det var lidt op ad bakke, kæmpede alle mand dog tålmodigt videre og blev belønnet også syv minutter før tid. Et Remmer-indlæg blev ikke clearet ordentligt, og et Toutouh-skud blev blokeret og endte hos Delaney, der hamrede den utageligt ind.

Så skulle ingen af holdene have klinket noget, men Christian Nørgaard kom dog til en stor chance, da han driblede og tacklede sig til en skudmulighed, som sneg sig tæt forbi den fjerneste stolpe. Men det blev ved 1-1, og dermed er spændingen helt intakt, inden returopgøret på Vestegnen om 14 dage.

Holdet: 28 Thomas Kaminski – 2 Tom Høgli (61.: 20 Christoffer Remmer), 25 Mathias Zanka Jørgensen, 15 Mikael Antonsson, 3 Ludwig Augustinsson – 17 Kasper Kusk (74.: 19 Federico Santander), 6 William Kvist, 8 Thomas Delaney (anf.), 9 Bashkim Kadrii (61.: 24 Youssef Toutouh) – 11 Andreas Cornelius, 10 Nicolai Jørgensen

Ikke benyttet: 31 Robin Olsen, 5 Erik Johansson, 7 Benjamin Verbic, 35 Aboubakar Keita