1-1 mod Brøndbys reserver

F.C. Københavns og Brøndbys reserver delte pointene mellem sig for tredje gang i denne sæson, da det i eftermiddags blev 1-1 på Bane 2 bag Brøndby Stadion. Johan Absalonsen sendte københavnerne i front efter et kvarters spil, og midt i 2. halvleg udlignede Brent McGrath.

af Torkil Fosdal

Ingen kunne dog have indvendt noget, hvis det havde stået 1-1 allerede ved pausen, og selv en 2-1-føring til hjemmeholdet havde ikke været himmelråbende uretfærdigt. Allerede i kampens første 4 minutter producerede de gulklædte nemlig to rigtig gode chancer, men både Osama Akharraz og Azad Corlu måtte se Kim Christensen hive de første af mange store redninger frem.

Brøndby var klart bedst i kampens indledning, men efter 12 minutter så man en udmærket angrebsaktion fra gæsterne, da Johan Absalonsen slog et godt indlæg fra venstre, som Kenneth Zohore lagde tilbage til Danny Amankwaa, og han trykkede resolut af, men måtte se bolden stryge lige over overliggeren. Det var dog første gang man for alvor var oppe og true Brøndby-forsvaret, men der skulle gå bare tre minutter, før det ikke bare blev ved truslerne.

Absalonsen startede en kontra og fandt Amankwaa helt ude ved venstre sidelinie, og den unge spydspids holdt behændigt bolden på den rigtige side af stregen og hårdt presset sendte han fikst bolden videre til Absalonsen, der sprintede ind i feltet og køligt sparkede bolden under Michael Tørnes og i netmaskerne. Det kan man da kalde et godt gensyn med den klub, han forlod i sommeren 2006 til fordel for OB!

Siden udjævnede spillet sig, og det næste kvarter blev mere jævnbyrdigt, men hen mod den halve time producerede Brøndby igen to kæmpestore chancer. Først til Brent McGrath, der stak bagom Remmer og Hooiveld og stod helt alene med Kim Christensen, som igen hev en klasseredning frem. Og kort efter var det Thomas Rasmussen, der et kort øjeblik havde forvildet sig over på højre wing-pladsen og – mistænkeligt nær offside – pludselig blev spillet helt fri i feltet, men heller ikke han kunne få den forbi det levende plankeværk i FCK-målet.

Det blev signalet til et kvarter med ny Brøndby-dominans, men nærmere end et farligt skud fra Akharraz kom de ikke den udligning, som de ellers godt kunne have fortjent.
I pausen udgik Danni Jensen, og Lasse Lindbjerg kom ind i midterforsvaret, mens Christoffer Remmer gik ud på højre back. Københavnerne fik meget bedre fat i spillet efter pausen, men uden at komme frem til egentlige afslutninger. Tættest på var det, da Amankwaa smart spillede Zohore til en friløber, men Tørnes havde luret faren og spurtede langt uden for feltet og fik i sidste øjeblik losset bolden væk for næsen af den store 18’er.

Men bedst som man glædede sig over udviklingen i kampen, slog Brøndby til i den anden ende. Efter 65 minutter snittede et Jan Kristiansen-langskud uheldigt Hooiveld, så bolden tog stolpen i stedet for at lande i Kim Christensens handsker, og på returbolden kunne McGrath enkelt sparke bolden i tomt mål og bringe balance i regnskabet.

Kort efter kom Mikael Vukecevic ind på den centrale midtbane, mens Absalonsen gik ud og Bergvold trak ud i venstre side. Vukecevic markerede sig med flere gode aktioner og havde blandt andet et udmærket skudforsøg fra distancen, som desværre strøg lige over mål. Zohore havde også et udmærket langskud med kurs mod det fjerne målhjørne, men ellers var det småt med chancer i begge ender, indtil Jan Kristiansen i slutminutterne forsøgte sig med endnu et langskud, men denne gang blev den ikke rettet af, og så var Kim Christensen sikkert nede og holde bolden.

Andreas Cornelius nåede at få de sidste minutter i stedet for Amankwaa, der også kan se tilbage på en god præstation, hvor han viste god teknik og spilforståelse og altså stod for frispilningen til Absalonsens scoring. Den rakte ikke til tre point, men uafgjort var også helt i orden efter spil og chancer, og dermed ligger københavnerne fortsat i spidsen af reserveligaen med 11 point for 5 kampe, mens Brøndby har 8 point for lige så mange kampe.

Næste opgave bliver om præcis en uge, når FC Midtjylland mandag kl. 14 lægger vejen forbi Jens Jessens Vej 10.