Alfred Johansson

De to trænere ser frem til Youth League-topkampen

Tirsdag kl. 14 mødes F.C. København og Manchester City i en Youth League-topkamp på Østerbro Stadion, som kan have afgørende betydning for hvem, der vinder gruppen.

Vores eget hold glæder sig også, og selv om cheftræner Alfred Johansson må undvære anfører William Clem på den centrale midtbane, fordi han er udtaget til førsteholdstruppen, så forventer han en sejr.

Vi har spillerne til at slå City
”Vi står altid klar til at hjælpe førsteholdet, det er altid førsteprioriteten. Og vi har stadig spillere, der er dygtige nok til at slå Manchester City."

”Drengene glæder sig til at komme ud og møde dem igen, for som vi talte om efter kampen i Manchester, så var alle jo ærgerlige over, at City udlignede så sent i kampen. Men det er jo et godt tegn, at man kan sidde bagefter og sige, at man burde have vundet sådan en kamp.”

”Men de erfaringer, som vi fik fra den kamp, dem skal vi bruge i morgen, og det har vi haft nogle gode processer om med spillerne,” fortæller Alfred.

Emil Højlund


Skiftede en del i lørdags - og vandt
Vores U19-hold var i kamp lørdag eftermiddag (læs mere om denne i "Ugen der gik"), og selv om Alfred skiftede syv spillere fra startopstillingen, så hev holdet endnu en sejr hjem i U19-ligaen.

”Det er dejligt, at vi har så mange dygtige spillere og så stærk en trup, at vi også kan tillade os at rotere i weekenden, for vi vil jo være med helt fremme og konkurrere om det hele,” siger Alfred. Her var holdet også uden William Clem, og Emil Højlund og Emil Rohd fik også en pause, mens bl.a. Emil Møller og Noah Sahsah først kom ind i den sidste halve time.

Trup på 20 giver flere muligheder
”Til kampen i morgen må vi jo udtage en bruttotrup på 20 spillere mod normalt 16 i U19-ligaen, så det giver nogle flere muligheder. Også for at supplere med nogle fra U17-truppen, som f.eks. Victor Froholdt, der kom ind mod Sevilla og City.”

”Det er selvfølgelig værdifuldt for en U17-spiller at få snuset til hele setup’et omkring Youth League, men man er først og fremmest med ud fra vores vurdering af det positionelle og det kvalitative. Det vil sige, hvor har vi behov for spillere på de forskellige positioner på banen i forhold til f.eks. skader, eller hvornår vi forventer at skulle skifte ud, og hvilke kvaliteter har de til at løse opgaven,” siger Alfred Johansson.

Se kampen i morgen
Du kan se med i morgen, når vi streamer kampen via vores Youtube-kanal med Christian Boier ved mikrofonen.

Du kan også købe plads til at overvære kampen på stadion (50 kr. for voksne, 25 kr. for børn) her på billet.fck.dk. Bemærk at der ikke er salg ved indgangen, som er for enden af stadiontribunen i den ende, der vender over mod Parken.

Fredagens forfærdelige storbrand inde i Idrætshuset betyder i øvrigt, at spillerne ikke kan benytte omklædningsrummene derovre, men i stedet har vi fået lov at bruge Skjolds omklædningsrum under tribunen.

Youth League på Østerbro Stadion


City skal revanchere Premier League 2-nederlag
De fleste City-spillere var også i aktion i weekenden, for de spiller regelmæssigt for klubbens U21-hold i Premier League 2. Ligaen er en reserve-/udviklingsliga for Premier League-klubberne, som inden denne sæson blev ændret fra en U23- til en U21-turnering og altså et par årgange ældre end vores hjemlige U19-liga.

”Kampen bliver en god mulighed for vores spillere til at komme igen efter lørdagens Premier League 2-nederlag til Blackburn,” sagde City-træner Brian Barry-Murphy, der både står i spidsen for Premier League 2-holdet og Youth League-holdet.

11 af de spillere, der var på banen i vores Youth League-kamp i onsdags, var også på banen i lørdagens 1-3-nederlag til Blackburn. Det var i øvrigt holdets første liganederlag i denne sæsons otte første runder, men City - der har vundet Premier League 2 de seneste to sæsoner - ligger stadig på en delt førsteplads med Crystal Palace.

Vigtig gruppekamp
Tirsdages Youth League-opgør kan have afgørende betydning for hvem, der vinder gruppen – de to hold har begge syv point efter de første tre kampe, men Citys målforskel er en smule bedre. Både nr. 1 og nr. 2 i gruppen går videre til at spille Youth League efter nytår.

”Tre kampe på fire dage er en fremragende erfaring for spillerne, ikke mindst mentalt, og hver gang vi har haft et tilbageslag i denne sæson, er vi kommet stærkt tilbage i den næste kamp,” bemærker han til Citys hjemmeside og hentyder ikke kun til kampe, hvor de er kommet bagud og har vundet, men også til et nederlag på 2-3 til Mansfield i EFL Cup, hvor U21-holdene bliver matchet på seniorniveau.

”Kampen i Manchester var en spændende kamp set fra vores perspektiv, og det var en udfordring, som vi nød. Selvfølgelig føler vi, at vi kan tage over og gøre det bedre i København, men vi er ikke i tvivl om, at det bliver hårdt,” siger Brian Barry-Murphy.