Viktor Fischer

Nummer et mod nummer fire

God og dårlig statistik mod FC Nordsjælland
Fire nederlag i 31 hjemmekampe lyder ikke så dårligt med københavnske briller, men i de seneste to år har vi tabt to ud af fire hjemmekampe til nordsjællænderne. Den seneste var ganske vist sæsonafslutningen i foråret, hvor det hele var afgjort, men de tæller jo også i statistikken!

Fin fjerdeplads
Igen i år satte mange eksperter spørgsmålstegn ved FC Nordsjællands niveau i 3F Superligaen efter salget af endnu en række profiler, bl.a. Karlo Barolec og Victor Nelsson, selv om der dog var penge på kistebunden til at erstatte dem med Mads Døhr Thychosen og Kian Hansen.

En fjerdeplads inden denne syvende spillerunde vidner om, at det foreløbig er gået udmærket - og kun vi og Brøndby har scoret flere mål end Flemming Pedersens mandskab.

Syv af deres ti point er dog hentet hjemme i Farum, mens de kun har hentet point på udebane ved at vinde i sæsonpremieren i Horsens og ellers tabt de to næste. De har dog ikke tabt tre Superliga-udekampe i træk siden maj 2016.

Især efter pausen har de været målfarlige, hvor otte af deres 11 mål er faldet - det overgås kun af SønderjyskE, der har scoret ni af deres 10 mål efter pausen.

Hverken vi eller FC Nordsjælland er i øvrigt gået målløse fra banen i denne sæson.

21 mand i aktion
Seks FCN-spillere har været på banen i alle sæsonens kampe: Nicolai Larsen, Ulrik Yttergaard Jenssen, Magnus Kofod, Jacob Christensen, Abu Francis og Icaac Atanga.

Francis er én gang kommet ind fra bænken, men de andre fem er startet inde hver gang og de fire førstnævnte har fået fuld spilletid, mens Atanga er udskiftet to gange.

FCN har ligesom os haft 21 spillere i aktion i alt.

Sådan startede FCN sidst
Sidste fredag vandt FCN 2-0 hjemme over OB og startede således:

Mikkel Damsgaard, Mohammed Kudus, Isaac Atanga
Magnus Kofod, Jacob Christensen, Abu Francis
Clinton Antwi, Ulrik Yttergård Jenssen, Kian Hansen, Mads Døhr Thychosen
Nicolai Larsen