To sene scoringer afgjorde topkampen

To sene scoringer afgjorde topkampen

God start på kampen
Løverne kom godt i gang på heden, da først røgen var lettet fra de to fan-områder i hver sin ende af den helt fyldte MCH Arena. Dejlig mange FCK-fans havde taget turen tværs over landet, og de ydede som sædvanlig stor støtte til deres helte både før, under og efter kampen.

Umiddelbart var det ikke til at se, at de fleste spillere havde 120 hårde minutter i benene fra i torsdags, men efter det første kvarters tid begyndte hjemmeholdet dog at sætte sig på kampen. Især drog de nytte af, at de fik en del af de dødbolde, som de har levet så godt af hele sæsonen, og det var også efter et hjørne, at Tim Sparv i det 16. minut firsttimede en bold lige over det fjerne målhjørne.

Friløber til De Ridder
Chancen kunne dog ikke måle sig med Steve De Ridders friløber to minutter senere, da Svitatchenko helkiksede sit forsøg på at stoppe en Delaney-fremlægning. Belgieren havde frit løb ned mod mål, men sparkede desværre lige i benene på Jakob Haugaard, der afløste den skadede Johan Dahlin i FCM-målet.

FCM fulgte op med et godt langskud fra Petter Andersson, som voldte Stephan lidt problemer, men kort før den halve time var Stephan både heldig og dygtig, da Andersson lige uden for målfeltet testede ham med en flugter - men Stephan nåede at samle benene og nærmest sætte sig på bolden!

I den periode trykkede hjemmeholdet godt på, mens vi primært levede på kontra, men frem mod pausen kom vi længere frem på banen og fik lidt ”luft”. Spillet var dog ofte lidt hektisk fra begge sider, for hjemmeholdet ville gerne hurtigt frem på banen, mens vi kom med meget fysik og ikke gav os en tomme i duellerne. Halvlegens sidste forsøg tilfaldt Rilwan Hassan, der trykkede godt af lidt uden for feltet, men Stephan var ude i fuld længde og redde til hjørne.

Taktisk ændring i pausen
Trænerteamet benyttede pausen til dels at sætte Yones Felfel ind for Steve De Ridder og dels trække Remmer ned i en tre mands-bagkæde, så vi gik over til at spille 3-5-2 med Høgli og Augustinsson som wingbacks.

Det gav hurtigt pote, for vi begyndte at holde meget bedre fast i bolden og køre længere angreb med stor tålmodighed og god bevægelse, så vi samtidig holdt dem væk fra vores halvdel. Og efter små 10 minutter var det meget tæt på en føring, da Remmer sendte Ludwig godt afsted i venstre side, og med et perfekt indlæg fandt ham den fri Sigurdarson midt i feltet, men islændingens firsttimer strøg desværre tæt forbi den ene stolpe…

Det hidtil største jubelbrøl fra hjemmepublikummet kom, da Pione Sisto kom på banen efter en times tid til sin første optræden i foråret, og han skulle også vise sig at få en hovedrolle.

Først testede Pusic dog træværket, da han snittede et Jakob Poulsen-frispark på stolpen, men ellers kom de faktisk ikke rigtig frem til noget særligt, og da vi rundede de 70 minutter så det stadig yderst fornuftigt ud set med FCK-briller. Amartey havde dog været ude og få foden tapet op, og trætheden begyndte så småt at lure rundt omkring, men det kom alligevel lidt ud af ingenting, da FCM kom foran efter 74 minutter.

To scoringer i sidste kvarter
Sisto slog en lang tværbold i feltet, og ved fjerneste stolpe dukkede André Rømer op og overrumplede Stephan med et hovedstød i det korte hjørne. Kort efter kom Brandur ind for Poulsen, men i samme minut punkterede FCM kampen, da Sisto hamrede bolden ind ved den fjerneste stolpe.

Det lykkedes dog at holde dem fra flere scoringer, og mod slutningen blev der debut til 19-årige Marcus Mathisen, der afløste Amartey og gik ned i midterforsvaret, hvorefter Remmer gik op på midten igen.

Alt i alt en fortjent FCM-sejr, der med 99,9 % sikkerhed også sikrer at guldet lander på i Herning. Det er bare at gratulere - tabellen lyver aldrig. Desværre, fristes man til at sige…


Holdet: 1 Stephan Andersen – 2 Tom Høgli, 4 Pelle Nilsson, 25 Mathias Zanka Jørgensen, 3 Ludwig Augustinsson – 20 Christoffer Remmer, 18 Daniel Amartey (85.: 40 Marcus Mathisen), 29 Christian Poulsen (78.: 36 Brandur Olsen), 8 Thomas Delaney (anf.) - 22 Steve de Ridder (46.: 33 Yones Felfel), 14 Björn Sigurdarson

Ikke benyttet: 41 Kim Christensen, 35 Mikkel Wohlgemuth, 37 Lasse Lindbjerg og 39 Berat Beciri