Det første mesterskab

F.C. København vandt det danske mesterskab allerede i sin første sæson, og afgørelsen faldt på Brøndby Stadion i næstsidste runde, da tvillingerne kombinerede sig igennem i slutminutterne og Martin Johansen sparkede bolden ind til københavnsk 3-2-sejr.


Det udløste naturligvis store jubelscener blandt de medrejsende FCK-fans og blandt spillere, trænere og ledere.

Jørgen Juul Jensen, Keld Kristensen, Benny Johansen og Lars Højer i badet


Efter kampen i Brøndby kørte holdet tilbage til KB, hvor der hurtigt samlede sig en del fans i Restaurant Granen og fejrede de nybagte mestre. 

En glad og stolt Harald Nielsen

 

Iørn Uldbjerg - omgivet af glade beundrere på Granen på KB

Den "rigtige" fejring fandt dog først sted ugen efter i forbindelse med sæsonens sidste kamp hjemme mod AaB - et sandt målorgie, som aalborgenserne vandt 6-4, blandt andet efter Martin Johansen var blevet udvist midt i 1. halvleg.

Efter kampen var der hyldest og medaljeoverrækkelse i PARKEN...


Om aftenen fortsatte festlighederne i Tivoli, hvor mestrene blev hyldet på Plænen, inden de satte sig til bords til et velfortjent aftensmåltid - med alt hvad dertil hører!

Hvis nogen dengang havde forudsagt, at klubben 25 år senere ville stå med 12 mesterskaber og 8 pokaltitler, så... ja, altså, hvis man havde spurgt spillerne ud på de små timer, havde svaret nok lydt: "Ikke flere??" Men mon ikke de fleste næppe havde drømt om, at der skulle komme så meget sølvtøj i pokalskabet! KB og B 1903 havde ganske vist vundet 22 mesterskaber tilsammen, men de var vundet over en periode på 80 år! 

Til gengæld var der nok heller ikke mange, der havde regnet med, at der gå hele otte år, før vores næste mesterskab kom i hus. Et par pokaltriumfer i 90'erne lunede lidt, men siden årtusindskiftet er det gået stærkt! Men man bliver aldrig træt af at fejre et mesterskab...