Kamil Grabara

Revanche-mulighed mod Silkeborg

Søndag kl. 16 får vi besøg af Silkeborg i Parken for tredje gang i sæsonen, og efter nederlag i de to første (et i ligaen og et i pokalkvartfinalen) er det tid til revanche – og til de tre point, som vi har hårdt brug for i tabellen.

Dermed ikke sagt, at gæsterne ikke også har brug for en sejr, men medaljer er næppe et tema i Silkeborg. I hvert ikke Superliga-medaljer, men til gengæld er pokalmedaljer i allerhøjeste grad et tema, for Kristi himmelfartsdag, den 9. maj, møder de AGF i finalen i Parken.

Netop AGF kan også teste græsset i Parken, når vi møder næste søndag kl. 18, og så har vi i øvrigt også en ”returkamp” i Silkeborg den 5. maj, fire dage før pokalfinalen.

>> Tilskuerinfo med åbningstider m.m.

Uden sejr i 13 Superligakampe
Trods Silkeborgs pokalsucce, hvor de slog os i kvartfinalerne og FC Fredericia i semifinalerne, er de nu oppe på 13 Superligakampe uden sejre. Ni er tabt, og fire er endt uafgjort – herunder de to seneste.

De har dog haft værre stimer i Superligaen, og den længste i én sæson er i 14/15-sæsonen, hvor de indledte med 18 kampe uden sejr (og kun vandt to i hele sæsonen).

På søndag er det næsten på dato et halvt år siden den seneste Superligasejr, da de vandt 2-1 i Hvidovre den 20. oktober. Siden den sejr har de kun scoret otte mål, og kun én gang mere end et mål pr. kamp (2-2 i Aarhus den 1. april).

Deres gode sæsonstart var dog nok til at fastholde pladsen i Top 6, så de kom i Mesterskabsspillet. Første gang var i 21/22-sæsonen, hvor de fik bronze.

Få ændringer fra kamp til kamp
Silkeborg er det hold, næst efter Randers FC, der ændrer færrest spillere i startopstillingen fra kamp til kamp. Keeper Nicolai Larsen og Mark Brink er startet i dem alle, og Callum McCowatt har også været på banen i dem alle, og selv om han senest måtte hjælpes fra banen efter et ildebefindende, så er han meldt fit for fight.

Stiller Kent Nielsen samme hold i mandags, hvor de tabte 0-1 hjemme til Nordsjælland, bliver det: Nicolai Larsen – Oliver Sonne, Joel Felix, Pontus Rödin, Andreas Poulsen – Pelle Mattsson, Mark Brink, Anders Klynge – Callum McCowatt, Stefan Thordarson – Tonni Adamsen.

Indbyrdes kampe
Som sagt tabte vi begge sæsonens Silkeborg-kampe i parken (1-3 i august og 1-2 i december), men vandt til gengæld begge i Silkeborg (2-1 i december og 3-0 i februar).

Ud over pokalkampen i december har vi kun tabt fire Superliga-hjemmekampe til Silkeborg, men vores pointsnit på 2,17 er ikke vores højeste mod de nuværende Superligahold. Det højeste har vi mod Viborg (2,47), og mod Randers FC, Lyngby, Vejle og FC Nordsjælland svinger det mellem 2,18 og 2,28.

Vi slog senest Silkeborg i Parken den 2. september 2022 på et mål af Viktor Claesson.

>> Find ledige pladser her

Viktor Claesson
Viktor Claesson scorede mod Silkeborg i september 2022. Foto: Lars Rønbøg, Getty Images