Oscar og Emil Højlund på banen i Lyngby

Højlund-tvillingerne på banen i de sidste hektiske minutter

For første gang siden Michael og Martin Johansen huserede på FCK-holdet i 90'erne, havde vi i dag igen et tvillingepar i truppen i form af Emil og Oscar Højlund - og minsandten om de 18-årige brødre ikke kom på banen samtidig, netop på Michael og Martin Johansens 51 års fødselsdag!

Jacob Neestrup skiftede dem ind i stedet for Lukas Lerager og Andresa Cornelius, da der manglede ét minut af den ordinære spilletid - og hele stadion sydede og kogte, mens Lyngby desperat jagtede en udligning.

“Det var fantastisk bare at mærke den stemning nede fra vores fans, og så er det en drengedrøm at kunne få lov til at spille for ens yndlingsklub," lød det fra Oscar Højlund, som fik sin officielle FCK-debut i dag efter at have været på bænken et par gange i foråret.

"Man når ikke rigtig at tænke så meget, når man kommer ind på det tidspunkt, for adrenalinen pumper. Så det er jo bare med at prøve at bevare roen, for det var meget hektisk på det tidspunkt med mange dødbolde og indlæg, men vi krigede den hjem."

Emil Højlund har været på banen før, i de to 1/16-finaler mod PSV i foråret 2022, men har siden været plaget meget af skader, så det betød også meget for ham at komme ind og så Superliga-debut.

“Det var dejligt at komme ind, det er jo det her man går og arbejder for hver dag, og så er det lige meget hvad den står. Det var dejligt at komme ind og røre bolden lidt, selv om det mest handlede om at forsvare os i de sidste minutter, og jeg er selvfølgelig utroligt glad for, at vi vandt."

Dermed kan vi føje endnu en spiller til rækken af unge talenter, der har taget skridtet op fra Talentafdelingen til førsteholdet.

“Det er ikke lige til at nævne nogle få navne frem for andre, så vi giver bare et kæmpe cadeau til det store arbejde, der bliver lavet i Talentafdelingen," lød det fra Højlund-tvillingerne, som ikke får meget tid til at nyde deres fælles optræden i dag.

Allerede på mandag flyver truppen til Island for at indlede en europæisk kampagne, der forhåbentlig kommer til at vare det meste af sæsonen.

Højlund-brødrenes kammerater på U19-holdet vandt i øvrigt tidligere i dag med 2-1 over FC Nordsjælland i preseasons første testkamp.