Roony Bardghji

Fokus på Viborg FF

Først og fremmest tillykke til Viborg FF med deres første deltagelse i Mesterskabsspillet, siden den nye turneringsform blev indført fra sæsonen 2016/17.

Klubben har dermed stadig mulighed for at vinde medaljer for første gang nogensinde - deres hidtil bedste placering gennem tiderne er fjerdepladser i 2005/06 og 1999/2000.

Viborgenserne indledte - ligesom vi - sæsonen med tre sejre (alle hjemme) og tre nederlag (alle ude), men siden har de kun tabt én enkelt kamp (0-4 til FCM i forårspremieren).

De øvrige siden sjette spillerunde er endt med syv sejre og syv uafgjorte - og mens de seks første kampe altså bød på 9 point hjemme og 0 point ude, har de siden hentet 17 af 21 mulige point på udebane (V5, U2, T0) og kun 11 af 24 mulige point på hjemmebane. (V2, U5, T1).

Bortset fra sæsonens første udekamp, 1-3 i Aarhus, har de højst lukket ét mål ind i de ni øvrige udekampe.


Indbyrdes opgør
Da Viborg slog os 4-2 i 3. spillerunde, var det første gang siden august 2004, at de slog os. Samme år i marts vandt de også 1-0 i Parken, hvilket er deres seneste udesejr over os - og kun den anden i 25 forsøg.

Siden deres seneste sejr i Parken, har vi otte sejre og tre uafgjorte og en målscore på 24-5 - og en af de uafgjorte var sidst vi mødtes i København, hvor de "stjal" et point i kraft af et Jens Stage-selvmål i femte tillægsminut.

Jens Stage
Jens Stage angribes af Christian Sørensen i Parken i 2021. Foto: Getty Images


Viborg sæson-statistik
Flest kampe fra start: Lucas Lund, Nicolas Bürgy og Jeppe Grønning 21
Flest gange indskiftet: Mads Søndergaard 14
Flest gange udskiftet: Clint Leemans og Ibrahim Said 18
Flest mål: Jay-Rot Grot 9 og Clint Leemans 5
Flest assist: Anton Gaaei og Ibrahim Said 4

Senest startede Viborg med disse 11 hjemme mod FC Nordsjælland:

1 Lucas Lund - 37 Jakob Vester, 4 Nicolas Bürgy, 5 Zan Zalatel, 23 Oliver Bundgaard - 17 Jakob Bonde, 13 Jeppe Grønning, 14 Clint Leemans - 30 Ibrahim Said, 29 Paulinho, 7 Elias Achouri

Ifølge klubbens hjemmeside bestod skadelisten til den kamp af Mads Lauritsen, Mads Søndergaard, Marokhy Ndione, Alassana Jatta, Jan Zamburek, Daniel Anyembe samt sygdomsramte Mikkel Andersen. Desuden spillede U21-landsholdsbacken Anton Gaaei ikke.