Diogo Gonçalves

Kampreferat: Fint fundament for resten af pre-season

De to hold
Neestrup & co. havde på forhånd besluttet at skifte syv i pausen og resten efter en times tid, og vi indledte med Grabara – Diks, Vavro, Lund, Jelert – Lerager, Clem, Haraldsson – Roony, Cornelius, Diogo.

Hjemme i København sad bl.a. to venstre backs, Victor Kristiansen (syg) og Christian Sørensen (nybagt far), ligesom Karamoko p.t. er ukampdygtig.

>> Se matchfacts m.m. på kampsiden

Spillerne hilser på hinanden før kampen
Pænt besøg på BayArena med ca. 8.000 på tribunerne. Foto: Torkil Fosdal, FCK.DK


Leverkusen-træner Xabi Alonso måtte kort før kickoff ændre sit annoncerede hold på grund af sygdom hos Frimpong og Hudson-Odoi, men de stillede stadig i noget nær stærkeste opstilling.

Kom godt i gang med kampen
Mens det var vores første testkamp, så var det deres sidste, inden de næste søndag tager hul på Bundesligaen igen, så det gjaldt for os om at være klar fra start og hurtigt finde tilbage til den gode form, som vi sluttede efteråret med.

Det lykkedes fint, og vi indledte kampen rigtig godt. Vores uofficielle debutant, Diogo Goncalves havde endda kampens første afslutning allerede efter et minuts tid, da han skruede bolden over mål fra kanten af feltet.

Diogo Gonçalves
Diogo Goncalves afslutter efter et minuts tid. Foto: Torkil Fosdal, FCK.DK


De første 10-15 minutter var vi nærmest spilstyrende og med et modigt, højt pres tillod vi dem slet ikke at komme i gang med deres offensive spil i den periode.

I det 16. minut lykkedes det dem dog at spille hurtigt op gennem vores kæder, og Diaby spillede Amiri fri i højre side af feltet til en ganske god chance, men Vavro kastede sig godt ned og blokerede.

For en stund havde de en del spil på vores halvdel, og efter 20 minutter prøvede Diaby at overliste Grabara fra spids vinkel, men polakken parerede det flade forsøg, der savnede fart.

Kamil Grabara
Grabara vogtede målet i de første 45 minutter. Foto: Torkil Fosdal, FCK.DK


Snart var kampen helt lige igen, og Clem var lige ved at score et heldigt mål, da han friskt pressede Lukas Hradecky tæt under mål, men bolden gik desværre forbi, da han fik foden på keeperens spark.

Ellers var småt med chancer i den ende af banen, og det var da også noget af det eneste, Neestrup var utilfreds med bagefter, at vi ikke i højere grad satte ”slutprodukt” på de mange gange, vi ellers var fint oppe og spille på den sidste tredjedel.

Leverkusens argentinske verdensmester, Palacios, så kampens første gule kort i det 27. minut, da han kastede sig ned med fødderne samlet og knopperne forrest og ramte Hákon bagfra, men ellers var det ikke nogen hårdt spillet kamp.

Hákon Arnar Haraldsson
Hákon Arnar Haraldsson spillede 8'er før pausen, og 9'er det første kvarter efter pausen. Foto: Torkil Fosdal, FCK.DK


Omkring den halve time havde Leverkusen et par hjørnespark, der ikke førte til noget, så det farligste var et hovedstød af Tah, som Grabara dog så ud til at have styr på, da bolden strøg forbi stolpen.

De sidste 5-10 minutter af halvlegen var vi klart bedst, men formåede stadig ikke rigtig at komme til deciderede chancer, og halvlegen endte målløs.

Syv udskiftninger i pausen
Efter pausen indledte vi med Johnsson – Ankersen, Vavro, Khocholava, Diks – Jóhannesson, Falk, Claesson – Roony, Hákon, Daramy, mens Leverkusen fortsatte med samme hold.

Denis Vavro
Vavro var en af fire spillere, der fik ca. en time på banen. Foto: Torkil Fosdal, FCK.DK


Vi spillede stadig med godt tempo, god boldomgang, korte afstande mellem kæderne og formåede at presse dem højt på banen, og i betragtning af at det var vores første testkamp, så var der faktisk rigtig meget at glæde sig over.

Leverkusen fik et frispark lige uden for feltet i det 55. minut, hvor Diks samtidig fik en advarsel for at hægte Diaby, men Hlozek bankede dødbolden lige midt på Kalle, der parerede.

Kalle Johnsson
Kalle Johnsson stod i målet i de sidste 45 minutter. Foto: Torkil Fosdal, FCK.DK


Stor chance til Sahsah
Tre minutter efter tog vi en kollektiv blunder, da de for hurtigt og for nemt spillede sig nede fra eget felt til en friløber til Diaby, men heldigvis overplacerede han sin afslutning.

Da havde Sahsah netop afløst Roony, og han fik kort efter foræret en stor chance af Mitchel Bakker, der ikke så ham, da han ville spille tilbage til Radecky, men den finske keeper snuppede desværre Sahsahs afslutning.

Noah Sahsah
Noah Sahsah havde vores bedste chance i kampen. Foto: Torkil Fosdal, FCK.DK


I 62. minut kom Stamenic, Oskarsson og William Kaastrup ind for Vavro, Hákon og Diks (og overtog deres pladser 1-til-1), og fem minutter senere foretog Xabi Alonso sine første udskiftninger.

Vi ville også gerne have lavet en mere, for Khocholava humpede ud med smerter i foden, men vi havde ikke flere reserver og fik ikke lov at sætte Diks ind igen, så han kom på banen igen.

Tysk scoring - og en mand i undertal
Men stort set samtidig slog tyskerne kontra, da vi mistede en bold midt på deres halvdel, og på grænsen til offside blev netop indskiftede Amine Adli spillet alene igennem og bragte hjemmeholdet foran.

Kort efter opgav Khocholava at fortsætte, så vi spillede de sidste 15-20 minutter med ti mand, og det satte selvfølgelig sit præg på resten af kampen, hvor vores bagkæde nu bestod af Isak, Ankersen, Stamenic og Kaastrup.

William Kaastrup
Den 18-årige U19-back William Kaastrup fik en fin seniordebut. Foto: Torkil Fosdal, FCK.DK


Men også den opgave løste vi udmærket, for selv om vi ikke skabte noget offensivt, så holdt vi tyskerne fra chancer, og de var kun småfarlige på et par hjørnespark.

Den tyske dommer med det danske navn, Dr. Martin Thomsen, fløjtede af efter præcis 90 minutters spil, som viste, at vi stadig har en del at arbejde med, men vi har stadig en måneds tid - og fem testkampe endnu - inden forårspremieren i Silkeborg. Og fundamentet ser fint ud, bedømt på indsatsen i Leverkusen.