Bay Arena i Leverkusen

Sidste nyt før Leverkusen-FCK

Turen til Tyskland
Lørdag formiddag trænede truppen kl. 10 på Nummer 10 - lidt tidligere og lidt kortere end normalt, for spillerne skulle nå i bad og have frokost, inden de ca. 12.15 satte kursen mod Københavns Lufthavn for at fange SAS-ruteflyet til Düsseldorf. Det tog kun en god times tid og herefter var der en bustur på ca. 45 minutter nordpå til Leverkusen.

Truppen er indkvarteret på Hotel Lindner, der simpelthen er en del af Leverkusens hjemmebane, Bay Arena stadion - så fra lokalet, hvor måltiderne indtages, kan man se direkte ud over banen.

Bay Arena i Leverkusen
Udsigt over Bay Arena fra hotellet. Foto: Torkil Fosdal, FCK.DK


Vejrudsigten siger p.t. tørt vejr til kampen og måske endda lidt solstrejf mellem skyerne og temperaturer på 7-8 grader - men med en kraftig blæst på 10-12 meter pr. sekund.

Efter kampen er der ca. fem kvarter, indtil bussen kører til lufthavnen i Düsseldorf og den videre hjemrejse til København.

>> Livestream kampen her på fck.dk


Uofficiel Diogo-debut
Vores nye nummer 9, Diogo Gonçalves, får uofficiel debut i dag. Han er i øvrigt den første portugisiske statsborger i F.C. København. Carlos Zeca er jo også født og opvokset i Portugal, men havde græsk statsborgerskab, da han kom til FCK i efteråret 2017.

Diogo Gonçalves
Diogo Gonçalves. Foto: Samy Khabthani, FCK.DK


Bundesligaens bedste bane
Bay Arena blev sidste sæson kåret til Bundesligaens bedste bane af DFL (Deutsche Fussball Liga) foran Bayern Münchens Allianz Arena og Wolfsburgs Volkswagen Arena. Det var anden sæson i træk, at Leverkusens hjemmebane blev kåret som den bedste.
 

Første Leverkusen-indkøb
Leverkusen foretog i går deres første indkøb i dette vinter-transfervindue, da de skrev en fem-årig kontrakt med den 18-årige Noah Mbamba fra Club Brugge. Den unge defensive midt er belgisk U19-landsholdsspiller.
 

Ikke første gang vi indleder året mod et Bundesliga-hold
I 2008 spillede vi årets første træningskamp i Rostock, hvor det blev 1-1 mod det lokale Hansa-hold. 1.800 tilskuere så Marcus Allbäck bringe os foran i 1. halvleg i en kamp, hvor Jacob Neestrup var blandt indhopperne i det sidste kvarter. Se alle matchfacts her.

Foto: FCK.DK / Daniel Rommedahl
"Mackan" scorede vores mål i Rostock. Foto: Carl Redhead, FCK.DK


I januar 2006 indledte vi også mod et Bundesligahold, da vi den 22. januar spillede vi 0-0 i Parken mod Schalke 04 i Ståles første kamp som FCK-træner, efter han afløste Hans Backe.

Det var i øvrigt Bo Svenssons sidste kamp for løverne, inden han skiftede til Borussia Mönchengladbach. Vores to nyindkøb, Brede Hangeland og Atiba Hutchinson, var ikke med, da de var afsted med deres respektive landshold, og Allbäck måtte melde fra på grund af sygdom. Se alle matchfacts her.
 

Bo Svensson sagde goddag til Christian Poulsen - og farvel til København. Foto: Carl Redhead, FCK.DK