Nicklas Bendtner

Fokus på Hobro IK

Kort historik
Hobro var i Superligaen i fem ud af seks sæsoner fra 2014/15 til 2019/20, kun afbrudt af en nedrykning i 2016 efterfulgt af en oprykning i 2017.

De tre seneste sæsoner har den stået på 1. divisionsfodbold med en 8. plads i 20/21 og 9. plads i 21/22 - og altså et stykke fra de Top 6-klubber, som kæmper om to Superligapladser i forårets oprykningsspil.

Hobro denne sæson
Efter 13 af grundspillets runder ligger Hobro nr. 8 med otte point op til den sjetteplads, der giver adgang til oprykningsspillet.

Fredagens flotte 3-0-sejr over Vejle holdt dog Hobro-håbet i live, og klubben er inde i en god periode. Efter otte kampe uden sejre, havde de inden Vejlekampen slået Fremad Amager 1-0 hjemme og spillet 0-0 ude mod SønderjyskE.

De er dog stadig ikke længere væk fra bunden, end at et nederlag til vejlenserne havde sendt dem ned på næstsidstepladsen.

Optimismen i Hobro skyldes også, at de ikke bare slog Vejle, men også scorede hele tre gange mod topholdets ellers så solide forsvar. Med i billedet hører dog, at Vejle fik udvist en spiller efter 18 minutter, men alligevel…i sine første 12 kampe havde Hobro kun scoret tilsammen fem mål.

Der må derfor være lidt pokalfeber i Hobro, hvor sæsonrekorden på DS Arena (1.071 tilskuere) også står for skud. Der er dog et godt stykke op til rekorden på 6.596 fra en Superligakamp mod AaB i marts 2015.

Vores første besøg i Hobro den 26. oktober 2014. Foto: Torkil Fosdal, FCK.DK

Hobro i pokalen
Hobro har nået 3. runde via udesejre over Vejgaard (2-0 efter forlænget spilletid) og SfB-Oure (3-0).

Sidst de nåede 3. runde var i 18/19-sæsonen, hvor de slog Ledøje-Smørum 2-1 for siden at tabe 2-4 til OB i 4. runde.

Tre gange har Hobro nået kvartfinalerne, hvilket er det længste, der har været:

17/18 1-2 mod FC Midtjylland (efs)
13/14 1-3 mod FC Nordsjælland
09/10 1-2 mod FC Midtjylland

Indbyrdes statistik
Vi har 12 gange mødt Hobro IK i Superligaen, men det er første gang, vi møder dem i pokalen.

Sidst vi var i Hobro, den 15. september 2019, førte de 2-0 efter 13 minutter, og en reducering af Michael Santos efter 25 minutter - og Nicklas Bendtners debut i de sidste 20 minutter - var ikke nok til at forhindre en hjemmesejr.

Vores seneste møde var i Parken i november 2019, hvor Hobro førte 1-0 indtil Pieros scorede to mål på to minutter i kampens sidste ti minutter.

Pieros Sotiriou
Pieros blev matchvinder med to sene mål, da vi senest mødte Hobro. Foto: Getty Images

Hobro-truppen
Der er flere gamle kendinge i Hobro-truppen, først og fremmest Danny Amankwaa, som i de seneste kamp dog mest er kommet ind fra bænken.

Danny Amankwaa
Danny Amankwaa i en Hobro-udekamp mod Silkeborg i marts 2021. Foto: Lars Rønbøg, Getty Images

Jesper Bøge er en af de få, der er tilbage fra det hold, vi mødte i efteråret 2019, hvor keeper Kappenberger sad på bænken, og Jacob Tjørnelund også var i klubben.

Simon Jakobsen er også et velkendt ansigt, som vi mødte mange gange i hans Silkeborg-karriere, inden han skiftede til Hobro i sommeren 2020 og senest har forlænget til sommeren 2023.

Angriberen Muamer Brajanac har en fortid i vores talentafdeling, inden han via AC Horsens og et lejeophold i Aalesund kom til Hobro i vinteren 2022.