Kampreferat: Hård skæbne i Herning

De to hold
Vores eneste ændring fra onsdagens Sevilla-kamp var, at Haraldsson startede i stedet for skadede Falk, mens Cornelius stadig sad ude med lægproblemer. Midtjyderne havde også en enkelt fra 5-1-sejren over Lazio torsdag aften, idet Joel Anderson startede i stedet for Mads Døhr Thychosen.

Vi lagde fint ud med et højt og aggressivt pres, og allerede i andet minut headede Jóhannesson over mål på et Daramy-indlæg til fjerneste stolpe.

FCM foran på straffe
Spillet bølgede frem og tilbage det første kvarters tid, hvor holdene skiftedes til at presse højt, men vi virkede generelt i udmærket kontrol med tingene, indtil hjemmeholdet fik en håndsrækning i det 18. minut.

Et Isaksen-indlæg ramte uheldigvis Stamenic på hånden i en strafbar position, og Evander scorede fra 11-meter pletten.

Marko Stamenic

Det slog dog hverken Stamenic eller holdkammeraterne ud, og i det 23. minut stod newzealænderen bag et godt, aggressivt angreb, hvor Claesson var lige ved at finde Haraldsson, men Joel Andersson rettede afleveringen af.

1-1: Daramy på hovedstød
På det efterfølgende hjørne bragte vi dog balance i regnskabet fra en noget uventet kant, da Mohamed Daramy headede Jóhannessons perfekte hjørne i nettet ved forreste stolpe.

Mohamed Daramy

2-1 til FCM - og brændt Claesson-straffe
Ni minutter før pausen tog midtjyderne dog teten igen, da Sory Kaba spillede Anders Dreyer helt fri i højre side, og han satte bolden under Ryan til 2-1.

Men igen rejste vi os hurtigt, og Claesson skabte en stor chance til Haraldsson, da han headede ham fri i feltet, men islændingen ramte bolden skævt og skød forbi.

Mod slutningen af halvlegen pressede vi igen rigtig godt på, og i 44. minut begik Evander straffespark på Khocholava – men desværre sparkede Claesson det store tilbud over mål.

Viktor Claesson

Københavnerne kunne dog se tilbage på en godt gennemført halvleg, som bare manglede prikken over i’et i form af mindst et mål mere.

Hjemmeholdet kom bedst ud efter pausen og slog en del indlæg i feltet, men stod også for en stor svinestreg, da Joel Andersson uden chance for at nå bolden stemplede Daramy bagfra med knopperne forrest.

Ellers var det ikke en brutalt spillet kamp, men en hård og intens fight, hvor begge hold formåede at tage tempoet og intensiteten med fra midtugens europæiske kampe.

Chancer til begge hold
Fra det 57. til 64. minut havde begge hold gode muligheder til henholdsvis at fordoble føringen eller udligne. Først skød Kaba tæt forbi, og minuttet efter snublede Khocholava med bolden i eget felt, men nåede lige at tackle Dreyer, inden han fik fat i bolden, hvorefter Vavro kom til undsætning med en clearing.

I den anden ende skød Claesson lige på Lössl efter en dårlig midtjysk clearing i eget felt, og Khocholava var med fremme og headede et Daramy-indlæg lige over mål. Tættest på var Kaba dog, da han fra spids vinkel headede et Dreyer-hjørne på overliggeren.

Men siden fik vi godt fat om spillet igen, og 20 minutter før tid kombinerede Daramy og Claesson godt og flot i feltet, men Lössl blokerede til hjørne.

Da var Claesson rykket frem i forreste linje, efter at Lerager havde afløst Haraldsson, og nu kom også Jelert, Roony og Boilesen ind for Diks, Jóhanesson og Khocholava.

Tungt FCK-pres mod slutningen
Vi fik en god frisparksmulighed lige uden for feltet, da Sviatchenko havde hevet Claesson ned, men Vavro hamrede bolden i muren og ramte stakkels Paulinho, der måtte sunde sig lidt, før vi kunne fortsætte.

Et kvarter før tid satte vi et flot angreb op i højre side, hvor den energiske Elias Jelert spillede Stamenic i feltet, hvorefter Roony lagde bolden tilbage til Kristiansen lige uden for feltet, men han skød over mål på det gode tilbud.

Roony Bardghji

Vi sad nu ret tungt på kampen, mens der var langt mellem hjemmeholdets kontraer, og ti minutter før tid skabte vi farlige situationer med et giftigt Kristiansen-indlæg fra baglinjen, og da en Roony-afslutning i feltet blev blokeret efter endnu et godt forarbejde af Elias Jelert.

I 85. minut kom Orri Óskarsson ind for Stamenic, og i 90. minut headede han mod mål fra spids vinkel på et fint Jelert-indlæg, men Lössl reddede til hjørne.

Brændt Kaba-straffe
Tættere kom vi desværre ikke, og i stedet fik Midtjylland straffe i fjerde og sidste tillægsminut, da Zeca hægtede Kaba i feltet. Han tog selv sparket, men lavede en ”Robert” ved at sparke ind på sit støtteben, inden bolden gik i mål – og denne gang blev det opdaget i VAR-vognen, og scoringen blev annulleret.

Nederlaget sendte os ned på niendepladsen med 10 point op til førstepladsen, og det siger sig selv, at det er dybt utilfredsstillende. Men som vi før har bemærket i disse kampreferater – der er trods alt mere at bygge videre på, når man har tabt efter en god præstation end efter en dårlig. Selv om alle gerne havde byttet for en sejr efter en dårlig præstation…