Træning på Trabzonspors akademi

Sidste nyt før Trabzonspor-FCK

Fin formiddagstræning
Truppen trænede her til formiddag på Trabzonspors akademi - en ganske let omgang træning for lige at få rørt kroppen, primært ledet af fysisk træner Andrew Clark, som i dag fejrer sin 48 års fødselsdag.

Træning på Trabzonspors akademi
Glade vindere i en lille intern konkurrence. Foto: Torkil Fosdal, FCK.DK


100 sejre i Europa
2-1-sejren i Parken over Trabzonspor var vores sejr nr. 100 i europæiske turneringer.

Vi har spillet i alt 229 kampe, og 53 er endt uafgjort og 76 med nederlag. (Baseret på resultaterne efter forlænget spilletid og straffespark).


God udebane-stime
Vi har ikke tabt vores seneste otte udekampe i Europa - og kun tre af de seneste 23 (Istanbul Basaksehir, Riga FC og FC Zenit).

Vores længste stime er ni udekampe uden nederlag fra 2003-06: Sliema Wanderers 6-0, Rangers FC 1-1, Ferencvaros 1-1, Mallorca 1-1, Gorica 2-1, Carmarthen Town 2-0, Hamburger SV 1-1, MyPa-47 1-1, Ajax 2-0.

Elias Jelert og Lukas Lerager
Elias Jelert og Lukas Lerager. Foto: Torkil Fosdal, FCK.DK


Pep Biel på vej i Top 3
Pep Biel er kun ét europæisk mål fra at tangere Jonas Winds tredjeplads på listen over alle tiders FCK-målscorere i Europa. Spanieren har scoret 9 mål, mens Jonas har scoret 10 - foran dem ligger Santin med 12, og N’Doye med 21.


Bakasetas er tvivlsom
Den græske midtbanespiller, der scorede i Parken, udgik kort før pausen i lørdagens udekamp mod Anatalyaspor, og cheftræner Avci sagde på tirsdagens pressemøde, at det ser svært ud for Bakasetas i forhold til aftenens kamp. I forvejen er profiler som Hamsik og Visca fortsat ude med skader.

Til gengæld glædede han sig over, at de to nye spillere, Marc Barta og Enis Bardhi, er ved at være faldet godt til på holdet. “Hvis intet går galt i morgen, er de begge på banen," sagde han tirsdag aften.

Han ærgrede sig også over, at vi fik vores to mål i Parken efter en individuel fejl og en dødbold, men forsikrede at hans hold havde forberede sig grundigt på den defensive sikkerhed og på vores dødbolde. Og så ser han eller frem til massiv opbakning fra fansene på tribunerne til den kamp, der selvfølgelig er lige så vigtig for tyrkerne som os.

Trabzonspor trænede ikke på stadion i går, men på deres træningsanlæg.

David Khocholava
Khocholava og Corner i duel i Parken. Foto: Lars Rønbøg, Getty Images


Trabzonspor-statistik efter at have tabt ude
Trabzonspor er kun gået videre én ud af 13 gange, når de har tabt den første kamp på udebane. Det var i 1996/97, hvor de tabte 1-2 ude til Slovan Bratislava og vandt 4-1 hjemme.

Træning på stadion i Trabzon
Udsigt over stadion i Trabzon. Foto: Torkil Fosdal, FCK.DK


Europæiske straffespark-konkurrencer
Hvis Trabzonspor fører med et mål efter 120 minutters spil i aften, skal det hele afgøres på straffespark, uanset resultatet, for udebanemål tæller ikke længere dobbelt.

Vi har tre gange været i europæisk straffekonk. og vundet to og tabt en:

  • 2003/04 3-2 over Ferencvaros i UEFA Cup, 1. Runde
  • 2018/19 4-3 over Atalanta i EL-playoff
  • 2019/20 6-7 til Crvena Zvezda i Q3 til CL

Trabzonspor har to gange været i europæisk straffekonk. og vundet en og tabt en:

  • 2021/22 vandt de 4-3 over Molde i Q3 til Conference League
  • 2012/13 tabte de 2-4 til Videoton i EL-playoff


Babacar-relationer
Khouma Babacar spillede i Tyrkiet hos Alanyaspor fra september 2020 til januar 2022 på en lejeaftale fra Sassuolo, hvorefter hvor han skiftede til FCK.

Det var Alanyaspor, der i lørdags slog Trabzonspor 5-2 i den tyrkiske liga, og da Babacar var i klubben spillede han bl.a. sammen med Siopis og Bakasetas, der nu spiller i Trabzonspor. Babacar spillede desuden sammen med Tranzonspor-stopperen Vitor Hugo, da de var i Fiorentina.

Carlos Zeca og Khouma Babacar
Carlos Zeca og Khouma Babacar. Foto: Torkil Fosdal, FCK.DK


Hollandske dommere
Dommer: Danny Makkelie
Linjedommere: Hessel Steegstra og Jan de Vries
Fjerdedommer: Jochem Kamphuis
VAR & A-VAR: Pol van Boekel og Dennis Higler


Kort, karantæner og skader
Karantæner og karantænefare: ingen

TV
Du kan se kampen på TV3+ og Viaplay, der sender optakt fra kl. 20.00.