Carlsberg x FCK jubilæumsøl

Skål for 30 år som F.C. København med ny øl fra Carlsberg

Øl bør nydes med omtanke og kun af personer der er fyldt 18 år.

For at hylde klubbens 30-års fødselsdag og partnerskabet med Carlsberg gennem mere end to årtier, har vi sammen med Carlsberg i dag fornøjelsen af at præsentere en helt særlig jubilæumsøl. Kom forbi og smag den i morgen eftermiddag, hvor Fanshoppen inviterer til smagsprøver mm. fra 16-18.

Den særlige øl er resultatet af et stort projekt med Carlsberg, hvor vi sammen har haft ambitionen om at skabe et københavnerbryg, der hylder klubbens 30 år og partnerskabet mellem F.C. København og Carlsberg gennem mere end to årtier. 

Øllen er brygget på Carlsbergs husbryggeri på Valby Bakke i København med den bedste Ottilia-gær og en helt ny og unik humle. Den kommer i en 75 cl. champagneflaske med specialdesignet jubilæumsetiket.

Den helt særlige øl er lavet i et begrænset oplag og produceres ikke igen. 

>> Se den nye øl her

Carlsberg: Det er noget helt særligt
"En særlig begivenhed som F.C. Københavns 30-års jubilæum samt et stærkt partnerskab gennem mere end to årtier, kræver en helt særlig øl," fortæller Dan Møller, Brand Ambassador hos Carlsberg Danmark.

"Og det er lige præcis det, vi har lavet sammen med F.C. København. Ikke alene står vi med en flot champagneflaske og specialdesignet etiket, men selve brygget er faktisk endnu mere unikt."

"Og at vi har kunne lave det sammen med F.C. København og have fans involveret undervejs i processen, det er vi ret stolte af i Carlsberg," siger Dan Møller.

>> Se nærmere på den særlige øl her

Brygget på Husbryggeriet i København
Det særlige bryg er lavet af to erfarne mesterbryggere hos Carlsberg, Birgitte Funch og Erik Lund, der begge er meget glade for det endelige resultat af den langvarige proces med at lave dette særlige jubilæumsbryg;

"Vi har været så heldige på Husbryggeriet at være med til at brygge en ganske speciel øl til en ganske speciel begivenhed, og det er vi rigtigt glade for," fortæller Master Brewer Birgitte Funch.

"Vi er alle meget vilde med produktet. Det helt særlige er, at vi har hentet nogle ingredienser op fra Carlsbergs dybe kælder, som ikke har været brugt til ølproduktion før."

"Gæren, som vi har brugt, kom til huse på Carlsberg ikke lang tid før samarbejdet med FCK startede, og det har sovet tornerosesøvn i minus 80 grader indtil for ganske nylig," uddyber Birgitte Funch.

En ravgylden lagerøl
Jubilæumsøllen er en ravgylden lagerøl med en fyldig skumkrone. Duften er præget af frisk citrus og bær, som både kommer fra gæren og den tilsatte humle.

Øllet har en god maltsødme, som kommer fra 3 forskellige malte, som også har bidraget til farven.

Den velafbalancerede bitterhed kommer fra den helt specielle humle, som er udviklet på Carlsbergs Forskningslaboratorium og det helt unikke er, at denne humle ikke har været brugt til ølbrygning før.

"Vi havde lige netop nok humle til at lave dette specielle bryg til FCK," uddyber Birgitte Funch.

"Humlen løfter de frugtagtige noter og bidrager med et strejf af stikkelsbær. F.C. København er de første, der får lov til at smage øl med denne humle, og det er vi ret stolte af."

>> Køb jubilæumsøl fra Carlsberg her

Kom til lanceringsevent
I morgen eftermiddag fredag den 8. juli holder vi sammen med Carlsberg et arrangement i Fanshoppen, hvor du kan komme forbi og smage den nye øl - samt prøve den nye hjemmebanetrøje, der blev præsenteret i går.

>> Se den nye hjemmebanetrøje 

Arrangementet holdes som åbent hus fra kl. 16-18, og tilmelding er ikke nødvendig. Vi ser frem til at skåle med jer alle for de 30 år som F.C. København!

Øllen koster 92 kr. (mulighed for at tilkøbe specialdesignet æske så længe lager haves) og kan købes i Fanshoppen samt på webshoppen via linket her.

Husk at du som sæsonkortholder får 10% rabat, og at du også kan betale med E-cash, hvis du har Platinkort (læs her, hvordan du gør).

>> Køb den nye øl her