Action fra U17-kampen i Odense

Ugen der gik (18/2022)

U19 KLAR TIL POKALFINALEN
Tirsdag aften vandt U19 3-2 over FC Nordsjælland i pokalsemifinalen og møder Lyngby i finalen den 25. maj, kl. 19 i Tingbjerg Idrætspark.

Der var glædeligt gensyn med Valdemar Lund, som har været ude et halvt års tid efter en operation, og han spillede de første 45 minutter i centerforsvaret ved siden af Mattias Jakobsen.

Valdemar Lund og Elias Jelert
Valdemar Lund og Elias Jelert. Foto: Torkil Fosdal, FCK.DK

Mattias spillede derimod sin sidste kamp for klubben, da han to dage senere blev opereret for en skade. Det forløb som det skulle, men han går glip af resten af sæsonen, hvorefter han har kontraktudløb.

Vi kom fortjent foran lidt efter den halve time, da Orri Óskarsson blev nedlagt lige uden for feltet. FCN-keeper Gülstorf halvklarede Isak Jóhannessons dødbold, hvorefter Daniel Haarbo firsttimede returbolden i nettet.

Daniel Haarbo
Anfører Daniel Haarbo åbnede scoringen. Foto: Torkil Fosdal, FCK.DK

Efter 38 minutter fik Elias Jelert en advarsel, som i pokalkampe betyder 10 minutters udvisning, og det benyttede FCN til at få et spilovertag. På et hjørne snittede Orri uheldigvis bolden forbi Samuel Andersen og i eget net, og langt inde i de 7-8 minutters tillægstid (for flere spilstop pga skader) bragte Yannick Agnero gæsterne foran.

De blev dog også ramt af en ti minutters udvisning, og efter pausen satte vi os tungt på kampen og spillede rigtig godt – men blev også matchet godt af nordsjællænderne, så det blev en U19-kamp på et højt niveau.

20 minutter før tid blev Daniel Haarbo nedlagt i FCN-feltet, og i to forsøg udlignede Orri til 2-2, efter at keeperen reddede det første, men gik for tidligt.

Få minutter efter styrede en FCN-forsvarer et indlæg fra Oscar Højlund i eget net, og selv om de fik lagt et vist pres mod slutningen, så holdt vi føringen – og havde også flere chancer til at udbygge den.

Oscar Højlund
Oscar Højlunds indlæg førte til det selvmål, der sendte U19 i pokalfinalen. Foto: Torkil Fosdal, FCK.DK

FCK U19-FC NORDSJÆLLAND U19 3-2 (1-2)
34.: 1-0 Daniel Haarbo
43.: 1-1 selvmål
45+3.: 1-2 Yannick Agnero
71.: 2-2 Orri Óskarsson, str.
74.: 3-2 selvmål

Samuel Andersen - Emil Møller (57.: William Clem), Mattias Jakobsen, Valdemar Lund (46.: Ethan Amundsen-Day), Elias Jelert (70.: Oscar Højlund) - Hákon Arnar Haraldsson, Isak Johannesson, Daniel Haarbo - Fisnik Isaki, Orri Óskarsson, Noah Donovan Sahsah

TÆT PÅ U19-GULD I ODENSE
Med en sejr i lørdagens udekamp i Odense kunne U19 definitivt have sikret det første danske mesterskab i ti år, og vi dominerede også det meste af 1. halvleg, men den sidste skarphed manglede i afslutningerne.

Otte minutter efter pausen kom vi på vinderkurs, da Orri Óskarsson scorede sit 27. sæsonmål på et straffe, som var begået mod ham selv, men OB svarede igen og udlignede et kvarter før tid.

Orri Óskarsson
Orri Óskarsson sætter straffesparket via indersiden af stolpen. Foto: Torkil Fosdal, FCK.DK

I kampens tillægstid ramte Orri stolpen, men marginalerne manglede desværre denne eftermiddag. I stedet kan holdet blive mestre tirsdag aften, hvis FC Midtjylland smider point ude mod AC Horsens, og ellers har vi en ny chance på lørdag, når vi tager imod AGF kl. 12 på KB’s baner.

Ud over AGF mangler vi FC Nordsjælland hjemme, Silkeborg ude og AaB hjemme, mens FCM ud over Horsens mangler Esbjerg ude og Lyngby hjemme:

1. FCK 22 k., 54 p. (+51)
  2. FCM 23 k., 46 p. (+26)

Noah Sahsah
Noah Sahsah i et gennembrudsforsøg i Odense. Foto: Torkil Fosdal, FCK.DK

U17 FASTHOLDT FØRSTEPLADSEN
Med al respekt for U19’s ”guldkamp” var det vigtigere, at U17 fik et godt resultat med hjem fra deres kamp i Odense, for der er langt større spænding i toppen af U17-ligaen. De formstærke fynboer kom med 11 ligasejre i træk og var inden kampen kun tre point efter os i toppen af tabellen.

Amin Chiakha tæt på at score
Amin Chiakha tæt på at score, men kom ikke på tavlen ved den lejlighed. Foto: Torkil Fosdal, FCK.DK

Vores hold leverede en rigtig stærk indsats i en flot gennemført topkamp af begge mandskaber. Amin Chiakha sendte holdet på sejrskurs med et smukt mål fem minutter før pausen (hans femte i de seneste fem kampe), og i en chancefattig og jævnbyrdig 2. halvleg måtte OB have hjælp fra 11-meter pletten for at passere Andreas Dithmer et kvarter før tid.

Ud over pointdelingen skal der findes en vinder i uafgjorte U15- og U17-kampe, og OB vandt straffekonkurrencen 4-3 og fik dermed et ekstra point.

Andreas Dithmer redder straffe
Andreas Dithmer snuppede et af OB's straffespark. Foto: Torkil Fosdal, FCK.DK

1. FCK 21 k., 49 p. (+36)
  2. OB 21 k., 47 p. (+36)
  3. BIF 22 k., 43 p. (+35)
  4. RAN 21 k., 41 p. (+19)

Allerede tirsdag kl. 16.30 spiller U17 pokalsemifinale hjemme mod FC Nordsjælland.

Lørdag kl. 14.30 møder de AGF hjemme i ligaen og skal ugen efter til Randers, men spiller først de tre sidste kampe i midten af juni på grund af U17 EM-slutrunden. OB har udekamp i Aalborg på tirsdag og på lørdag i Silkeborg, inden de går på pause.

Vi har tre spillere med til EM, Noah Sahsah, Emil Højlund og Oscar Højlund, men det er ”værst” for U19, hvor de spiller til daglig. I foråret spillede Oscar dog fire af de første fem U17-kampe, men har ikke spillet de fem seneste.

U15 OG U14
U15 var ikke i aktion denne weekend, men spiller hjemme mod AGF på lørdag kl. 12.

U14 spillede i lørdags 3-3 med HB Køge og tager imod Lyngby på lørdag kl. 10.00

HUNOR I LANDSHOLDSAKTION
U17-spilleren Hunor Vajk Nemeth var i sidste uge med Ungarns U15-landshold til en fire-nationers turnering i Polen, hvor Slovakiet og Finland også deltog. Ungarerne tabte 3-4 til Finland og 2-5 til Polen, inden de slog Slovkaiet. Hunor startede mod Finland og blev indskiftet mod Polen.

Hunor Vajk Nemeth
Hunor Vajk Nemeth i aktion for vores U17-hold mod Esbjerg. Foto: Torkil Fosdal, FCK.DK

VIGTIGT B1903-POINT
En udligning til 1-1 i 89. minut af Thor Vinberg Thybo sikrede B1903 et vigtigt point i lørdagens hjemmekamp mod topholdet Greve, som kun har tabt én af sæsonens 21 kampe. Greve, som er en af vores mange samarbejdsklubber, måtte derfor overlade førstepladsen i Danmarksseriens pulje 1 til Ishøj.

På fredag den 13. skal 03’erne til en meget vigtig udekamp i Herstedøster, som er det hold, der ligger nærmest under dem i tabellen.

HIK-KB 5-2
KB tabte søndag middag 2-5 til HIK 2, og målene blev sat ind af Elias Linstrup Alkendi og Julian Guillen.

Der er stadig syv runder igen, men med ti point op til Skovshoved på næstsidste pladsen er der ikke meget, der tyder på en mirakuløs overlevelsesaktion. Skovserne er de eneste, KB har slået denne sæson, hvor det kun er et blevet til et enkelt point mere i 14 kampe, så pilen peger ned i Serie 2.

HVIDOVRE FIK OLDBOYS-REVANCHE
Sidste uge sendte KB/FCK Hvidovre ud af Oldboys-pokalen, men mandag aften fik Kim Christensen & co. revanche i Oldboys-rækken, da de vandt 2-1 på KB’s anlæg.

Martin Vingaard reducerede, efter at Hvidovre var kommet foran 2-0, men for Kim var det værre, at han måtte udgå af kampen med en forstrækning i baglåret.