Elias Jelert

Ugen der gik (46/2021)

U19: 2-0 I VEJLE
U19 rundede et fantastisk efterår af med den 11. sejre af 11 mulige, da de fredag aften vandt 2-0 i Vejle. Elias Jelert var med igen efter tre kampes fravær, hvor han var med førsteholdet, men han spillede kun de første 45 minutter – hvor han bragte drengene foran 1-0. Efter pausen øgede Fisnik Isaki til slutcifrene 2-0.

19. november 2021, kl. 16.00: Vejle U19-FCK U19 0-2 (0-1)
37.: 0-1 Elias Jelert
66.: 0-2 Fisnik Isaki

Holdet: Johan Guadagno, Elias Jelert, Mattias Jakobsen, Ethan Amundsen-Day, William Maretti, Emil Winther Højlund, William Clem, Daniel Haarbo, Fisnik Isaki, Orri Óskarsson og Jeppe Corfitzen.

Ind fra bænken kom Emil Møller, Jeffrey Adjei-Broni, Oscar Winther Højlund og Thomas Jørgensen.

Den næste U19-ligakamp er først til foråret, men inden året er omme, skal holdet til de skandinaviske U19-mesterskaber, som afvikles i det sydlige Spanien – mere herom senere på ugen.

Fisnik Isaki
Fisnik Isaki er startet inde i 10 af efterårets 11 kampe. Foto: Torkil Fosdal, FCK.DK

VILDT U19-EFTERÅR
33 point for 11 kampe - det kan simpelthen ikke gøres bedre!

Og det endda i et efterår, hvor U19-holdet i mange kampe manglede en eller flere de normale stamspillere, enten på grund af skader eller fordi de har været med A-truppen.

Efter sæsonpremieren i Lyngby blev Marko Stamenic udlejet til HB Køge, og Ali Almosawe blev skadet og var ude resten af efteråret, og i forvejen har Jacob Perelman været ude hele efteråret.

Hákon Arnar Haraldsson var ikke med i efterårets seks seneste U19-kampe, og Elias Jelert spillede kun en halvleg i fredags, men var ikke med i de tre foregående kampe.

Desuden missede William Kaastrup og Valdemar Lund de tre seneste U19-kampe på grund af skader.

Heldigvis er bredden god i truppen, og flere fra U17-truppen har også været oppe og snuse lidt til U19-fodbold, hvor både Noah Donovan Sahsah og senest Oscar Winther Højlund og Thomas Jørgensen har fået debut.

U17 SMED 3-0-FØRING
Det lignede længe den sjette sejr i træk, da U17 onsdag aften bragte sig foran 3-0 i Vejle efter 53 minutter på to mål af Emile Chambo og et af Emil Thor.

Emile Chambo
Emile Chambo blev dobbelt målscorer i Vejle. Foto: Torkil Fosdal, FCK.DK

Men Vejle reducerede til 1-3 tyve minutter før tid, og i de sidste fem minutter scorede de to gange mere.

Alle uafgjorte kampe i U17- og U15-ligaen skal finde en vinder efter straffespark, og her var vi skarpest, for Andreas Dithmer reddede to af Vejles fire første forsøg, mens vi scorede på dem alle og dermed fik et ekstra point til tabellen.

I øvrigt er det kun et år siden, at det daværende U17-hold smed en 5-1-føring i Vejle og kun fik 6-6, men dengang vandt de også straffekonkurrencen. Det var holdets eneste pointtab det efterår, og sæsonen endte jo godt alligevel med et dansk mesterskab.

U17 mangler to kampe inden vinterpausen – hjemme mod FC Midtjylland på lørdag kl. 14.30 og ude mod Randers Freja FC næste onsdag den 1. december, kl. 16.00.

U15 MÅTTE OGSÅ NØJES MED UAFGJORT
U15 var også på vinderkurs i Vejle i onsdags og førte 2-0 på mål af Roberto Risnæs og Sahswat Rana, men også denne gang lykkedes det Vejle at udligne i de sidste 20 minutter til slutcifrene 2-2. Og denne gang vandt Vejle også straffekonkurrencen.

U15 skal også møde FC Midtjylland på lørdag (kl. 12.00) og til Randers næste onsdag (kl. 16.00), og så har yderligere en udekamp i Aalborg lørdag den 4. december, kl. 14.00.