Jubel efter scoring

Kampreferat: Vi kan vinde på mange måder

Lidt bekymret er man jo altid. Efter syv sejre på stribe kom landsholdspausen på et lidt ubelejligt tidspunkt, hvor holdet for alvor havde fundet det såkaldte momentum. Og man ved jo, at det kan være svært at finde rytmen, når det halve af truppen har været spredt for alle vinde, og trænerne kun har haft alle samlet en enkelt dag eller to.

Men også den opgave løste vi med bravour her i dette forrygende efterår, hvor vi i dag hentede den ottende sejr i træk – og med det fjerde clean sheet i træk. Spillet sprudlede ikke, som vi så det før pausen, men det var igen bundsolidt med den nødvendige skarphed i de afgørende øjeblikke.

Vi satte os solidt på kampen fra start, og efter ni minutter var Pep Biel tæt på at overliste Patrick Carlgren, efter at Jonas Wind havde spillet ham fri i højre side af feltet.

Pep Biel

Tre minutter senere tog vi teten, da William Bøving noterede sit første Superligamål. Lerager headede et Diks-indlæg ind på en forsvarer, så bolden havnede hos Jonas, og han lagde den fint til rette for Bøving, der klappede den fladt ind under Carlgren.

William Bøving

Efter de første 20 minutter mistede vi grebet lidt om kampen, da vores opspil til tider blev for hektisk og forceret, og hjemmeholdet kom mere og mere med. Fra det 25. til 35. minut dominerede de for alvor kampen, men trods en masse hjørnespark og lange indkast blev det kun til nogle skud fra distancen, som ikke tvang Grabara ud i afgørende redninger.

De ca. 5.700 Randers-fans (de andre ca. 1.300, dvs knap en fjerdedel af de fremmødte, holdt til i vores fanafsnit) vejrede morgenluft og prøvede at heppe deres helte frem til udligning, men i stedet svarede vi godt igen og dominerede de sidste ti minutter inden pausen.

FCK-fans

Her fik Lerager også en ganske god skudchance uden for feltet, da Bøving spillede ham med en fin tværpasning, men midtbanemotoren sparkede tæt forbi den ene stolpe.

Planen var på ingen måde at forsvare pauseføringen på 1-0 i 2. halvleg, og det understregede vi allerede inden, inden der var spillet et minut. Efter et flot angreb spillede Victor Kristiansen Pep Biel i feltet, og spanieren var tæt på at lykkes med et dristigt og elegant lob over Carlgren, som dog fik handsken på – for blot at se Jens Stage buldre frem ved fjerneste stolpe og gøre arbejdet færdigt.

Jens Stage

2-0 fik de lokale heste til at hænge med mulerne det næste kvarters tid, men efter et par offensive udskiftninger begyndte de så småt at presse på for en reducering. Men inden de rigtigt kom i gang, scorede Pep Biel et kongemål efter fornemt opspil fra Jonas og Bøving, men VAR-tjekket afslørede, at Bøving var offside, da Jonas spillede ham i feltet.

Kort efter gav vi debut til vores nye islænding, Ísak Bergmann Jóhannesson, der afløste Bøving, men som resten af holdet koncentrerede han sig mest om at arbejde hårdt og undgå, at Randers kom tilbage i kampen.

Ísak Bergmann Jóhannesson

De pressede nu mere og mere på, men først 12 minutter før tid var de for alvor nærgående, da Jakob Ankersen tvang Grabara til en fornem redning.

Lidt efter sendte vi Højlund og Baldursson ind for Jonas og Stage, og selv om Randers havde bolden meget og pressede på, så sad man ikke for alvor og frygtede for sejren. En enkelt chance mere blev det til, som Grabara også blokerede, og ellers holdt vi dem fra fadet med en stærk og koncentreret arbejdsindsats fra samtlige spillere.

Kamil Grabara

Stor cadeau til spillerne for måden at køre sejren hjem på, og ikke mindst i betragtning af, at vi altså havde fire 18-årige plus en 19-årig på banen i dag – dog ikke samtidig: Victor, Bøving, Jóhannesson, Baldursson (19) og Højlund.