Spillerne går på banen

Ugen der gik (14/2021)

KEEPERSTIMER
Kalle Johnsson var kun én Superligakamp fra at tangere Stephan Andersens 50 kampe i træk. Kalle spillede to Superligakampe mod Lyngby (2-0) og FC Nordsjælland (3-1) i august 2019, hvorefter Grytebust stod de næste mod AaB (0-1) og Hobro (0-2), men siden stod alle Superliga- og europæiske kampe indtil i går, mens Grytebust måtte nøjes med tre pokalkampe (31.10.19 h FC Nordsjælland 4-1, 04.03.20 u AaB 0-2, 04.11.20 h Avarta 2-1)

På nipserstat.dk har vi trukket denne top 10 liste over keepere med flest Superligakampe i træk - og i parentes deres samlede kampantal for klubben. Dog indeholder listen kun de enkelte keeperes bedste stime, dvs nogle af dem kunne godt have optrådt flere gange på listen.

ROYAL NOSTALGI
I dag er det præcis 15 år siden, vi slog Lillestrøm 1-0 i Royal League-finalen i Parken. Det var jo Pimpongs aften... han afløste Peter Ijeh midt i 2. halvleg, pådrog sig et gult kort ti minutter før tid og lobbede sejrsmålet i nettet i det 90. minut, hvorefter han smed trøjen og jublede sig til endnu en advarsel og blev udvist...

Galleri: F.C. København - Lillestrøm SK

PREMIERESEJR TIL TOBBE
Ved siden af Pimpong står anfører Tobias Linderoth, som i ugen der gik fik en sejr i sin debut som cheftræner i Skövde AIK, som spiller i den svenske division 1 Södra. Det var også en 1-0-sejr, mod Göteborgklubben Qviding FIF, og de sejrscifre er lidt af et særsyn i hans nye klub, for det prøvede de ikke at vinde med i nogen af sidste sæsons 30 kampe, hvor der normalt haglede mål ind i begge ender.

Målsætningen for i år er at score lige så mange som sidste år (hvor de var rækkens mest scorende, selv om de sluttede 20 point fra førstepladsen), men lukke færre mål ind selv, men mon ikke Tobbe først og fremmest er tilfreds med de tre point! Og at hans matchvinder ikke blev udvist denne gang... han hedder i øvrigt Teddy Bergqvist og spillede sidste år i FC Helsingør.

U19 TABTE I SILKEBORG
Efter en uafgjort og en sejr indkasserede U19 årets første nederlag, da de mandag eftermiddag tabte 1-2 i Silkeborg. Jyderne kom foran kort før pausen, og efter en times spil kom de på 2-0, inden Ali Almosawe reducerede 20 minutter før tid. Valdemar Lund måtte forlade banen lidt før holdkammeraterne med et rødt kort i de sidste minutter af opgøret.

På lørdag går turen igen over til Jylland og en udekamp kl. 13.00 mod bundholdet Horsens.

Ali Almosawe
Ali Almosawe scorede U19's mål i Silkeborg. Foto: Torkil Fosdal, FCK.DK

U17 BANKEDE RANDERS
Sportsdirektør Peter Christiansen fik en sejr i velkomstgave, da han Skærtorsdag så U17 banke Randers Freja FC 5-1, men familiefaderen Peter Christiansen led nederlag... hans søn, Mads, spiller nemlig for randrusianerne.

Peter Christiansen
Koppen er givet videre... Foto: Torkil Fosdal, FCK.DK

Vi førte 3-0 allerede ved pausen på mål af Emil Rohd, Noah Donovan og Jeffrey Adjei-Broni og havde desuden et forsøg på overliggeren. Efter pausen kom Randers godt med i kampen og fik en smule håb, da de reducerede til 3-1, men så strammede vi grebet, og kort efter øgede Silas Andersen til 4-1 og punkterede kampen definitivt. Jeppe Corfitzen, der havde afløst Højlund i 2. halvleg, slog sejren fast fem minutter før tid på et forrygende mål, hvor han snød et par modstandere i feltet, før han bankede bolden ind.

Også U17 skal til Horsens på lørdag, hvor de spiller kl. 15.30.

Emil Rohd og Jeffrei Adjei-Broni
Emil Rohd (10) jubler over 1-0-målet sammen med den senere målscorer, Jeffrey Adjei-Broni (18). Foto: Torkil Fosdal, FCK.DK

Jeppe Corfitzen
Jeppe Corfitzen (11) jubler over 5-1-målet med ligeledes indskiftede Thomas Jørgensen (16). Foto: Torkil Fosdal, FCK.DK

KB & B1903 TØRNER UD IGEN
På lørdag tager KB hul på Københavnsserien igen med en udekamp i Nexø mod NB Bornholm, mens topholdet B1903 først skal i aktion onsdag i næste uge, hvor de spiller ude mod Kastrup. Holdene nåede kun at splle mellem 8 og 11 kampe i efteråret, inden Covid-19 satte en stopper for kampprogrammet, og man spiller også under en række restriktioner i forhold til antal officials, omklædningsforhold m.m. Men bolden ruller igen!

KB/FCK's Oldboys skal også i gang og spiller i morgen, onsdag aften, kl. 20.30 pokalkamp mod Valbyklubben AC Iben på KB's kunststofbaner.