Ugen der gik (9/2021)

TRE HURTIGE - OG EN SÉN
I søndags indkasserede vi tre mål på 8 minutter og 27 sekunder, men Nipserstat har beroliget os med, at det ikke er rekordhurtigt.

I 1994 scorede Silkeborg i det 21., 26. og 29. minut, da vi tabte 0-5 derovre. Og både i 1996 og i 2014 lukkede vi tre mål ind på 7 minutter, men begge gange var der en pause imellem, hvor der kan have været tillægstid, som ikke er talt med.

I 1996 scorede OB i det 43., 47. og 50. minut, da vi tabte 1-4 i Odense, og i 2014 scorede Torino i det 42., 47. og 49. minut, da vi tabte 1-5 i Parken.

Tre gange tre hurtige, som udløste tre nederlag på i alt 2-14... så galt gik det heldigvis ikke i søndags, hvor vi takket være den seneste scoring i mands minde fik 3-3. Uret stod på 98:12, da dommer Burchardt pegede på pletten, og på 100:15, da Jonas bolden i nettet! Det er så vidt vi husker vores seneste scoring nogensinde i "ordinær" tid.

Jonas Wind

VIDSTE DU AT...
Man skal tage nogle statistikker med det forbehold, at der - især for en del år siden - er tvivl om hvornår, der egentlig blev scoret? Vi taler ikke om store forskelle, men det er ikke usædvanligt med en forskel på 1-2 minutter, når man kigger i gamle avisers kampfakta.

Måske har der også været forskellige "metoder", for da AGF f.eks. udlignede til 1-1, så stod uret på præcis 19 minutter og 55 sekunder, og det noterer man (= vi og mange andre) som "20." og ikke "19.", for det er jo i det tyvende minut.

Man hvad så i disse VAR-tider? Er det stadig et mål, når bolden passerer stregen, hvis dommeren først dømmer mål et par minutter efter? Ja, siger statistikoraklerne hos danskfodbold.com: "At det tager længere tid er jo ikke ensbetydende med, at scoringen skete senere.” Og det lyder jo rigtigt, så vi fortsætter med at notere målet i det minut, hvor bolden passerer målstregen.

FIRE I TRÆK?
Kristian Hougaard fra Superstats gør også opmærksom på, at et hold aldrig har fået straffespark i fire Superligakampe i træk. Vi har endda fået fire straffespark i tre kampe, og det samme har FC Midtjylland engang, men får vi straffe igen onsdag aften mod Vejle, vil det være ny rekord.

ER DER LIV ET EFTER FODBOLDEN? SPØRG RÚRIK!
Rúrik Gíslason stoppede sidste år sin aktive karriere, og vi har spændt ventet på, hvad han så ville kaste sig over. Han kunne vel bare læne sig tilbage og lade sig fotografere til diverse modemagasiner, men han har mange flere jern i ilden.

Han har netop udgivet tracket "Older" i samarbejde med en islandsk dj og producer, Doctor Victor, og spørgsmålet er, om ikke det er en dobbeltreference til nogle af vores spillere? Vi har jo 3 x Victor/Viktor i Fischer, Nelsson, Kristiansen - og som alle ved, er Jonas Winds fulde navn Jonas Older Wind.

Derudover er Rúrik  brandvarm i den tyske udgave af Vild Med Dans, som ifølge Google Translate burde hedde "Verrückt nach tanzen", men vist bare hedder "Let's Dance". Men læs selv mere her om "Islands Fussball-Hottie" og hans nye karriere på dansegulvet.

Desuden har NENT Group fortalt, at de har hyret Rúrik til at være Viaplays ekspert på Island. Et klik på pressemeddelelsen bekræfter, at det er som fodboldekspert - men man ved jo aldrig med den islandske multikunstner, som i øvrigt også er ambassadør for SOS Børnebyerne på Island.

KARIM ZAZA TIL VEJLE
Få dage før vi skal møde Vejle, har de kapret Karim Zaza som ny målmandstræner i resten af sæsonen.

Hvorfor valgte du Vejle Boldklub og opgaven som målmandstræner for resten af sæsonen?

"Der er ikke så mange ledige målmandstrænerjob i 3F Superligaen og i Danmark på et vis niveau, derfor var Vejle Boldklub en fin mulighed for mig efter mit ophold i Qatar. Klubben har et imponerende setup omkring sig, og der er ansat mange kompetente folk over hele linjen," siger Karim til Vejles hjemmeside.

Vi ønsker Karim held og lykke - men først efter i morgen!

Her kan du genhøre en gammel nyhed, da vi talte med Karim i vores podcast-julekalender i 2018:

STORSKOV TIL VESTSKOVEN
Der er tydeligvis tale om en trend: også vores næste modstander, Brøndby IF, har netop ansat en eks-FCK'er i resten af foråret. Tidligere på året ansatte AaB Martin Langagergaard inden vi skulle møde dem, og når vi næste uge møder FC Midtjylland, har de lige ansat Troels Banggaard fra vores talentafdeling. Så hold øje med hvad Randers FC gør de næste uger!

Nå, vi kan ikke snakke udenom længere: Anders Storskov har takket ja til at efterfølge Brøndbys fysiske træner, Ahron Throde, der rejser tilbage til USA. Skiftet til Vestegnen vil der nok være mange meninger om, og kender vi Anders ret, har han også lige skullet sluge en kamel eller to. Men med hans CV (og humor) er der ikke mange relevante jobs i branchen, så vi ønsker ham held og lykke i jobbet - men først fra på mandag. Og det var Anders og kun Anders, vi ønskede held og lykke ;-)