Jonas Wind

Sidste nyt før FCK-HNK Rijeka

Wind og Rijeka
For fem år siden scorede Jonas Wind kampens eneste mål, da U19 slog Rijeka i semifinalen i en turnering i Zagreb, og Per Wind har også gode minder fra møder med den kroatiske klub.

De er fra sommeren 1977 i den hedengangne TOTO Cup, som blev opfundet i 60’erne, for at de europæiske tipstjenester havde nogle kampe til tipskuponen, når de hjemlige ligaer lå stille.

De danske klubber vandt sjældent deres gruppe, der typisk bestod af fire hold, der mødte hinanden hjemme og ude. I 1977 vandt Frem dog en gruppe med Rijeka, Ruch Chorzow og Grazer AK, og de spillede 2-2 i Rijeka i det daværende Jugoslavien og vandt 2-0 hjemme i Valby Idrætspark. Ifølge Pers hukommelse scorede Ole Mørch begge mål i Valby - og sikkert også nede i Rijeka.

Under onsdagens mixed zone-interviews på Nummer 10 fortalte Jonas i øvrigt, at hans rolle på banen ikke har ændret sig, selv om vi denne sæson viser startopstillingen som 4-2-3-1 i stedet for 4-4-2.

"Måden at spille på har ikke ændret sig, det er sådan jeg har spillet i de år, jeg har været med omkring førsteholdet, hvor jeg går lidt længere ned i banen end ham, der ligger forrest. Det er kun den måde, I ser grafikken på, der er anderledes," sagde Jonas.


Første møde med kroatisk hold
Mens familien Wind har flere kroatiske minder, så er det første gang F.C. København møder et kroatisk hold i en turneringskamp. Sidste uge krydsede vi Polen af på listen over europæiske modstandere, og i vores europæiske kamp nr. 214, kan vi også sætte Kroatien på landkortet.

FCK i Europa



Boilesen kan runde kamp nr. 100
Nicolai Boilesen kan i aften spille sin kamp nr. 100 for løverne siden debuten hjemme mod Ludogorets den 23. februar 2017. Det bliver i givet fald hans europæiske FCK-kamp nr. 25, mens 70 af kampene er i 3F Superligaen og 5 i Sydbank Pokalen.

Peter Ankersen har overtaget tredjepladsen blandt nuværende førsteholdsspillere med flest europæiske FCK-kampe:

  • 71 Pierre Bengtsson
  • 51 Rasmus Falk
  • 41 Peter Ankersen
  • 35 Carlos Zeca
  • 28 Ragnar Sigurdsson

Ser man på alle vores kampe, kan Ankersen i aften gå forbi Falk, idet begge er noteret for 176 kampe på en delt 2./3. plads efter Pierre Bengtssons 269 kampe (blandt nuværende førsteholdsspillere).

Nicolai Boilesen


Engelske dommere
Dommer: Chris Kavanagh
Linjedommere: Daniel Richard Cook og Sian Massey
Fjerde dommer: Peter Bankes

Chris Kavanagh har været Premier League-dommer siden april 2017, og siden 2019 har han også været international dommer. Han har dømt to kampe i Europa League-kvalifikationen og gruppespillet, og i denne sæson har også dømt sin første kamp i Champions League-kvalifikationen og sin første landskamp i Nations League.

For første gang har vi en kvindelig linjedommer til en turneringskamp. 33-årige Sian Massey fra Coventry har mange års erfaring som linjedommer i mændenes Premier League og inden for kvindefodbolden har hun deltaget ved VM- og EM-slutrunder, U20-VM og Champions League-finale. Sian Massey fik for et år siden sin første europæiske turneringskamp for mænd, da hun var linjedommer til PSV-Linzer ASK i Europa League-gruppespillet - i øvrigt med de tre andre i aftenens dommerkvartet.

Sian Massey
Sian Massey i en Premier League-kamp mellem Arsenal og Burnley. Foto: David Price/Arsenal FC via Getty Images



Kort, karantæner og skader
Ingen af holdene har karantæner, og der er ikke karantænefare ved gule kort, da regnskabet nulstilles inden gruppespillet.

På skadelisten har vi Nicolaj Thomsen og Rasmus Falk.