Mixed Zone
Træning i Telia Parken
Træning i Telia Parken

Ståle: Begge hold har en klar identitet

"Vi får aldrig svaret på, hvad Zecas fravær betyder, og man kan bare se på hans løncheck for at se, hvor stor betydning han har," indledte Ståle dagens pressekonference som svar på et spørgsmål om vores anførers karantæne i morgen.

"Han har gjort det rigtig godt og har stor betydning for holdet, så vi må komponere holdet anderledes. Jeg har en god tro på, at vi kan klare os uden ham," tilføjede Ståle, der også blev spurgt om Zecas karantæne "matcher", at Malmös midtbanespiller Fouad Bachirou også har karantæne.

"Ja, det kan man godt sige, han var rigtig god i Östersund og også i Malmö, men de spiller på en anden måde. Han har haft forskellige roller og både den offensive og den mere defensive på midten, men sandsynligheden for at han havde spillet den defensive i morgen er nok ret stor."

Kampen om Norden?
"Den kamp burde vel snarere være FC Midtjylland mod Djurgården," sagde Ståle med skævt smil og et blik på stillingen i 3F Superligaen og den netop afsluttede Allsvenskan.

"Jeg vil ikke sige, at én kamp kan afgøre det, men der er selvfølgelig ekstra prestige på spil. Da gruppen blev trukket, håbede begge hold nok, at vi begge havde en chance for avancement inden sidste kamp."

Allsvenskan sluttede den første weekend i november, og det kan ifølge Ståle både være en fordel og en ulempe:

"Vores fordel er, at vi har spillet konkurrencefodbold hele vejen, men antallet af kampe taler imod er antallet, samt at vi har været under pres hver tredje dag, mens Malmö måske kan lave en kunstig formtop og forberede sig anderledes. Så der er både fordele og ulemper."

"Begge hold har en klar identitet og tydelige måder at spille på, og jeg tror ikke, Malmö vil gå på kompromis fra starten, selv om de skal vinde for at være sikre. Men i slutningen af kan et mål blive nødvendigt, og det vil nok præge kampens udvikling."

Jens Stage
Jens Stage var med til aftenens træning i Telia Parken, men det er endnu uvist, om han er klar til kamp i morgen:

"Stage har trænet med de sidste to dage og skal også træne i aften, og så må vi se, om touchet sidder bedre end i går."

Rosenbergs afslutning
De svenske journalister blandt det store presseopbud ville gerne høre Ståles vurdering af Markus Rosenberg, der torsdag slutter sin aktive karriere.

"Jeg har haft båd gode og dårlige oplevelser med ham. Den bedste var nok, da vi slog Ajax i 2006. Men personligt har jeg også dårlige oplevelser med ham, mens jeg var træner i FC Köln og han var i Werder Bremen. Først tabte vi 2-3 efter at have ført 2-0, og senere - hvor mit job hang i en tynd tråd - scorede han til 1-0, da vi mødte dem. Men vi fik 1-1, så jeg overlevede en runde mere... Og så scorede han jo målet mod os i den første kamp i Malmö."

"Men han er en fantastisk fantastisk angriber med et bredt register. Han er ikke kun god i boksen, men også hans spilintelligens ude på banen. Han har gode afleveringer, og han ser ting før de andre, måske endda for hurtigt, så de andre ikke altid hænger med. Han har haft en fin landsholdskarriere selv om han har haft et par helt okay konkurrenter, så det er nok derfor, han kun har fået 30 landskampe i stedet for 70."

- - - - -

Vores svenske keeper, Kalle Johnsson, deltog også på vores pressemøde og satte ord på den oplevelse, der venter i morgen.

"Det bliver ikke svært at finde motivationen i den kulisse! Det bliver en kæmpe match, en af de største i min karriere, og jeg ser virkelig frem til den. Jeg savnede spilletid i Frankrig, så det var det her jeg kom for, og især de europæiske kampe er morsomme."

"Det har også kørt fint for mig på det seneste. Jeg kom sent ind i truppen så jeg var forberedt på at starte som andetvalg, men det føles godt for mig nu og også for holdet. Vi har et højt pointsnit, jeg har præsteret godt over længere tid."