Michael Santos

Fokus på FCM før søndagens topbrag

Søndag aften er vi ét point eller syv point efter FC Midtjylland - eller der er status quo med fire points afstand.

Det er en flot Superligasæson, FC Midtjylland har gang i. Vi ligger selv med et flot pointtal efter 15 runder – faktisk præcis det samme som i sidste sæson – men selv om midtjyderne kun har vundet én kamp mere end os, har de et forspring på fire point.

Vores målforskel er stort set ens – FCM har +15 mod vores +14 – men de har kun lukket seks mål i 15 kampe.

Man skal tilbage til vores 2010-11-sæson for at finde et hold med flere point efter 15 runder. Dengang havde vi 41 point, og siden havde FCM selv 37 point i 2014-15-sæsonen.

FCM denne sæson
FC Midtjylland har vundet ni af deres 12 sejre med et enkelt mål, bl.a. de fire første i sæsonen og de fire seneste.

I tre af de fire første kampe faldt sejrsmålet i de sidste minutter (mod Esbjerg, AGF og AaB), og i midten af august udlignede FCM også først til 1-1 hjemme mod Hobro i sidste minut.

Men siden har de i ni kampe ikke scoret i det sidste kvarter. Til gengæld præsterede de to gange at vende 0-1 til 2-1 mod Randers og Esbjerg og understregede igen, at det er et hold, der er svært at besejre i 3F Superligaen.

Korte FCM-facts fra 3F Superligaen
•    Ingen af de seks mål, der har lukket ind, er scoret på hovedstød
•    Kun et af de seks mål er scoret i 1. halvleg
•    FCM har scoret dobbelt så mange mål i 2. halvleg som i 1. halvleg
•    Kun én gang har FCM scoret mere end to mål (3-0 over Lyngby)

Benyttede spillere
FC Midtjylland har brugt 25 spillere i sæsonen, og kun Jesper Hansen og Alexander Scholz er startet inde i alle 15 kampe. Erik Sviatchenko og Evander er startet i 14 kampe.

I den seneste kamp i Aalborg startede de således:

74 Júnior Brumado
34 Mikael Andersson, 91 Emiliano Marcondes, 11 Awer Mabil
10 Evander, 38 Frank Onyeka
44 Nikolas Dyhr, 14 Alexander Scholz, 28 Erik Sviatchenko, 6 Joel Andersson
1 Jesper Hansen

Indbyrdes statistik
Siden 17. maj 2017 har vi tabt seks gange i træk i Herning, fem i Superligaen og en i pokalen, og cifrene er i gennemsnit præcis 3-1 til FCM. To af kampene er ganske vist spillet efter, vi havde sikret et mesterskab, men det ændrer ikke på, at vi kan sætte ”negativ” rekord, hvis vi taber igen.

I 90’erne tabte vi også seks udekampe i træk mod AGF, fem i Brøndby og fire i Odense. Efter årtusindskiftet har vi – bortset fra FC Midtjylland – højst tabt tre i træk i Brøndby 2001-03 og i Aalborg fra 2013-14.

Kun fire af i alt 65 indbyrdes opgør mod FCM er sluttet uden mål. Efterårets 0-0-kamp i Telia Parken var den tredje i København, og i Herning har vi kun spillet 0-0 én gang i 2015.