Kampreferat: Endnu en tæt og smal sejr over AGF

Den store overraskelse i løvernes start-11’er var, at N’Doye startede inde efter ca. 10 ugers skadepause, hvor han kun har haft et enkelt indhop i pokalkampen i Hillerød. Men hvilket comeback! To gange lynede det fra hans højre støvle, og det var nok til, at vi kunne køre hjem fra Aarhus med alle tre point. Men det holdt hårdt!

AGF lagde bedst ud
Hjemmeholdet kom ud som lyn og torden for at revanchere det skuffende 3-4-nederlag til Silkeborg, og det skulle ske foran et imponerende fremmøde på 13.884 tilskuere en råkold mandag aften.

Der gik kun 33 sekunder, før Jon Dagur Thorsteinsson headede bolden mod mål efter et langt indkast, men bolden sad lige i favnen på Kalle Johnsson. Thorsteinsson var den eneste ændring på AGF-holdet, men måske havde de luret, at han har det med at score mål mod os: han gjorde det, da vi tabte 1-2 til Vendsyssel for et år siden, og han gjorde det for AGF, da vi slog AGF 2-1 i juli.

Der stod AGF på det første kvarter, men trods en del dødbolde og lange indkast kom de ikke til deciderede chancer, og kampens første store tilbud faldt første gang vi var oppe i AGF-feltet.

Zeca slog en lang bold mod N’Doye, der headede den ned til Fischer, og han fandt Santos inde foran med en fin pasning, men uruguyaneren afsluttede lige over AGF-målet.

N'Doye er tilbage!
Det blev startskuddet til, at vi meldte os ind i kampen, og tre minutter senere fik vi for alvor greb om den! Zeca generobrede en bold fra Zach Duncan højt oppe på deres halvdel, Fischer tog over og spillede godt på tværs uden for feltet til N’Doye, der sparkede den fladt ind fra ca. 20 meters afstand.

Dame N'Doye


En flot detalje, og et fantastisk comeback af senegaleseren – men også et skud, som Jovanovic nok burde have afværget. Men nu sad vi for alvor på kampen, og midt i halvlegen serverede Stage et smukt indlæg lige i panden på Santos, som dog headede forbi mål.

Omkring den halve time var den fysisk betonede fight ved at udarte lidt, ad Duncan trampede Zeca ned bagfra, men slap med en påtale – men kort efter fik Mads-Kristoffer Kristoffersen kortet op af lommen til først Santos (arm i nakken på Nicolai Poulsen) og siden Casper Højer (hasarderet tackling på Pep Biel).

Dueller og hårde sammenstød
AGF fik for en stund et lille spilovertag, og Stage måtte kaste sig og blokere et halvfarligt Bror Blume-skud fra kanten af feltet, men stadig kneb det gevaldigt for AGF at tilspille sig egentlige chancer.

Kort før pausen blev Varela – der havde været i flere intense dueller med århusianerne – nedlagt efter en duel med tre AGF’ere og slog sin skulder i faldet, så han måtte udgå i pausen. Men inden da nåede han at bide i græsset endnu en gang, da Thorsteinsson sparkede ham ned, hvilket også udløste et gult kort.

N'Doye fordoblede føringen
Bartolec kom ind fra 2. halvlegs start, og vi var stadig i god kontrol med kampen, så man sad egentlig bare og drømte om, at vi snart ville lukke og slukke med et 2-0-mål. Og minsandten om ikke den gamle slog til igen!

Pep Biel var søgt ind over midten og opfangede en bold, som han straks sendte videre til Fischer, der trak til baglinjen, og N’Doye tog det helt rigtige løb i feltet og var klar til at firsttime indlægget hårdt og fladt i netmaskerne. Hvilket comeback!

Dame N'Doye tiljubles


To minutter efter fik vi en stor kontrachance, hvor Pep Biel fikst trak sig fri i højre side af feltet, men afsluttede tæt forbi den nærmeste stolpe.

Hurtig AGF-reducering holdt kampen i live
Men i stedet for 3-0, blev det 2-1 i det 56. minut. Nelsson kastede sig og headede et Bror Blume-indlæg væk, men Thorsteinsson opsnappede bolden og tog den uhindret med ind i feltet og lobbe den ind over Kalle

Det skete, mens Papagiannopoulos lå i græsset, fordi Patrick Mortensen væltede ham omkuld i deres løb ind i feltet, men Kristoffersen mente ikke, der foregik noget ulovligt.

Dramatisk sammenstød
Men dramatikken fortsatte få minutter, da Nelsson og Bundu kolliderede under en boldjagt lige uden for vores felt, og Kristoffersen dømte frispark til Nelsson, mens hele stadion (minus vores fans og bænk) mente, at Nelsson nedlagde Bundu som bageste mand.

AGF-staben pustede gladeligt til gløderne ved at køre situationen fem-syv gange på storskærmen, og for hver gang blev AGF-fansene mere og mere sikre på, at det var et justitsmord af dimensioner.

David Nielsen


Efter at jeres referent har set det 117 gange på video er det forsigtige bud, at Bundu først mister bolden, fordi den rammer ham på hælen, og derefter mister balancen, fordi Nelsson rammer ham på benet. Om det skal takseres til det ene eller det andet, vil vi ikke gøre os til dommer over, men var det sket i den anden ende, havde vi nok reageret på samme måde!

Pep Biel uheldig
AGF pressede nu på, men lidt for hektisk i åbent spil, hvorimod et par dødbolde skabte brugbare muligheder, hvor både Backman og Mortensen headede over mål. Men vi holdt stadig hovedet koldt, og med et påpasseligt forsvar samt Zeca og Stage som utrættelige maskinmestre på midtbanen formåede vi stadig at have en vis kontrol over tingene.

Jens Stage


Og et kvarter før tid burde vi have afgjort tingene. Jovanovic sparkede en bold lige op til Zeca midt på deres halvdel, og han spillede en præcis bold ud til Pep Biel, der med en skruet venstre sendte bolden på underkanten af overliggeren, og kun en centimeter eller to forhindrede den i at studse ned i mål.

Hvis der er noget, der hedder ”synd” i fodbold, så var det virkelig synd, at Pep Biel ikke fik sin første scoring for klubben med det spark, for det var ganske enkelt sublimt udført. I stedet levede kampen videre, og mens AGF-fansene skrålede ”Slå nu Fischer ihjel, slå nu Fischer ihjel” (og bagefter også Stage), overplacerede Thorsteinsson en stor skudchance i udkanten af vores felt.

Kalle-redninger holdt AGF fra udligning
Pieros havde afløst Santos, og noterede dermed sin kamp nr. 100 i FCK-trøjen, og kort efter kom Daramy ind for Pep Biel, for nu havde vi virkelig brug for nye kræfter og nogen der kunne holde på bolden, for AGF trykkede voldsomt på.

Tolv minutter før tid reddede Kalle helt fantastisk et skud fra indskiftede Helenius, som selv samlede returbolden op uden for feltet og sparkede på ydersiden af stolpen! Og otte minutter før tid hev Kalle en ny klasseredning fra, da ligeledes indskiftede Ankersen headede hårdt på mål fra nært hold.

Kalle Johnsson


Så var der til gengæld heller ikke mere i de hvi’e, selv om det selvfølgelig var lidt nervøst og uroligt i de fire minutters overtid fik både et langt indkast og et hjørne. Men vi holdt stand og brød dermed stimen på tre udekampe i træk uden point - og vi har stadig ikke tabt til AGF i over 10 år!