Nicklas Bendtners uofficielle FCK-debut

2-0-sejr i Reserveliga-Derbyet

På mål af Viktor Fischer og Mohamed Daramy efter pausen vandt vi 2-0 i dagens reserveligakamp mod Brøndby.

Kampen, hvor Nicklas Bendtner planmæssigt fik sin uofficielle debut, fik en ærgerlig optakt, da det kraftige regnvejr over København betød, at kampen måtte flyttes fra Nummer 10 for ikke at smadre den dyngvåde træningsbanen totalt.

Vi sender en stor tak til Hvidovre IF, der i løbet af formiddagen var behjælpelige med at finde en egnet kampbane i Avedøre, men af tidsmæssige årsager var det desværre ikke muligt at forberede en ordentlig TV-produktion, hvorfor kampen ikke som planlagt blev vist på TV3 Sport.

Et andet aspekt ved disse kampe er sikkerheden, og derfor blev spillestedet ikke oplyst på forhånd, men kampen blev altså spillet på en græsbane ved Avedøre Stadion i Hvidovre.

Som nævnt fik Bendtner sine første 45 minutter i FCK-trøjen, inden han og Michael Santos blev udskiftet i pausen. Han var i sagens natur mærket af den lange periode uden kamptræning, men nåede dog i slutningen af halvlegen at komme til to ganske gode chancer.

Tidligere i kampen havde Viktor Fischer også et par gode muligheder, ligesom et listigt Pep Biel-forsøg blev rettet af og tog overkanten af overliggeren efter en snes minutter.

Generelt var vi mest på bolden og havde bedst fat i spillet, men Brøndby var flere gange også fremme på især kontraangreb og havde en håndfuld afslutninger, som strøg forbi – og et enkelt Mukhtar- skud, som Kalle Johnsson måtte ud i fuld længde for at redde.

Blot fem minutter efter pausen tog vi teten, da Viktor Fischer prikkede bolden ind fra nært hold, kort efter at indskiftede Muamer Brajanac havde været lige ved at score tæt under mål, men måtte nøjes med hjørne.

Brøndbys ny angriber Samuel Mráz misbrugte en god kontramulighed, men ellers dominerede vi spillet, og kørt før der var spillet en time, skruede Fischer et fornemt skud på den ene opstander. To minutter senere havde Daramy til gengæld let ved at score i tomt mål til 2-0, da Tørnes gik helt galt i feltet af et indlæg.

Siden skiftede vi fem mand mere, og også Brøndby sendte mange unge spillere på banen, hvilket selvfølgelig satte sit præg på kampen, selv om alle gik frisk til sagen.

Brøndby var mere aggressive og fremadrettede det sidste kvarters tid, men Kalle tog hvad der kom inden for målrammen, og til gengæld scorede Daramy til 3-0 kort før tid efter fremragende forarbejde af Tobias Pedersen – men blev desværre vinket offside.

Dermed hentede vi den første reserveholdssejr siden april 2018... men hvad vigtigere var, så var der rigtig god kamptræning til dem, der havde brug for det. Og vi slap for skader!

Tirsdag den 10. september 2019, kl. 13.00
F.C. KØBENHAVN-BRØNDBY 2-0 (0-0)
50.: 1-0 Viktor Fischer
60.: 2-0 Mohamed Daramy
Dommer: Sebastian Friis Aagerup

21 Karl-Johan Johnsson - 2 Guillermo Varela, 4 Sotirios Papagiannopoulos (63.: 53 Ludvig Henriksen), 5 Andreas Bjelland, 19 Bryan Oviedo – 16 Pep Biel (63.: 55 Gabriel Johansen), 33 Rasmus Falk (63.: 52 Jonathan Canto), 6 Jens Stage (73.: 50 Sebastian Fischer), 7 Viktor Fischer (63.: 54 Tobias Pedersen) - 18 Michael Santos (46.: 11 Mohamed Daramy), 32 Nicklas Bendtner (46.: 49 Muamer Brajanac)

Ikke benyttet: 31 Frederik Ibsen, 45 Kristall Ingason


>> Bliv klar til topbraget mod FC Midtjylland 22. september