Pieros Sotiriou

3-1-sejr over Riga FC

Efter total københavnsk dominans i de første 45 minutter var det temmelig misvisende, at der stod 1-1 på måltavlen. Men et enkelt lettisk besøg i vores felt kort før pausefløjtet var nok til at udligne den velfortjente, men for lille føring, som Viktor Fischer skaffede os efter 18 minutter.

Allerede inden hans mål havde vi testet Riga-keeperen et par gange, og også senere i halvlegen havde vi muligheder for flere mål, bl.a. kort før den lettiske udligning, da Fischer i fri position lobbede langt over fra kanten af feltet.

Nyindkøbte Michael Santos fik debut fra 2. halvlegs start i stedet for Carlo Holse, mens Fischer trak ned på kanten, og kampbilledet var det samme som før pausen: vi havde bolden næsten hele tiden, men havde svært ved at spille os til åbne chancer mod et Riga-hold, der nu stod endnu dybere i banen.

Efter en times spil fik vi dog en håndsrækning - eller måske snarere en armsrækning, da Panic havde armen på bolden i feltet. Pieros udnyttede iskoldt forsøget fra 11-meter pletten.

Det gav ny energi i holdet, som dog let kunne være blevet straffet ti minutter senere, da indskiftede Laizans fik tid og plads til at hamre et skud på Grytebusts ene stolpe.

Vi slap med skrækken, men det er ikke for ingenting, at Riga FC har spillet lige op med deres hidtidige europæiske modstandere. De formåede endda at lægge pres på mod slutningen og tilspille sig et par muligheder for udligning.

I stedet slog vi til i de døende sekunder, da Santos genialt chippede indskiftede Daramy fri i feltet, og han kvitterede ved at sætte bolden mellem benene på keeperne - 3-1 er i sagens natur et meget bedre udgangspunkt end 2-1, men intet er afgjort, inden den spændende returkamp i Riga om en uge!