Målmandtræning

Keeperhistorier og andet nyt før Esbjerg-FCK

Esbjerg forventer stort fremmøde
Til aftenens opgør mod de danske mestre håber Esbjerg at slå sæsonrekorden på 9.481 tilskuere. Torsdag eftermiddag var der solgt over 7.000 billetter, skriver klubbens hjemmeside.

"Vi oplever stor interesse for kampen, som skal bringe os tættere på det første sæt medaljer i 15 år, og hele klubben appellerer til, at esbjergenserne kommer på Blue Water Arena til sæsonens potentielt sidste hjemmekamp og giver spillerne den opbakning, de fortjener," fortæller administrerende direktør Brian Bo Knudsen.

Med "potentielt" sidste hjemmekamp hentydes til, at FC Midtjyllands pokalsejr betyder, at Superligaens nr. 3 nu er sikker på Europa League-kvalifikation, mens nr. 4 skal spille playoff-kamp mod Randers FC eller AGF.

Inden kampen siger vestjyderne i øvrigt farvel til fem spillere: Brent McGrath, Klaus Moesgaard, William Møller og Adnane Tighadouini stopper i Esbjerg efter denne sæson, ligesom Carlo Holses lejeaftale udløber. Desuden har Yuri Yakovenko og Lasse Mikkelsen kontraktudløb, men deres situation er uafklaret.


Keeperhistorier
22-årige Frederik Ibsen kan blive vores fjerdeyngste målmandsdebutant gennem tiderne: Jakob Busk var 19, da han debuterede i Randers i maj 2013, og Karim Zaza og Rune Pedersen var begge 20 i henholdsvis juli 1995 og august 2000.

Frederik Ibsen


Sidst begge vores førstemålmænd var ukampdygtige var 12. marts 2018, hvor Laszlo Köteles stod mod FC Helsingør, da Robin og Stephan var skadede. Forrige gang var 3. april 2005 ude mod OB, hvor Magnus Kihlstedt var langtidsskadet, og Balász Rabóczki havde lyskeproblemer efter en landskamp for Ungarn, og i stedet stod Benny Gall.

Frederik Ibsen var målmænd i FCK's talentafdeling til og med sommeren 2017 og stod bl.a. for U19, da de spille spille UEFA Youth League i efteråret 2016. Ibsen nåede desværre kun den første af U19-holdets UEFA Youth League gruppespil i efteråret 2016 (ude mod FC Porto), inden han fik en alvorlig knæskade til træning og var ude resten af efteråret, mens Filip Djukic tog over mellem stængerne.

Christoffer Monty, der også er udtaget til en officiel førsteholdskamp for første gang nogensinde, har også været en årrække i Talentafdelingen og spillet på U19 siden sommeren 2017. Han var bl.a. også med på sommerens træningslejr i Østrig.

Christoffer Monty


Jesse Joronen er den første FCK-målmand, der får karantæne på grund af for mange advarsler. Sidst vi havde en målmand i karantæne var 25. april 2010 hjemme mod AaB, efter Wiland blev udvist efter en times spil ude mod FC Midtjylland.


Dommerne
Dommer: Sandi Putros
Linjedommere: Dennis Wollenberg Rasmussen og Derya Oguz
Fjerdedommer: Chris Johansen

31-årige Putros har dømt Superliga siden 2016, og det er hans første FCK-kamp.


Skader, karantæner mv
Vi har Jesse Joronen og Rasmus Falk i karantæne, Esbjerg har Adrian Petre.

Andreas Bjelland og Peter Ankersen får karantæne ved næste advarsel, og Denis Vavro og Viktor Fischer hvis det er for en grov forseelse.

På skadelisten har vi Stephan Andersen, Robert Mudražija og Nicolai Boilesen. Esbjerg har Emmanuel Oti Essigba og Lasse Mikkelsen.