Peter Møller jubler - i baggrunden Michael Giolbas

OB Moments: Guld, glæder og sorger

08.11.92 u 2-0 Den første
I torsdags, den 4. april, var det Christian Lønstrups fødselsdag, og han scorede sit første FCK-mål i vores første udekamp i Odense nogensinde.

Michael Manniche bragte os foran efter en lille halv time, da han headede et Lars Højer-indlæg i netmaskerne, og kort efter pausen gik Lars Høgh galt af et langt Kenneth Wegner-indkast, så Lønstrup kunne banke bolden i kassen fra nært hold. Du kan se målet på vores Instagram fra i torsdags.

12.06.94 u 2-3 Den forfærdelige
Ved pausen var vi danske mestre. Men da vi endte med at tabe 2-3, endte guldet i Silkeborg, og der går mange historier om spillernes reaktion på at få overrakt guldmedaljer efter kampen, som de bagefter måtte aflevere til DBU igen, hvorefter sølvmedaljerne kom med posten...

Hvis du orker det, så er her et fyldigt sammendrag. Men bemærk i hvert fald det unikke, røde trøjedesign, som vi kun spillede i denne ene gang.

 

11.06.95 u 2-1 Løns igen
Efter at have tabt fire gange i træk i Odense, vandt vi endelig igen. Ellers er kampen egentlig ikke noget særligt "moment", hverken på den ene eller anden måde (bortset fra at OB definitivt glippede medaljechancen), men den er bare sjov, fordi Lønstrup igen var kraftigt involveret. Først fik han det straffe, som Per Frandsen scorede på til 1-0, og senere scorede han selv sejrsmålet til 2-1. Resvereholdsspilleren Bo Almlev sad i øvrigt på bænken for første og eneste gang, men uden at komme i gang.

26.09.97 u 3-2 Bagud to gange i TVS-livekamp
Det var en fredagskamp, der blev sendt direkte på den nye sportskanal, TV SPORT (ejet af Tele Danmark, DR, TV2 og DBU), der bl.a. Preben Elkjær på lønningslisten. Til genindvielsen af det ombyggede Odense Stadion mødte vi op som ubesejret tophold efter de første ni runder - en hel ny fornemmelse efter nogle temmelig magre sæsoner - men OB lå i den modsatte ende af tabellen med blot to point.

Det blev en vældig underholdende affære, hvor OB var foran både 1-0 (ved Morten Bisgaard) og 2-1, men på mål af Lars Højer (et sjældent hovedstød), Henrik Larsen og David Nielsen sikrede vi sejren i løbet af 2. halvleg.

Michael og Carsten Hemmingsen
Carsten Hemmingsen havde smilet på, mens bror Michael måtte bortforklare nederlaget og sidstepladsen


31.06.01: u 1-0 Denne gang fik vi lov at beholde guldmedaljerne!
Guldet VAR sikret runden før i den uforglemmelige Brøndby-kamp - I ved, Zumas saksespark osv... - så der var kun æren på spil og så lige stimen som ubesejret hele foråret. 18 kampe i træk som ubesejret nåede vi op på, bl.a. takket være Michael Mios drømmemål i det 10. minut, der blev kampens eneste.

Og for Mios vedkommende også hans bedste nogensinde, hvilket han fortæller om her:


07.05.06 u 0-1 Dengang vi tabte os til guldet
Inden denne kamp i næstsidste runde førte vi med seks point foran Brøndby, men det så sort ud efter de første 10 minutter. José Junior havde bragt OB foran 1-0, og Elmander bragt Brøndby foran i Horsens, så selv om vi havde lidt bedre målscore end den, lignede det en afgørelse på sidste spilledag, hvor vi havde Silkeborg hjemme, og Brøndby havde SønderjyskE hjemme. Men Horsens udlignede kort før pausen, og efter pausen kørte de Brøndby over og vandt 4-1 - og så betød det ikke noget, at vi tabte 0-1. De store Carlsberg-flasker kom alligevel frem i Odense, og Ståle kunne fejre sit første af mange mesterskaber.

13.04.08 u 0-0 Det specielle trøje-tryk
Eftersom vi på søndag "debuterer" i den nye Away Jersey skal vi lige have endnu en sjov trøje-historie - ud over den særlige røde i 1994. I denne kamp (og runden før i Esbjerg) havde vores sædvanlige udebanetrøje nemlig Carlsberg Sport (og ikke kun Carlsberg) med "Sport" trykt i neongrønt - og med et lille Onside-logo nedenunder.

Kampen huskes desværre også for, at Michael Silberbauer efter et kvarter fik slået flere tænder ud af overmunden i et sammenstød med Esben Hansen. Nogle af dem dog en "bro", da han tidligere havde mistet en fortand, men det var også "rigtige" tænder, der fløj ud af munden.

Specielt Carlsberg-tryk


06.12.09 u 2-0 Den livsvigtige 6-points-kamp
Denne 2-0-sejr bliver tit hevet frem som en af de allervigtigste sejre gennem årene, for havde vi tabt her i sidste runde inden vinterpausen, havde vi været syv point efter OB - nu var vi kun ét point efter, og endte med at køre mesterskabet hjem i foråret.

Dame N'Doye var den helt store spiller! Han bragte os foran kort før pausen på vores første hjørnespark (som jeres udsendte reporter stadig er stolt over, at han fangede med sit kamera oppe fra tribunen), og N'Doye gjorde det også til 2-0 et kvarter før tid, da det begyndte at blive lidt for nervøst og spændende. Og så tog vi jo også lige ned og smadrede Slavia Prag 3-0 et par uger efter...