Skov og N'Doye

Kampreferat: Løverne hvæssede kløerne, da det gjaldt

De to hold
Bengtsson afløste skadede Boilesen, og desuden var Joronen på mål, efter Stephan stod i Prag i torsdags. AaB havde Abildgaard tilbage fra karantæne, og han erstattede Lesniak, og desuden startede Ochs på venstrekanten i stedet for Thellufsen.

Udmærket første kvarter - bortset fra grimt sammenstød
Vi kontrollerede kampen udmærket det første kvarters tid, hvor spillet desværre måtte afbrydes nogle minutter, efter Kasper Pedersen og Pieros stødte hovederne så hårdt sammen, at begge blødte fra flænger og måtte lappes sammen og have "turban" på for at kunne fortsætte.

AaB havde et par kontraløb, men ikke noget, der gav de helt store muligheder. Og slet ikke så stor som da Robert Skov bankede bolden på stolpen efter god 1-2-spil med Falk – og N’Doye var uheldig, at han ikke kunne nå frem til returbolden foran tomt mål.

Stolpeskud af Skov


Bengtsson sendte også en udmærket afslutning afsted, som tvang Rinne ud i fuld længde, så mens AaB’s mest nærgående forsøg var et hjørne, der tog ydersiden af den nærmeste stolpe. Efterhånden som vi nærmede os pausefløjtet, blev spillet lidt mere rodet og ”frem-og-tilbage”. Nordjyderne sluttede nok bedst af, og Van Weert nåede at teste Joronen med et hårdt skud fra spids vinkel, men der stod 0-0 på tavlen efter de første 45 minutter.

AaB bedst ud efter pausen
Jonas Wind og Nicolaj Thomsen kom ind fra 2. halvlegs start i stedet for Pieros og Gregus, og Thomsen tog venstrekanten, mens Falk gik ind centralt.

AaB kom bedst ud til 2. halvleg, og allerede i første minut var de tæt på at komme foran, da van Weert forlængede et fladt skud fra Philipp Ochs, men bolden susede tæt forbi den fjerneste stolpe.

AaB afslutter tæt forbi


Lucas Andersen var også ved at overliste Joronen, da han opfangede et udspark og skød på mål helt ude fra sidelinjen, men ramte nogle meter forbi.

Vi mistede for mange bolde for hurtigt i denne fast og fik ikke rigtig spillet, men Skov fik dog en god frisparks-mulighed et par meter uden for feltet, da Kusk havde fældet Falk, men sendte dødbolden for tæt på Jacob Rinne.

Robert Skov frispark


AaB tog teten efter en time
Siden fik vi dog bolden mere og mere, mens de blegnede lidt igen – men pludselig slog de til, da vi blev fanget lidt i ubalance. AaB opsnappede en Bjelland-fremlægning i vores venstre side og skiftede godt over i modsatte side, hvor Ahlmann snød Skov og fandt Lucas Andersen i feltet – han kontrollerede bolden og sparkede den ind via stolpen.

En kold dukkert på et tidspunkt, hvor man godt kunne frygte, at vores hårde kampprogram var ved at sætte sine spor, endda på en tung og regnvåd bane.

Men moralen og viljen fejlede ikke noget, og vi satte mere og mere power på spillet og trykkede dem langt tilbage. Længere end de gerne selv ville, trods 1-0-føringen. ”Vi manglede modet til at fortsætte og gå efter det andet mål,” indrømmede anfører Würtz efter kampen.

Løverne hvæssede kløerne
Midt i halvlegen fik N’Doye en kæmpe mulighed for at udligne, men tæt under mål fik han ikke ordentligt ram på Bengtssons halvhøje indlæg, så bolden studsede ned i græsset og gik over. Ochs havde et enkelt udmærket forsøg i den anden ende, men ellers var de efterhånden sjældne gæster i den ende.

Med et kvarter igen havde det mere og mere karakter af københavnsk powerplay, men vi manglede det sidste i at komme til de åbne tilbud – indtil syv minutter før tid. Skov og Falk kombinerede i højre, og sidstnævnte sendte fra baglinjen et følt indlæg ind i feltet, hvor N’Doye fornemt tog bolden ned og havde plads til lige at lade den hoppe en gang eller to, inden han kanonerede den op i krydset!

Dame N'Doye udligner


AaB’erne må ærgre sig over, at de lige slap senegaleseren en brøkdel af et sekund, men det var nok! Til gengæld var nordjyderne de heller ikke tilfredse med det ene point, men flyttede hurtigt spillet frem, og Lucas Andersen knaldede et godt tilbud lige over mål fra spids vinkel.

AaB tættest på mål i hektisk afslutning
Vi prøvede også at fremtvinge en afgørelse, men Jonas Wind fik ikke saft og kraft i et hovedstød, som Rinne nemt kunne snuppe. I stedet var det ved at gå galt i den anden ende, da van Weert fik en bold med i feltet forbi Vavro. Han kunne have afsluttet alene med Joronen, men lagde på tværs til Thellufsen på kanten af det lille felt, men han kiksede heldigvis sin afslutning.

Der var stadig fem minutters overtid at løbe på, og de sluttede med en god hovedstødschance til van Weert, som Joronen dog tog sig sikkert af.

Således sluttede det med pointdeling efter en kamp, der kunne være gået til begge sider, og hvor hjemmeholdet nok vil påberåbe sig de største tilbud – især i den hektiske slutfase, hvor mange af vores spillere havde udsolgt efter de seneste ugers hårde program.

På den baggrund var det ene point vel okay, og med Midtjyllands sejr over Vejle, ligger de to hold nu helt lige på en delt førsteplads, inden de mødes i Telia Parken efter landskamppausen.