25 år siden: Sæsonens første pointtab

For 25 år siden kom vi godt fra start i sæsonen 93-94 med sejre over AGF og Brøndby på 2-0 hhv. 1-0. Men det blev ikke alle gode gange tre, for ugen efter tabte vi 0-1 hjemme til OB.

Lavt fremmøde lørdag eftermiddag
Blot 4.628 havde fundet vej til PARKEN til dette møde mellem de regerende mestre og pokalvindere, som var flyttet til lørdag, fordi OB skulle spille europæisk kvalifikation onsdagen efter.

Tilskuertallet mod OB var endda lavere, end da vi i foråret 93 mødte dem i pokalsemifinalen på Gentofte Stadion. (I 92-93-sæsonen havde vi i snit 9.000 til vores Superliga-hjemmekampe, selv om seks ud af 16 blev spillet på Østerbro og Gentofte.)

17-årig Thomas Sørensen på OB-bænken
De fremmødte fik nu heller ikke meget at glæde sig over. Det lignede længe en nul-løsning, og vi havde generelt svært ved at skabe chancer, selv om der var enkelte muligheder. Men kampen igennem var Lars Høgh en sikker sidste skanse hos fynboerne, så de fik ikke brug for deres unge reservekeeper Thomas Sørensen, der var fyldt 17 et par måneder før. Ham hørte vi jo mere til senere, men først efter han et par år senere fik en håndfuld kampe for Vejle, blev udlejet til Svendborg - og siden solgt til Sunderland! Vild karriere, egentlig...

Allan Nielsen afgjorde mod sin kommende klub
Allan Nielsen hørte vi selv meget mere til, da han skiftede til os i den efterfølgende vinterpause - men han havde åbenbart en ting med at score sejrsmål mod sine kommende klubber, for fire minutter før tid udnyttede han lidt tøven i vores bageste rækker og sendte et fladt spark i netmaskerne, som Palle Petersen aldrig nåede at reagere på. Senere afgjorde han jo også et derby for os, hvorefter han senere på sæsonen skiftede til Brøndby, da vi var i akut pengenød og var nødt til at sælge ham.

Han havde også en ting med frispark - i hvert fald skrev Ekstra Bladet efter kampen, at han "mestrer bedre end nogen andre i Superligaen den kunst at sætte et frispark ind få sekunder efter, at OB har mistet bolden. Ham kunne og burde dommerne holde et langt mere vågent øje med."

Allan fik selv lov at tage til genmæle: "Man prøver jo at gå efter bolden, når vi mister den. Men selvfølgelig: vi er professionelle, og det er en del af spillet. Men det er ikke sådan, at vi har ordre om at lave frispark lige så snart vi mister den. Så dummer er dommerne heller ikke."

Dagen efter Whitney
Du kan se et kort sammendrag af OB-kampen her - og hvis du undrer dig over, hvad der foregår nede bag det ene mål (foran Nissan-tribunen), så var man stadig ved at pille scenen ned efter fredagens Whitney Houston-koncert. Sikkert en noget anden oplevelse end Placido Domingo-koncerten lørdagen inden!