Ugen der gik (uge 15)

BESØG I LEICESTER
I ugen der gik var vores fysiske træner Anders Storskov og teknisk scout Frederik Leth på besøg i Leicester City FC. Ud over at hilse på vores gode ven Daniel Amartey var det primære formål at mødes med Matt Reeves, Head of Fitness & Conditioning.

Anders Storskov og Daniel Amartey


Han fortalte nærmere om, hvordan Leicester arbejder med fysisk træning, og især hvordan de bruger forskellige former for data og systemer til at optimere træningen. Så nej - Frederik var ikke med for at scoute Leicester-spillere, men fordi han er en haj til data-behandling!

 

WETTERGREN PÅ BESØG
Vores tidligere assistenttræner Peter Wettergren var i Telia Parken i lørdags, og ud over tale med tidligere kolleger at overvære træningen var han selvfølgelig især interesseret i at høre fra Robin Olsen, hvordan det går med hans genoptræning. Det går heldigvis rigtig fint, så han skulle blive klar i god tid, inden svenskerne skal afsted til VM.

Petter Wettergren og Ståle Solbakken

 

PRISKE TILBAGE TIL HERNING
Brian Priske er også involveret i det kommende VM, for han skal scoute for den danske landsholdstrænerstab - og i ugen der gik kom det også frem, at han fra næste sæson skal tilbage til FC Midtjylland som assistenttræner.

 

EKS-FCK'ERE

Pape Pate Diouf (32) debuterede i lørdags for den norske 2. divisionsklub Arendal, da de spillede 0-0 i Nardo. Pape har skrevet en 1-årig kontrakt med "danskerklubben", der i forvejen tæller Sune Kiilerich (eks-Silkeborg), Rasmus Lynge Christensen (eks-Hobro) og Jakob Rasmussen (eks-Svendborg). Pape fik sidste sæson 14 kampe for Odd i Eliteserien og var i vinter på træningslejr i Marbella med Aalesund - men er altså nu rejst ned til Sørlandet. 

Tillykke til Thomas Schønnemann, der fylder 48 i dag, mandag. Han var en del af det AB-hold, vi slog 5-0 i pokalfinalen i foråret 1995, og fra næste sæson var han FCK-spiller. På grund af en ankelskade kom han dog lidt sent i gang i sæsonen, men hans debut er legendarisk - et kvarter før tid kom han på banen i Nykøbing Falster og scorede det ene af de to mål, som betød at vi vendte 0-1 til 2-1-sejr.

I dag er det også 9 år siden Wiland & Delaney debuterede i en pokalsemifinale ude mod Nordvest FC.

Også tillykke på forskud til Aki Hyryläinen, der fylder 50 tirsdag - og samme dag er det præcis 20 år siden Niclas Jensen og Martin Biil Larsen debuterede. 

Niclas, som vi hentede i PSV, gik direkte ind på holdet, mens Biil - der kom fra Svendborg blev indskiftet i 2. halvleg. Det gjorde han i øvrigt også i de næste ti kampe, inden han sluttede foråret 1998 af med to kampe fra start. Pudsigt nok blev han også indskiftet 11 gange i træk i efteråret 1999. Martin tog siden en cand.mag. i moderne kultur og kulturformidling og arbejder i dag med PR og kommunikation.

Martin Biil Larsen
Første gang Martin Biil startede inde mod AaB i foråret 1998

 

U19
Holdet vandt lørdag 4-1 over OB på hjemmebane. Mohamed Daramy (årgang 2002) scorede tre gange, og Andreas Kirkeby (årgang 2001) en enkelt.

Denne uge flyver holdet til Skotland og møder onsdag Rangers FC i en træningskamp på Ibrox, og næste opgave i U19-ligaen er i Esbjerg på søndag kl. 17.

 

U17
U17 fastholdt førstepladsen med den sjette sejr i træk siden vinterpausen, da OB blev sendt hjem med et 2-1-nederlag. Alexander Hjælmhof og Tobias Pedersen kom på tavlen, og sidstnævnte måtte også forlade banen i utide efter to gule kort.

U17 skal også til Esbjerg næste weekend - de spiller lørdag kl. 15.15.

 

FLYVENDE START FOR OLD BOYS
Holdet skød den nye sæson i gang med en 5-0-sejr ude over Union efter bl.a. tre scoringer af Lars Jacobsen. Med på holdet var også eks-FCK’erne Jesper Christiansen, Michael Gravgaard, Daniel Jensen og Clement Cliford.

Mandag aften kl. 20.30 tager Old Boys imod Køge på KB’s anlæg. Køge indledte sæsonen med at slå BSF med 3-0 og stillede bl.a. med eks-Køge- og Herfølge-spillerne Morten Avnskjold og Daniel Bærenholdt samt eks-BIF’erne Henrik Kildentoft og Mads Olsen.

 

SAGT OG SKREVET OM FCK

FCM-træner Jess Thorup til ritzau.dk:
“FCK kom fortjent foran, og vi mødte et sindssygt godt hold i aftenens kamp. Men det vidner også om, at vi er i den rigtige retning. Tro flytter bjerge, og det viser sig ved os lige nu.”

Brøndby-backen Johan Larsson til bold.dk:
"Vi var ikke tilfredse med 1-1. Vi vil vinde hver kamp. Det er i år, hvor vi skal vinde, og det har vi en stor tro på, at vi kan. Vi havde en tro på, at hvis de scorede, så ville vi score to mål mere."

 

UGEN DER GIK - FOR 25 ÅR SIDEN
De seneste uger har det handlet en del om Mark Strudal, men nu - altså for 25 år siden - er det slut. Sidste uge fortalte vi om vores 0-2-nederlag til OB i pokalsemifinalen, hvor Strudal var utilfreds med at starte på bænken. Han kom dog ind i pausen til det, der skulle vise sig at blive hans sidste minutter i FCK-trøjen. Op til hjemmekampen mod Næstved (11. april 1993) krævede han angiveligt garanti for en startplads, men det førte blot til, at han sket ikke kom i truppen.

Vi slog Næstved 2-0 på Gentofte Stadion, og det var - som vi fejrede i ugen der gik - Diego Turs FCK-debut, efter han havde siddet ude med en alvorlig knæskade fra pokalfinalen mod AGF i foråret 1992. Diego erstattede Ivan Nielsen, der rev et ledbånd i knæet i stykker mod OB og først kom tilbage i forårets næstsidste kamp (i Brøndby!). Også Pierre Larsen var langtidsskadet.

Overskriften i Jyllands Posten


Kampen mod sydsjællænderne, der lå sidst i slutspillet, var ikke nogen spillemæssig oplevelse, bortset fra at Lars Højer midt i 2. halvleg hamrede et frispark i nettet via indersiden af stolpen. Tidligere havde Søren Lyng bragt os foran, da Lønstrup forlængede et langt Wegner-indkast. Sejren kunne let være blevet større, hvis ikke den senere FCK-keeper Brian Flies havde afværget et par store chancer til Lyng og Jørgen Juul. Næstved havde i øvrigt også eks-FCK’eren Nicolai Wael på holdet.

Dermed fik vi revanche for sæsonens hidtil eneste nederlag i 22 kampe (0-3 hjemme mod Næstved) - og med 10 runder igen af slutspillet lå vi nr. 1 - 3 point foran OB og 7 point foran Brøndby.

Næstved-kampen blev den sidste i en række, som vi måtte afvikle på Østerbro Stadion eller Gentofte Stadion på grund af Parkens dårlige underlag. Én hjemmekamp mere har vi spillet i Gentofte siden dengang - TOTO-hjemmekampen mod Polonia Warszawa i 1999. Men det varer nogle år, før vi kommer til den i "Ugen der gik for 25 år siden"...