Pieros afslutter

Kampreferat: Vi holdt længe liv i håbet

De to hold
Atlético kom til København uden småskadede Diego Costa, og desuden måtte den normale førstekeeper Jan Oblak melde fra med influenza. Ellers stillede de op i noget nær stærkeste formation.

Ståle og trænerteamet havde ændret på tre pladser siden Randers-kampen i lørdags, så Vavro spillede med Lüftner i centerforsvaret, og Boilesen rykkede ud på backen i stedet for Pierre. Gregus erstattede karantæneramte Zeca, og Falk var tilbage på kanten, mens Fischer lå oppe foran bag Pieros i en 4-4-1-1-formation. En formation, som vi i "Grønkjær-perioden" brugte meget i europæiske kampe, men de senere år har vi nu typisk spillet med to deciderede forwards i alle kampe. I dag var for øvrigt første gang, at Santander og Pavlovic begge startede på bænken.

Atlético kunne have dræbt kampen i starten
Blot to minutter efter den hviderussiske dommer fløjtede kampen i gang, havde Atlético tilspillet sig os misbrugt to store chancer - mod en meget nervøs og usikker dansk defensiv! Og sådan fortsatte det i en hæsblæsende indledning, hvor spanierne ejede bolden og kørte det ene angreb frem efter det andet. Griezmann kom til yderligere to store muligheder, og på den ene hev Robin en verdensklasse-redning frem, da franskmanden var helt alene igennem.

Det kunne næsten ikke blive ved med at gå godt - men fodbold er en forunderlig størrelse, og efter et kvarters spil scorede Viktor Fischer med hælen!! Boilesen kom til baglinjen, og på hans indlæg forsøgte Ankersen sig med venstre, og inde foran styrede Fischer den ind bag Moyà til en mål. Det var ikke tyveri ved højlys dag, men ved mørkt, iskoldt og let snevejr…

Der gik da heller ikke mere end 5-6 minutter, før Correa tæt under mål headede udligningen ind efter et kort Atlético-hjørne i deres højre side. Man kunne ærgre sig over, at den faldt så hurtigt - og at markeringerne svigtede helt, så han stod helt alene med Robin. Man man måtte stadig huske at glæde sig over, at det ikke allerede nu stod 1-4...

Løverne kom også godt igen efter udligningen og var godt med i den næste halve snes minutter og havde flere udmærkede angreb, men havde svært ved at komme fri til afgørende afslutninger. Det gjorde Kevin Gameiro til gengæld efter 37 minutter, da han og Lucas lynhurtigt kombinerede sig gennem vores højre forsvarsside, og Gameiro udplacerede Robin med et fladt skud i det lange hjørne.

Pieros kunne dog have holdt os helt inde i varmen, da han kort efter fik en stor skudmulighed på kanten af feltet, men hans flade forsøg sad lige på Moyà. 2-1 ved pausen var dog resultatmæssigt godkendt - men uha, de store defensive fejl, kunne have kostet meget dyrere!

Efter pausen fortsatte de hvor de slap med hurtig og sikker boldomgang, men vi holdt dem faktisk fra de store chancer, som de fik i starten af kampen. Og en enkelt god københavnsk kontra blev det også til, men Falks stikning til Pieros nåede desværre ikke frem.

Santander afløste Falk efter en times tid, og Fischer trak ned på kanten, og på det tidspunkt fulgte vi stadig fint med i kampen. Men midt i halvlegen var det som om de strammede grebet lidt igen, og med 20 minutter svandt håbet om en københavnsk udligning. Griezmann smuttede mellem Vavro og Lüftner og satte bolden køligt under den fremstormende Robin.

Pierre og Pavlovic kom ind for Fischer og Skov (og afløste dem på hver sin kant), og kort efter kunne Santander have tændt et lille håb igen, hvis han havde fået ram på Ankersens flade indlæg. I stedte blev det kort efter 4-1 ved indskiftede Vitolo, da vi ikke fik clearet en bold ordentligt. I stedet opfangede han den i feltet, trak sig fri og sparkede den fladt ind.

Pavlovic var centimeter fra en sen reducering, da han headede et hjørne på stolpen, og i de døende sekunder var vi også tæt på, men slutcifrene kan der alt i alt ikke indvendes meget mod.