FC Zlin

Vi stiller skarpt på FC Zlin

FC Zlin kvalificerede sig til Europa via sejr i pokalturneringen, og takket være Tjekkiets rangering i Europa, var pokaltriumfen lig med en direkte plads i gruppespillet i UEFA Europa League. 

Første møde med FC Zlin
Det er første gang vi skal møde FC Zlin i de europæiske turneringer, og for tjekkerne er det samtidig det første møde med en dansk klub.

Vi har til gengæld otte gange mødt tjekkisk modstand i Europa: tre kampe er vundet, en er endt uafgjort og fire er tabt. Målscoren er 11-15 i tjekkisk favør.

Om end tjekkerne har et lille overtag, har vi flere gode oplevelser i Tjekkiet, fx da vi i december 2009 – på et meget koldt stadion i Prag – vandt med 3-0 over AC Sparta Prag. Dengang bragte Dame N’Doye os foran både 1-0 og 2-0, mens Jesper Grønkjær blev noteret for kampens sidste mål. 

FC Zlin og Europa
Torsdagens modstandere kvalificerede sig direkte til gruppespillet til UEFA Europa League, da de i maj 2017 vandt den tjekkiske pokalfinale med 1-0 over SFC Opava. Kampen blev for øvrigt spillet på Andruv Stadion, og vores tjekkiske "besøgsven" Zdenek Pospech fik tyve minutter på banen for Opava.

Det er FC Zlins første europæiske eventyr siden 2005. Dengang gik de videre fra 1. runde efter 1-0 og 0-0 mod hviderussiske FC Neman Grodno, men måtte sige farvel til turneringen i 2. runde, hvor KAA Gent sendte tjekkerne ud efter en 1-0-sejr i Belgien og en 0-0-kamp i Tjekkiet.

FC Zlins to første kampe i gruppespillet har givet dem et point i den første kamp, hvor de hjemme spillede 0-0 mod FC Sheriff. Siden løb de ind i et russisk stormvejr på udebane mod FC Lokomotiv Moskva, for efter blot 17 minutter var de bagud 0-3, men der blev dog ikke scoret yderligere i kampen. FC Zlin er på gruppens sidsteplads med et point, vi og FC Sheriff har to point, mens FC Lokomotiv Moskva topper gruppen med fire point.

FC Zlin i denne sæson
Der er afviklet 10 spillerunder i den tjekkiske liga, og FC Zlin er nr. 7 med 14 point efter fire sejre, to uafgjorte og derudover er fire kampe så tabt. Målscoren er 14-14.

FC Zlins præstation i denne sæson minder en hel del om deres 2016/17-sæson, for her sluttede de sæsonen med 11 sejre, otte uafgjorte og 11 nederlag – og målscoren var med 34-35 meget tæt på at være neutral. Det var i sidste sæson nok til at sikre FC Zlin en 6. plads.

Topscorere for FC Zlin er i denne sæson Mirzad Mehanovic og Ubong Ekpai, begge har scoret to ligamål. Derudover har fem spillere scoret en enkelt gang – og så har to af FC Zlins 11 mål i ligaen været selvmål.