Kvist kan sætte derby-rekord

Ovenpå den fantastiske 4-1-sejr mod FK Vardar skal F.C. København på søndag en tur til Brøndby, og hvor F.C. København går ind til kampen med selvtilliden i orden, efter at endnu et europæisk gruppespil blev sikret, går søndagens værter ind til kampen vel vidende, at de ikke kommer til at spille mere Europa Cup i år, da de torsdag varmede op til søndagens Derby med et 0-2-nederlag til Hajduk Split.

Kommer sejr nummer 40 i kamp nummer 80?
Skulle det ende med en sejr til FCK på søndag, vil vi have vundet lige præcis halvdelen af Superligakampene mod Brøndby IF.

Inden søndagens kamp er F.C. Københavns status mod Brøndby IF i Superligaen nemlig den, at vi har vundet 39 af de 79 Superligakampe, ergo vil vi kunne hente sejr nummer 40 i Superligakamp nummer 80. Udover ud 39 FCK-sejre er 19 kampe endt uafgjort og 21 kampe er vundet af Brøndby IF.

F.C. København har ikke tabt til Brøndby IF i de seneste seks indbyrdes Superligakampe. Det seneste indbyrdes møde var dog ikke i Superligaen, men var i sidste sæsons pokalfinale, og skulle man have glemt hvordan den kamp endte, kan highlights fra 3-1 sejren ses lige her…

Får Kvist sin Superligakamp nummer 25 mod Brøndby IF?
Skulle William Kvist få spilletid i søndagens Derby, vil det være 25. gang han som FCK-spiller står overfor Brøndby IF i Superligaen.

Som det er lige nu, topper Christian Lønstrup og William Kvist listen over flest FCK-kampe mod Brøndby IF i Superligaen, men får Kvist spilletid på søndag, vil han altså komme alene til tops – og samtidig spille sin Superligakamp nummer 25 mod rivalerne fra Vestegnen.

William Kvist første 24 Superligakampe mod Brøndby IF er endt med 13 sejre, syv uafgjorte og blot fire nederlag.

Dommerne til søndagens kamp
Dommer: Anders Poulsen  
Linjedommere: Dennis Wollenberg Rasmussen og Henrik Sønderby  
4. dommer: Peter Munch Larsen

Den 36-årige Anders Poulsen er i gang med sin 7. sæson som Superligadommer, og har indtil videre dømt 110 Superligakampe. 15 af dem har været med deltagelse af F.C. København, og man skal blot tilbage til den 22. juli for at finde den seneste FCK-kamp dømt af Anders Poulsen. Det var udekampen mod Randers FC, en kamp vi sikkert vandt med 3-0.

Karantænesituationen
F.C. København har i denne sæson hevet seks gule kort i land, og de seks gule kort er fordelt på seks spillere. Eftersom der kræves minimum fire gule kort, før der kommer en karantænedag via gule kort, er der ingen spillere, der for alvor er i karantænefare.

>> Se karantæneoversigten her på dbu.dk