Pokal, sølv - og store forandringer i trup og stab

Holdbillede, 2014-15

 

En halv snes nye spillere blev hentet ind til sæsonstarten, og nogenlunde samme antal forlod klubben permanent eller på udlån. Dertil kom at Ståle Solbakken langsomt men sikkert var ved at styrke og konsolidere staben omkring holdet. 

Allerede i foråret var Carsten V. Jensen stoppet som sportsdirektør, og Johan Lange udnævnt som teknisk direktør samt Daniel Rommedahl som Club Secretary. I løbet af sæsonen kom Dave Cosgrave som Head of Medical Services, Johan Fallby som sportspsykolog og Jesper Jansson som Head of Scouting.Forårets sølvmedaljer gav adgang til CL-kvalifikationen, og de stærke ukrainere fra Dnipro blev elimineret, men i playoff var Leverkusen bare en klasse bedre, og i stedet stod den igen på Europa League-gruppespil. Det blev en blandet fornøjelse rent præstationsmæssigt med store nederlag til både Brugge og Torino, men en del af forklaringen ligger nok i den meget markante udskiftning i truppen.

Samtidig med Leverkusen-kampene tabte man højst usædvanligt også to Superliga-hjemmekampe i træk til nyoprykkerne fra Hobro og rivalerne fra Midtjylland. Dermed tabte københavnerne tabte i tabellen og var hele 9 point efter midtjyderne, da der kun var spillet 11 af ligaens 33 runder.

Og nærmere kom man faktisk aldrig, og først da ulvene havde sikret guldet, blev forspringet reduceret til slutteligt 4 point. Det var dog i sig selv lidt af en præstation, da foråret blev et af de mest skadeplagede nogensinde for Byens Hold. Den sidste måneds tid var 7-8 af de etablerede spillere ukampdygtige! 

Samtidig formåede man også at komme i pokalfinalen. Nedrykningstruede FC Vestsjælland blev en hård nød at knække, og sejren kom først i hus efter forlænget spilletid, da Brandur Hendriksson kom ind og afgjorde kampen med et flot langskud.

Endnu en sæson med europæisk gruppespil og pokaltriumf og endnu en sæson med en andenplads i ligaen - og for tredje gang på fire sæsoner måtte man se en af rivalerne toppe en enkelt sæson og få optimalt udbytte. 

Nogle gange må man acceptere at gå et par skridt tilbage og tage lidt længere tilløb - og da først løverne for alvor sprang de kommende sæsoner, sneg de sig ikke bare lige over overliggeren. Så hoppede de for alvor højt!