Mester Jacobs sikrede det vigtige mesterskab

Belgieren Ariël Jacobs blev ansat som ny cheftræner, mens Carsten V. Jensen fortsatte i jobbet som sportsdirektør. Den hidtidige assistenttræner Johan Lange forlod klubben til fordel for et job som assistenttræner i Wolverhampton, hvor Ståle Solbakken var manager. Ny assistenttræner blev Brian Riemer, som i en del år havde været tilknyttet School of Excellence. Klubben fik også ny målmandstræner, idet Per Wind overgik til en funktion som Team Manager, og i stedet blev hollænderen Anton Scheutjens ansat.

Alle mesterskaber er vigtige, men det føltes bare lidt vigtigere end så mange andre at vinde det i denne sæson. Dels på grund af den måde, man "smed" titlen på i 11/12-sæsonen, men først og fremmest fordi mesterskabet for sidste gang i lang tid gav direkte adgang til CL-gruppespillet.

Det var dog tæt på, at man allerede i efteråret kvalificerede sig til CL-gruppespillet via den vanskelige "Non-champions Route". Club Brugge blev slået ud efter 0-0 hjemme og en fornem 3-2-sejr i Belgien, og det franske storhold Lille blev besejret 1-0 hjemme - og returkampen gik, efter et par ærgerlige københavnske afbrændere, i forlænget spilletid, inden franskmændene til sidst sikrede sig CL-billetten.

I Superligaen lagde løverne igen stærkt ud og var denne gang ubesejret i 13 runder, før man led det første nederlag - pudsigt nok til AC Horsens ligesom i 2011 (i ligaen) og 2010 (i pokalen). Især lagde man mærke til de to "young guns" Nicolai Jørgensen (hentet i Leverkusen) og Andreas Cornelius (fra sidste sæsons stærke U19-mesterhold), som sprudlede i offensiven.

I Superligaen tabte man kun én kamp mere i foråret, inden mesterskabet blev sikret i fjerdesidste runde - på Brøndby Stadion, hvor holdet til gengæld var røget ud af pokalen i efteråret. 

Afgørelsen faldt dog reelt et par runder før, da man vandt en forrygende og dramatisk affære på Farum Park med 3-2, og siden den kamp vandt man ikke nogen af de sidste seks. Det tillagde man nok ikke den helt store betydning på det tidspunkt, for glæden og lettelsen var naturligvis enorm over, at det lykkedes at vinde mesterskabet igen - og fordi man nu i ro og mag kunne forberede den kommende sæson uden først at skulle ud i opslidende og nervepirrende kvalifikationskampe til Champions League.