F.C. København henter Pieros Sotiriou

F.C. København henter Pieros Sotiriou

Sommerens første tilgang til F.C. København er nu på plads efter FCK og APOEL FC er blevet enige om en handel, der sender den cypriotiske landsholdsangriber, Pieros Sotiriou, til København.

Sotiriou har i denne sæson gjort sig stærkt bemærket i både den cypriotiske liga samt på den europæiske scene med foreløbig 23 mål i 43 kampe for APOEL FC. Han har blandt andet scorede 5 af APOEL FCs 15 mål i de europæiske turneringer. Det ene mål var mod FCK i Champions League Playoff-kampen, ligesom han efterfølgende scorede i Europa League-kampe mod hold som Olympiakos, Young Boys og Bilbao.

- Vi har fundet en angriber, der har lidt af det hele, og på mange områder har den rigtige profil for en FCK-angriber. Han har en fysik på internationalt niveau, en stor arbejdsradius og formår at kombinere det med et flot scoringsgennemsnit. Han kommer med international erfaring og er vant til at spille under pres for en topklub, og det har han vist, at han kan håndtere. I APOELs europæiske kampe har han klaret sig flot og være målfarlig på højt niveau, mens han samtidig har arbejdet hårdt for sit hold. Vi er meget glade for, at vi har været i stand til at få ham til FCK og vi glæder os til at arbejde sammen med ham og udvikle ham endnu mere, siger manager Ståle Solbakken.

- Det er ingen hemmelighed, at vi forventer, at vi også skal sende en af vores andre angribere videre denne sommer, men den her handel er et signal om, at vi også i den kommende sæson ønsker at være konkurrencedygtige på internationalt niveau og er klar til at investere, når det er nødvendigt og muligheden er den rigtige. FCK har et godt navn i international fodbold som en attraktiv klub at komme til og en stærk platform til at tage skridtet videre mod en karriere på højeste niveau. Det er denne handel også et eksempel på, siger direktør i FCK, Anders Hørsholt.
 

Pieros Sotiriou underskriver en 5-årig kontrakt med FCK
Foto: FCK.DK

- Jeg er meget, meget glad for at have skrevet under med F.C. København, og jeg vil gøre alt, hvad jeg kan for, at klubben opnår sine mål og vinder trofæer. FCK er den største klub i Skandinavien og har en flot historie, som jeg ser frem til at blive en del af. Jeg har selv oplevet, at både stadion og fansene er fantastiske, og jeg vil gøre mit bedste for dem på banen. Jeg glæder mig meget til at komme, men det er vigtigt for mig at holde fokus på APOEL nu og vinde mesterskabet på Cypern. Fra sommer vil jeg gøre det samme for FCK, siger Pieros Sotiriou.

Sotiriou spiller nu sæsonen færdig for APOEL FC og tiltræder i FCK, når holdet starter træningen op efter sommerpausen. Han har endnu ikke fået tildelt et trøjenummer i FCK.


FAKTA:
Navn: Pieros Sotiriou
Position: Angriber
Født: 13. januar 1993
Højde: 186 cm
Tidligere klubber: Olympiakos Nicosia (Cypern) og APOEL FC (Cypern)
Landskampe: 19 A-landskampe for Cypern