Sprudlende 1. halvleg grundlagde sejr

Det var på forhånd ventet, at kampen mod de kinesiske og asiatiske mestre fra Guangzhou kunne blive den hårdestw nød at knække i Dubai, men det kom ikke til at holde stik.

Jo, bevares, der skulle arbejdes hårdt i samtlige 90 minutter, ikke mindst fordi vi måtte spille 10 mod 11 i den sidste halve time, og vi skiftede tilmed 10 mand ud i løbet af 2. halvleg, så kun Delaney endte med at få fuld spilletid. Men især de første 45 minutter var aldeles forrygende og burde have resulteret i en større føring end 2-0.

Guangzhou havde de dyre drenge med
Guangzhou stillede ellers stærkt op med både nyindkøbet Jackson Martinez i front og brasse-profilerne Paulinho, Alan og Goulart på midtbanen. Der er kun 10 dage til de skal spille asiatisk Champions League, så det er heller ikke fordi de er langt fra topformen.

Men de blev regulært taget på sengen af et koncentreret og motiveret FCK-hold, hvor de fleste af spillerne ved, at der står kompetente afløsere klar i kulissen, hvis de ikke leverer varen. Men varerne blev i den grad leveret på Emirates The Sevens, hvor den fine grønsvær desværre var kridtet op til både fodbold, rugby og et par andre sportsgrene…

Anfører Thomas Delaney sørgede for en ønskestart efter 8 minutters spil, da han snittede en af Ludwig Augustinsson fine dødbolde i netmaskerne, og inden af halvlegen var omme, kunne det let have stået både 4-0 eller 5-0!

Solid københavnsk dominans de første 45 minutter
Kort efter 1-0-målet fik Corner en god chance, da han slap fri i venstre side, men hans flade afslutning strøg tæt forbi fjerneste stolpe. Nicolai forsøgte sig på et direkte frispark med retning mod krydset, men også forbi, og først midt i halvlegen måtte Kaminski i aktion, da han parerede en lumsk kinesisk afslutning til hjørne.

Tættere kom de ikke før pausen, hvorimod Kusk var tæt på at øge til 2-0 keeperen et par gange, hvor han afsluttede fra sin favoritposition lige uden for feltet, men begge gange sneg den sig tæt forbi mål. Nicolai og Delaney havde også udmærkede afslutninger, inden føringen fortjent blev fordoblet tre minutter før pausen. Fra baglinjen lagde Corner bolden perfekt til rette for Nicolai, der bare skulle sætte indersiden på, og så blafrede netmaskerne omsider. I overtiden fik Delaney en kæmpe chance for at øge til 3-0, men bankede bolden over mål, så det blev ved 2-0 ved pausefløjtet.

Hektisk start på 2. halvleg
Vi skiftede planmæssigt fem mand i pausen, og én af de nye – Federico Santander – kunne have øget til 3-0 efter bare 12 sekunders spil! Han fik en fin bold i dybden, men alene med keeperen overplacerede han desværre sin afslutning. I stedet så kineserne lidt efter sit snit til at reducere, da den bageste firekæde for en gangs skyld blev overspillet af en dyb, flad stikning i dybden. Zheng Long var alene med Robin Olsen, afdriblede ham køligt og lagde bolden i tom kasse.

Guangzhou var spillemæssigt også bedre med i begyndelsen af 2. halvleg, men havde svært ved at spille sig til det helt store. Jackson Martinez havde dog et giftigt forsøg tæt under mål efter en dødbold, men her viste Robin klassen med en stærk refleksredning.

Vanvittig udvisning af Santander!
Santander trak et gult kort efter 53 minutter, da han tog et returløb og lidt klodset kantede en modstander – men at han skulle se endnu et gult kort tre minutter senere forekom helt absurd. Han jagtede en bold i Guangzhou-feltet og tacklede helt regulært på bolden, men den lokale Dubai-dommer blev måske vildledt af, at den kinesiske keeper Zeng Cheng faldt om skrigende af smerte. Han slog sig sikkert også, men det var en regulær fejlkendelse af Dubai-dommeren at hive det gule kort op af lommen.

Som om det ikke var nok, ville han ikke godkende, at vi satte en ny spiller ind i stedet, selv om Guangzhou-træner Scolari var helt med på det…

I stedet nøjedes vi med at skifte midterforsvar, og Pelle og Antonsson gik godt ind og bidrog til at holde organisationen i den 4-4-1-formation med kun Corner fremme. Vi koncentrerede os klogt om det defensive og kørte de kontraer, der bød sig til, og på én af dem var der gevinst!

Corner slog sejren fast på kontra
Via en modstander endte bolden lidt tilfældigt hos Corner i højre side af feltet, og han satte den uden for keeperens rækkevidde via indersiden af den modsatte stolpe.

Selv om vi skiftede endnu mere ud, holdt vi klogt stand mod det, der resten af kampen formede sig som et større og større kinesisk pres. De havde da også enkelte forsøg, men ikke noget, der kunne overrumple Robin & co., og dermed kunne vi køre en højst fortjent sejr hjem med cifrene 3-1.

Et flot punktum på en god træningslejr og tre gode træningskampe både hvad angår spillet og resultaterne!


Holdet:
28 Thomas Kaminski (46.: 31 Robin Olsen) – 22 Peter Ankersen (46.: 20 Christoffer Remmer), 25 Mathias Zanka Jørgensen (62.: 4 Pelle Nilsson), 5 Erik Johansson (62.: 15 Mikael Antonsson), 3 Ludwig Augustinsson (46.: 2 Tom Høgli) – 17 Kasper Kusk (76.: 35 Aboubakar Keita), 6 William Kvist (83.: 34 Marcus Mathisen), 8 Thomas Delaney, 7 Benjamin Verbic (46.: 9 Bashkim Kadrii) – 11 Andreas Cornelius (85.: 37 Julian Kristoffersen), 10 Nicolai Jørgensen (46.: 19 Federico Santander)