0-0 efter dramatisk Derby-fight

0-0 efter dramatisk Derby-fight

Højt pres fra starten
Ståle havde valgt en opstilling med Antonsson i midterforsvaret, og Amartey og Delaney på midten, mens Nicolai gjorde Santander selskab i angrebet. Og taktikken var ikke til at tage fejl af - der blev lagt et højt pres på Brøndby-mandskabet lige fra start. Om det var derfor de holdt sig lidt tilbage, eller om det bare var deres gameplan, skal være usagt, men i hvert fald sad vi ganske solidt på spillet i indledningen.

Efter 10-15 minutter kom Brøndby bedre med, ikke mindst i kraft af Kahlenberg, som altid var spilbar på midten og altid skilte sig fornuftigt af med bolden. Delaney pådrog sig et gult kort ret tidligt, da han jagtede en tilbagelægning til Rønnow og stødte ind i ham, men minuttet efter viste han mod og mandshjerte, da han gik ned i en syngende tackling og generobrede en bold midt på Brøndbys banehalvdel…

Det var dog os, der styrede spillet, mens Brøndby mest levede på kontraløb og dødbolde, og dem var der heldigvis ikke mange af. De fik et par frispark, men ingen hjørnespark, og chancerne udblev.

Stolpeskud af Santander
Det gjorde de ikke i den anden ende! Efter en lille halv time bankede Santander nemlig bolden på stolpen, og kort efter endte en lidt tilfældig bold hos Kusk, der tæt under mål sendte den lige over. Optakten til Santanders stolpeskud fortjener også omtale - et af flere stærke tilbageløb af Amartey, der fulgte med Austin og tacklede bolden fra ham, hvorefter Ankersen straks startede kontraen.

Toutouh fik en god skudchance små ti minutter senere, da han selv førte bolden frem og spillede 1-2 med Nicolai, men hans skud blev blokeret - og måske skulle han have spillet videre ud til den helt fri Kusk. I samme minut fik Santander endnu en stor mulighed, da et Ankersen-indlæg blev rettet af og spillede paraguyaneren helt fri midt i feltet, men han nåede ikke at få placeret sit hovedstød, som sad lige på Rønnow.

Brøndby sluttede udmærket af, og Kahlenberg fik også sendt en afslutning afsted i feltet, men forbi mål, og derfor kunne de to hold ligesom sidst til pausen uden scoringer.

Langt spilstop i starten af 2. halvleg
Mens det denne gang var lykkedes at starte kampen til tiden, gik det knap så godt med 2. halvleg. Kort efter Kristoffersen fløjtede i gang, begyndte Sydsiden en større pyro-afbrænding, der kostede en afbrydelse på syv-otte minutter, mens spillerne luntede rundt og holdt sig varme. Men det skulle snart blive mere dramatisk…

Santander og Agger stødte sammen, og sidstnævnte blev liggende efter at være ramt af Santanders albue. Det så ikke bevidst ud, men efter et større skænderi og lidt skubberi, blev der delt gule kort ud til Santander og Austin. Men bare to minutter senere kom Santander alt for sent i en Ronnie Schwartz-lignende tackling på Martin Albrechtsen, og det udløste endnu et gult kort, og så måtte han slukøret gå i bad.

Kampen ændrede karakter efter udvisningen
Ståle svarede straks igen ved at sætte Corner ind og tage Kusk ud, hvorefter Nicolai gik ned på midten. Og ikke overraskende ændrede kampen nu fuldstændig karakter, og resten formede sig stort set som et langt Brøndby-pres - men også en mesterlig københavnsk opvisning i hårdt, defensivt arbejde med et zoneforsvar, der stort set intet gav væk, selv om Brøndby kastede Elmander, Schwartz og Eriksson ind i et forsøg på at fremtvinge en afgørelse.

Det blev dog ikke til det helt store. Christian Jakobsen havde en hovedstødschance, Agger et langskud tæt forbi og den største chance tilfaldt Schwartz, som imidlertid skød lige på Stephan. Vi havde sporadiske kontraløb og en enkelt rimeligt stor skudchance til Nicolai i det 86. minut, men han sparkede over.

Og så var der i øvrigt lagt næsten 13 minutter til på grund af det lange spilstop tidligt i halvlegen, og her kom Kvist og Verbic ind for Toutouh og Nicolai. Verbic var endda lige ved at komme på skudhold efter et kontraløb, men blev tacklet til målspark.

Til sidst fik Ankersen et hårdt spark over den ene ankel og måtte hjælpes fra banen, så vi var ni mod elleve i de allersidste minutter, hvor de høvlede dødbolde indover - men vi holdt stand og tilkæmpede os et vigtigt point, der holder os et point foran FC Midtjylland i toppen af tabellen.


Holdet: Stephan Andersen - Peter Ankersen, Mathias Zanka Jørgensen, Mikael Antonsson, Ludwig Augustinsson - Kasper Kusk (61.: Andreas Cornelius), Daniel Amartey, Thomas Delaney (anf.), Youssef Toutouh (93.: William Kvist) - Federico Santander (udvist efter 59.), Nicolai Jørgensen (97.: Benjamin Verbic)

Ikke benyttet: Thomas Kaminski, Tom Høgli, Bashkim Kadrii og Christoffer Remmer