Facts før kampen mod SønderjyskE

Facts før kampen mod SønderjyskE

OM DOMMERNE 
Søndagens kamp på Sydbank Park i Haderslev skal dømmes af den 29-årige Benjamin Helm Svedborg. Han er i gang med sin blot 2. sæson i Alka Superligaen, og har indtil videre dømt 13 Superligakampe. 

I de 13 kampe har udeholdet hentet seks sejre, fem kampe er sluttet uafgjort og blot to gange har hjemmeholdet vundet. 

Benjamin Helm Svedborg har aldrig tidligere dømt F.C. København. 

De to liniedommere på søndag er Dennis Wollenberg Rasmussen og Henrik Larsen. Jobbet som 4. dommer er tilfaldet Allan Staal, mens Claus Bo Larsen er påsat som dommerudvikler.

KARANTÆNE-INFORMATION 
I søndags besejrede F.C. København hjemme i Telia Parken Hobro IK med 3-1, et opgør der kun bød på et enkelt gult kort. Det tilfaldt Adama Tamboura i det 73. minut for et frispark mod Delaney. 

Dermed er F.C. Københavns liste med strafpoint uforandret for anden runde i træk, og ser således ud: Daniel Amartey (30), Thomas Delaney (16), William Kvist (16), Kasper Kusk (6), Mathias ’Zanka’ Jørgensen (3) og Andreas Cornelius (3). F.C. København har ingen spillere i karantæne, mens SønderjyskE må undvære karantæneramte Nicolaj Madsen. F.C. København har ingen spillere i karantænefare. 

F.C. KØBENHAVN VS SØNDERJYSKE 
F.C. Københavns første møde med SønderjyskE i denne sæson blev spillet den 2. august i 3. spillerunde, en kamp der dog kun var sæsonens 2. Superligakamp, da sæsonåbningen mod Randers FC blev udskudt til . F.C. København fik en drømmestart med mål af Thomas Deleney og Nicolai Jørgensen efter henholdsvis seks og ni minutter. Pierre Kanstrup fik dog reduceret blot tre minutter efter 2-0 målet, og først efter 79 minutter lukkede William Kvist kampen med sin scoring til 3-1. 

Kampen var den 28. Superligakamp mellem F.C. København og SønderjyskE (incl. Haderslev FK og HFK Sønderjylland). F.C. København har vundet 20 af kampene, otte kampe er endt uafgjort og SønderjyskE har endnu ikke slået F.C. København i Superligaen. Det skulle også meget gerne være tilfældet på mandag. Det skal retfærdigvis siges, at SønderjyskE har slået F.C. København to gange, begge gange i DBU Pokalen – F.C. København har dog også slået SønderjyskE i selvsamme turnering, seneste i 2012, hvor F.C. København vandt 3-0 i Haderslev. 

Statistiske facts i samarbejde med danskfodbold.com