Remis i første semifinale

Ni mand på skadelisten
I skyggen af mandagens grimme skade til Andreas Cornelius var det lige før man glemte, at hele otte andre fra truppen var ukampdygtige. Ud over de langtidsskadede Bashkim, Stadsgaard og Corner, måtte vi se bort fra Foley, Gíslason, Høgli, Lindbjerg, Felfel og Amankwaa. Det betød, at Remmer startede inde for første i sæsonen, og at Mikkel Wohlgemuth for første gang i sæsonen tog plads på en bænk, der kun indeholdt seks spillere mod normalt otte.

Nu kunne det lyde som en lang og dårlig undskyldning for kampens slutfacit, men det er ikke sådan ment. Faktisk spillede de friske løver også en glimrende kamp og skabte et hav af chancer, men mod slutningen af kampen havde det måske været rart at have nogle egentlige offensiv-spillere at smide ind. Men nok om det, lad os se på kampens forløb.

Tidlig scoring af Toutouh
Vi lagde godt fra land og allerede efter 3 minutter testede Steve De Ridder Esbjerg-keeper Dúbravka fra kanten af feltet, men ramte  ikke bolden hårdt nok. Han og holdkammeraterne arbejdede dog godt og hårdt og lagde solidt pres på gæsterne, og efter 11 minutter tøvede Ryan Laursen lidt i en hasarderet dribling og straks pillede Toutouh bolden fra ham. Han trak ind i feltet, hvor Stenderup satsede forkert med en glidende tackling, som Toutouh elegant undveg for herefter at udplacere en chanceløs Dúbravka.

Det gav et godt rygstød i bestræbelserne på at holde spillet væk fra egen halvdel, hvilket lykkedes noget nær til perfektion i de første 45 minutter. Bevares, der var enkelte skønhedspletter i pasningsspillet, men esbjergenserne formåede aldrig at udnytte det og komme til afslutninger.

I stedet var Toutouh midt i halvlegen tæt på at øge til 2-0, da Sigurdarson sendte Remmer til baglinien i højre side, men på hans fine pasning flugtede Toutouh bolden forbi mål. Efter 36 minutter fik Amartey en god skudchance på kanten af feltet, da Ludwig fandt ham med en flot, flad pasning, men en liggende Michael Jakobsen - som netop var stødt sammen med Nicolai - fik afværget hans inderside-afslutning.

Meget mere skete der ikke, inden Jens Maae fløjtede til pause, bortset fra at Ludwig måtte trække et gult kort, da han bremsede Fellah i et kontraløb midt på den ene sidelinje.

Store chancer misbrugt det første kvarter
Efter pausen fortsatte løverne i samme spor, og efter bare to minutter lugtede det af straffe, da Michael Jakobsen gjorde sig temmelig bred med overarmen inde foran eget mål, da et Nicolai-frispark fra venstre truede med at skrue ind i det fjerneste hjørne. Men Jens Maaes fløjte var tavs. Nogle minutter senere var Nicolai - fint spillet fri af Amartey - nærgående med et skud fra spids vinkel, der susede lige over trekantsammenføjningen.

Esbjerg havde fortsat ikke meget i offensiven, og efter en times spil burde de være kommet bagud med (mindst) 2-0. Først slog De Ridder et fint indlæg fra baglinien, som Sigurdarson satte hovedet på helt inde i det lille felt, men på en eller anden måde fik Dúbravka heldigt og dygtigt blokeret forsøget inde på stregen!

Kold dukkert, da Esbjerg pludselig udlignede
Trykket fortsatte med uformindsket styrke, men midt i halvdelen tog kampen en - set med københavnske briller - trist udvikling. På et af de få gennemførte Esbjerg-angreb fik Laursen slået en bold ind i feltet, som Fellah forlængede og på grænsen til offside headede den indskiftede Mick van Buren bolden forbi Stephan Andersen.

Unægtelig en kold dukkert for de sultne løver, som dog skal have ros for hurtigt at komme til hægterne og genoptage trykket mod Esbjerg. Med et kvarter igen var der bud efter 2-1-målet, da Ludwig med en fin fremlægning spillede Nicolai slap fri i venstre side af feltet, men igen stod Dúbravka i vejen for en afslutning, som desværre sad lige på keeperen.

Trods sent pres blev det ved de 1-1
Jo, 2-1-målet hang virkelig i den kølige forårsluft, men Esbjerg havde heller ikke helt opgivet håbet om at få det andet mål, og knap 10 minutter før tid måtte Stephan ud i fuld længde for at afværge et langskud fra Hans Henrik Andreasen, der også var kommet ind fra Esbjerg-bænken.

Ståle havde knap så meget at skyde med fra den smalle bænk, men valgte at smide både Christian Poulsen og Pelle Nilsson ind mod slutningen og spille 3-4-3, hvor de to backs rykkede frem på midten, og Amartey blev skubbet frem bag angriberne.

Netop Amartey nåede også at få en udmærket afslutningsmulighed, men sendte bolden over mål, og inde i Jens Maaes overtid fik Sigurdarson endnu en god mulighed, men måtte igen se Dúbravka hive en fin parade frem.

Det blev dog ved de 1-1, og det kan vestjyderne være mest tilfredse med inden returopgøret på Blue Water Arena om to uger!

Holdet: 1 Stephan Andersen – 20 Christoffer Remmer, 25 Mathias Zanka Jørgensen, 15 Mikael Antonsson, 3 Ludwig Augustinsson – 14 Björn Sigurdarson, 18 Daniel Amartey, 8 Thomas Delaney (anf.) (84.: 29 Christian Poulsen), 24 Youssef Toutouh – 22 Steve De Ridder (85.: 4 Pelle Nilsson), 10 Nicolai Jørgensen

Ikke benyttet: 41 Kim Christensen, 35 Mikkel Wohlgemuth og 36 Brandur Olsen