2-2 i Farum

2-2 i Farum

Der var sagt og skrevet meget op til kampen om, at det var de seneste to års guld- og sølvvindere, der nu kæmpede om at komme væk fra pladserne under nedrykningsstregen – så lad os indledningsvis konstatere, at det forblev status quo i bunden i kraft af resultatet 2-2. Det var dog løvernes første point i sæsonen, mens sidste sæsons guld- og sølvvindere altså endnu er uden sejre.

Københavnerne, der i lighed med tidligere opgør mod FCN stillede op i 4-3-3, havde for første gang i sæsonen Nicolai Jørgensen med, og han lå helt fremme med Gíslason og Pourié på kanterne. Og det var tydeligt, at Nico var sulten efter at komme i kamp igen, og han var med i mange gode aktioner i de første 20  minutter, hvor gæsterne satte sig tungt på kampen.

Godt bakket op af en stor og entusiastisk fanskare lagde man et godt pres på nordsjællænderne, som i deres 4-5-1-formation ikke vovede sig specielt langt på banen i indledningen. Egentlige chancer blev det dog ikke til i det første kvarters tid, men efter 16 minutter fik Pierre Bengtsson en gylden mulighed i feltet, da forsvaret ikke fik clearet et Gíslason-indlæg godt nok – men desværre flugtede han forbi mål.

Gíslason bragte løverne i front
I det 18. minut fik Gíslason til gengæld fuldtræf og bragte helt fortjent mestrene foran. Lars Jacobsen slog en fin bold i dybden, og islændingen tæmmede bolden i fuld fart, gled fri af forsvarerne og hamrede bolden fladt ind fra spids vinkel.

Hjemmeholdet, der bestemt også har haft deres at slås med i denne efterårssæson, svarede dog godt igen og fik rykket spillet frem på banen, og bare tre minutter efter scoringen, fik Nordstrand en pænt stor chance, men flugtede bolden tæt forbi mål. Og bare minuttet efter kom Anders AC Christiansen på skudhold i udkanten af feltet, men Wiland reddede med en god fodparade.

Umiddelbart efter kom Pourié frem til en afslutningsmulighed i den anden ende efter en fin kontra, men afsluttede lige på Martin Hansen med indersiden. Men det var FCN, der havde bedst fat i kampen i denne periode, men uden at spille sig frem til det helt vilde.

FCN-udligning på straffe
Desværre fik de en hjælpende fod i det 33. minut, da Pierre Bengtsson lagde for svagt tilbage til Wiland, der i kamp om bolden kom til at fælde Nordstrand. Det kostede en advarsel og et straffespark, som Martin Vingaard udnyttede sikkert.

Mod slutningen af halvlegen fandt løverne dog tilbage til den stærke periode fra indledningen, og det var ikke mange centimeter fra, at anfører Lars Jacobsen havde sendt dem til pauseteen med en 2-1-scoring – men han sparkede tæt forbi den fjerneste opstander efter et gennembrud i højre side. Marvin Pourié nåede også at teste Martin Hansen med en svær helflugter i højre side af feltet, men keeperen holdt den godt.

2. halvleg startede lidt rodet og bød ikke på farlige afslutninger i det første kvarters tid. Kort inden der var spillet en time kom Igor Vetokele på banen for Marvin Pourié, og han blev indirekte ophavsmand til at løverne tog teten efter 63 minutter!

TK på pletten
Han tog et godt ryk i venstre side og forsøgte at slå et indlæg, men bolden tog Ivan Runje på armen, og så pegede Michael Johansen for anden gang i kampen på pletten. Thomas Kristensen trådte frem og scorede køligt med et skud midt i målet, mens Martin Hansen kastede sig til højre.

FCN forsøgte ligesom i 1. halvleg at komme tilbage i kampen, men det kneb mere denne gang, og først 12 minutter før tid var det lige ved og næsten, da Martin Vingaard trykkede af lige uden for feltet, men måtte se bolden stryge i sidenettet. Gæsterne, der havde erstattet en træt Nicolai Jørgensen med Youssef Toutouh, var gået tilbage i en 4-5-1-formation med kun Vetokele helt fremme, og det så egentlig ganske tilforladeligt ud.

Især 8 minutter før tid, hvor FCN pressede mere og mere fremad banen, da belgieren sendte Gíslason af sted i en kontra i højre side, og han spurtede ned i feltet og trykkede godt af, men bolden susede lige forbi mål.

Drømmemål af Nordstrand
Men bare et halvt minut senere lå bolden nede i det andet net – saksesparket ind på allerflotteste vis af Morten Nordstrand, der snød offsiden på et indlæg fra Ticinovic og bragte balance i regnskabet med et drømmemål.

Resten af kampen pressede københavnerne godt på, men uden at komme til helt åbne chancer, og dermed måtte man tage til takke med det ene point, som bevarer status quo i bunden. Mestrene ligger nr. 12, sølvvinderne nr. 11…

Holdet: Johan Wiland - Lars Jacobsen (anf.), Ragnar Sigurdsson, Kris Stadsgaard, Pierre Bengtsson - Claudemir, Thomas Kristensen, Thomas Delaney - Rúrik Gíslason, Nicolai Jørgensen (77.: Youssef Toutouh), Marvin Pourié (59.: Igor Vetokele)