Chancer nok til sejr

Trods klar overvægt i spil og chancer måtte Byens Hold igen nøjes med det ene point, da AGF for øjnene af 20.670 tilskuere klarede frisag i form af en nulløsning, som de klart kunne være mest tilfredse med – og også havde mest brug i tabellen.

For hjemmeholdet er resultatet nok til, at guldet kan blive en realitet allerede fredag aften, hvis Nordsjælland taber i Silkeborg – og sker det ikke, er der matchbold på Brøndby Stadion søndag aften!

Gæsterne er efter en dårlig forårssæson endt i betænkelig nærhed af nedrykningsstregen, og i dag var de uden Casper Sloth i en 4-5-1-formation, hvor man lidt overraskende lå med Stephan Petersen helt fremme. Ariël Jacobs havde Pierre Bengtsson, Thomas Kristensen og César Santin med fra start i forhold til seneste søndags 1-1-kamp i Aalborg.

Chancefattig 1. halvleg
Kampen startede temmelig begivenhedsløst, og man skulle hen til det 13. minut, før der rigtigt skete noget i et af felterne. Det begyndte med at Mikkel Kirkeskov hægtede Nicolai Jørgensen i et kontraløb midt på banen, hvilket indbragte AGF-backen et gult kort. Claudemir spillede smart frisparket fladt op til Santin, der uden de store problemer løb fra tre stillestående AGF-spillere og kom helt alene med Steffen Rasmussen, men AGF-anføreren gik stærkt ud og blokerede brasilianerens afslutning.

Lidt efter kom Nicolai først op på et af flere Bengtsson-hjørner fra højre side, men han headede bolden over mål, og det var egentlig først efter den halve time, at hjemmeholdet for alvor fik gang i offensiven og lagt tryk på gæsterne.

Inden da havde Claudemir snakket sig til kampens andet gule kort (hvilket heldigvis ikke var nok til at udløse karantæne), men efter 36 minutter brugte han fødderne til at slå et fint indlæg fra højre side, og Santin kom godt op inde foran, men måtte se sit forsøget blive rettet af til hjørne.

Der var andre afslutninger mod slutningen af halvlegen, men ikke noget der for alvor voldte Steffen Rasmussen problemer, og derfor måtte løverne nøjes med at have statistikken på sin side, da man gik til pauseteen med en boldbesiddelse på 56-44 og 9-1 i afslutninger.

2. halvleg var kun få minutter gammel, da Stephan Petersen plantede en albue lige i synet på Ragnar Sigurdsson, der måtte ud og have en flækket læbe lappet sammen, alt i mens TK vikarierede i bagkæden de 3-4 minutter det tog at få islændingen klar igen.

Stigende FCK-pres i løbet af 2. halvleg
Ligesom før pausen varede det igen lidt, før københavnerne for alvor kom frem til noget i AGF-feltet, og da det skete, lå Cornelius’ indlæg fra venstre side lige en anelse for højt til Bolaños ved fjerneste stolpe, så han ikke fik ordentligt træf med sit hovedstød.

Lidt efter fik Claudemir en skudchance i udkanten af feltet, men firsttimede den forbi, og støt og roligt fik hjemmeholdet lagt større og større tryk på gæsterne. Vetokele havde afløst Santin oppe foran, og Daniel Jensen kom ind for Claudemir midt i halvlegen, men århusianerne forsvarede sig stadig godt og forsøgte at spille de kontrachancer, der bød sig, uden at det dog resulterede i noget der bare lignede overarbejdsbetaling til Johan Wiland.

Med små 20 minutter igen var indskiftede Søren Larsen ved at tackle sig fri til en chance, men der blev ikke givet noget som helst væk i bagkæden i aften, og Sigurdsson fik tacklet til hjørne, inden det blev rigtig farligt. Kort efter fik Bolaños en skudchance i den anden ende, da et Lars Jacobsen-indlæg ikke blev ordentligt clearet, men Anders Kure blokerede hans studsende venstre bens-skud, og han nåede også frem og blokere costaricanerens ekvilibristiske forsøg på et saksespark på returbolden.

Cornelius fik igen chancen i slutminutterne
Men man pressede ufortrødent videre, og man vidste jo på forhånd, at Cornelius nok skulle få en chance i slutminutterne… det gjorde han i Herning i påsken og sikrede 2-2. Og i Silkeborg ramte han stolpen. Og i Farum knaldede han den ind. Og i Aalborg brændte han straffe. Og ganske rigtigt… godt et minut før tid spillede Nicolai Jørgensen ham fri i højre side af feltet, men Anders Kure nåede at kaste sig ned og blokere afslutningen – Corner fik dog også riposten og trykkede resolut af med venstre, men måtte se Mikkel Kirkeskov redde på målstregen. De hvidblusede protesterede forgæves (og forkert) for hands, mens Corner i frustration hård-tacklede Kirkeskov og derfor måtte se sit navn ryge i Michael Tykgaards sorte bog.

Således sluttede det som det begyndte, men det er stadig rigeligt til at bevare et forspring på 10 point til Nordsjælland, og dermed er guldet som sagt inden for behagelig rækkevidde allerede i næste weekend.