0-1 nederlag til Silkeborg IF

Inden kampen spurgte man sig selv, om det er en fordel at møde et bundhold, der lige har tabt 0-5 på hjemmebane til et andet bundhold? Som altid får man først svaret efter de 90 minutter, og i dag viste det sig i hvert fald ikke at være nogen fordel! I kampens indledning kunne man dog godt se, at hjemmeholdet virkede lidt usikre, hvilket måske også skyldes at halvdelen af den normale bagkæde sad ude med karantæne, så der var rokeret lidt rundt på pladserne.

Københavnerne havde derfor ikke de store problemer med at dominere spillet, og allerede efter 6 minutter testede Gíslason Lasse Heinze med et hårdt, fladt skud, som Silkeborg-keeperen kun kunne halvklare, men han nåede dog først på returbolden for næsen af Santin. Og inden stadionuret havde rundet 10 minutter, var det særdeles tæt på et islandsk føringsmål fra Ragnar Sigurdssons pandebrask, da Nicolai Jørgensen snittede et Pierre Bengtsson-hjørne videre, og tæt under mål headede Ragnar bolden lige over mål.

Knap fem minutter senere var islændingen igen på færde i Silkeborg-feltet, da han fik plads til at brysttæmme et Bengtsson-indlæg fra venstre, inden han fyrede af fra nært hold, men Heinze gik godt ud i skuddet og blokerede.

På det tidspunkt havde hjemmeholdet ikke skabt meget nede i den anden ende, hvor Kim Christensen havde fået tjansen mellem stængerne, fordi Johan Wiland i nattens løb havde sat kursen hjem mod hovedstaden, fordi hans kone er meget tæt på at skulle nedkomme med parrets første barn. Han fik ikke alverden at lave, men Daniel Pedersen testede ham da lige med et hård, fladt frispark, som keeperen dog dykkede godt ned ved stolpen og holdt.

Der var alt for mange lette boldtab i det midtjyske opspil, men desværre bredte det sig også lidt til topholdet, der havde svært ved at få deres spil til at køre på den tilsandede græsplæne – eller også valgte man snarere de forkerte løsninger på det vanskelige underlag og kom efterhånden ned i et tempo, som Silkeborg havde lettere ved at håndtere.

Midt i halvlegen, hvor kampen var inde i lidt af et dødvande, så kunne man glæde sig over, at Daniel Jensen slap med en henstilling, da han lænede sig op af et gult kort, der havde udløst karantæne mod OB, men få minutter efter trak Nicolai Jørgensen i stedet et dumt gult kort, og så sidder han med sikkerhed ude på søndag.

Kort før den halve time var Sigurdsson igen på måljagt på endnu et Bengtsson-hjørne, men denne gang kastede Heinze sig ud mellem venner og fjender og snuppede hans hovedstød. Nogle minutter senere reddede han igen sit hold, da han helt ude ved den ene stolpe snuppede et listigt forsøg fra Daniel Jensen, der forsøgte at overliste ham med et fladt skud.

Hen mod pausen havde Silkeborg efterhånden fået trukket alt tempo ud af kampen, og ingen af holdene skabte noget særligt, så det mest dramatiske var nok, da Santin tiltuskede sig et forkert dømt indkast lige uden for Viggo Jensen på sidelinjen, og det gik vist ikke helt stille af! Eller da Kim Christensen i to omgange afdriblede en modstander nede i eget felt, hvor han slap klart bedst fra den første dribling… heldigvis kom Sigurdsson ham til undsætning og lossede bolden ud af farezonen.

I pausen satte Ariël Jacobs Vetokele ind i stedet for Gíslason, og belgieren gik op i angrebet, mens Santin blev trukket ud på højrekanten. Han kom kort efter på skudhold i feltet, men hans afslutning blev blokeret. Bengtsson forsøgte at snyde Heinze med et direkte frispark mod det korte hjørne, men der skulle mere til at overliste den velspillende Silkeborg-keeper. I den anden ende fik Silkeborg skabt en sjælden mulighed, da Kasper Risgård satte hovedet på et Frank Hansen-indlæg fra højre, men Kim Christensen var på sin post og reddede.

Efter en lille time kom Claudemir ind for Daniel Jensen, men selv om gæsterne stadig havde bolden mest, så fik Silkeborg mere og mere gejst og selvtillid med udsigten til point mod topholdet. Deres tyske frontløber Marvin Pourié sled og slæbte også i de spredte kontraløb, som ikke var helt ufarlige, men som sjældent førte til egentlige afslutninger. Et langskud fra Martin Svensson, der strejfede en forsvarer, var dog ved at snyde Kim, men igen tog han godt for sig.

Med et kvarter fandt Nicolai Jørgensen Claudemir i feltet med en dyb stikning, men Heinze kom godt ud og reddede til hjørne, da brasilianeren prøvede at prikke den under ham – igen en chance, der på en god dag havde resulteret i den livsvigtige første scoring… men i stedet faldt den i den anden ende.

Pourié blev sendt af sted med en stikning i dybden, slap fri af Sigurdsson, rundede Kim Christensen og sparkede den flot ind fra en meget spids vinkel til stor jubel for det hårdt prøvede hjemmepublikum.

Københavnerne prøvede at øge trykket de sidste 10 minutter, og det lykkedes egentlig også fint nok – og bare to minutter før tid fik Sigurdsson endnu en stor hovedstødschance på et frispark til bageste stolpe, men den strøg tæt forbi. Endnu tættere på kom Cornelius i det sidste minut, da han gjorde alting rigtigt med at kontrollere en bold i feltet, vende rundt og trække sig fri til skud, for blot at måtte se det prelle af mod opstanderen – og Vetokeles afslutning på returbolden ramte lige ind i en forsvarer…

Længere var man altså ikke for at få point med hjem, men det blev ikke i dag, og dermed var sæsonens andet nederlag en realitet…