Festforestilling med N'Doye i hovedrollen

Festforestilling med N'Doye i hovedrollen

Midtjyderne kom bedst fra start
Der var fire nye i startopstillingen i forhold til mandagskampen i Horsens – Antonsson, Wendt, TK og Grønkjær – men det har jo været stilen det meste af foråret, hvor mestrene professionelt har holdt stilen resultatmæssigt, mens det kun i glimt har sprudlet på samme måde som i det ofte gjorde i efteråret. Men denne lune torsdag aften i Nationalarenaen blev der virkelig sprudlet til den store guldmedalje!

I dag stod man ellers igen over for en modstander, der havde temmelig meget brug for pointene, hvis de skulle gøre sig håb om at indhente OB på 2. pladsen og i det mindste holde Brøndby bag sig i kampen om bronze. De havde også en pokalfinale mod FCN på søndag i baghovedet, men det kunne man nu ikke se i kampens indledning.

Midtjyderne var svagt toneangivende blev det første kvarter en relativt tam affære i et adstadigt tempo, og de tog også føringen i det 16. minut, da anfører Martin Albrechtsen pressede sig foran Antonsson på et Mikkel Thygesen-hjørne og pandede bolden i netmaskerne lige uden for Johan Wilands rækkevidde.

Desværre vred Antonsson i samme moment om på sin venstre ankel og måtte uden for til behandling, men selv om han kom på banen lidt efter, var han tydeligvis ikke klar, og fem minutter efter scoringen måtte han udgå til fordel for Zanka. Han var dårligt kommet på banen, før spilrytmen igen blev slået i stykker, da N’Doye blev sparket ned af Albrechtsen midt på banen, og igen måtte sundhedssektoren i aktion. N’Doye kunne ligesom Antonsson humpe ud ved egen kraft, og kom også på banen igen, men i modsætning til den svenske forsvarsklippe var topscoreren klar til kamp – og det i en grad, som der snart skulle blive sat en tyk streg under!

To N'Doye-kasser vendte kampen
Da kampen så småt fandt sit leje igen efter scoringen og de to skade-afbrydelser lignede løverne ikke umiddelbart et hold, der var på vej tilbage i kampen. Spillet hang slet ikke sammen, der manglede tempo og bevægelse, backerne kom aldrig rigtig med i det offensive spil… men så må man jo tage dødboldene til hjælp!

Grønkjær blev nedlagt en halv snes meter uden for FCM-feltet, og N’Doye tog sig af frisparket, som han med et par skridts tilløb skruede op i det ene målhjørne med en hård og velplaceret inderside. Jonas Lössl fik handskerne på, men reagerede for sent til at kunne forhindre bolden i at gå ind.

Første skud på mål – 1-1! Få minutter efter var det dog tæt på en ny midtjysk scoring, da Mads Hvilsom smuttede fra forsvaret på en lang stikning bagfra, men han afsluttede ikke godt nok til at overliste Johan Wiland, der kom flot ud og dækkede af for afslutningen. I stedet slog N’Doye til igen!

Et Oscar Wendt-indlæg fra venstre side passerede hen over FCM-forsvarerne, så N’Doye fik tid og plads til at tage bolden ned og tordne den ind bag Lössl fra kanten af det lille felt. En mesterlig detalje, men også skidt dækket op af FCM-forsvaret, der gav senegaleseren unødvendigt meget plads.

På 5 minutter havde mestrene vendt op og ned på det hele, og det sidste af kvarter af halvlegen sad man fuldstændig på kampen, mens midtjyderne forsvandt ud af billedet. Boldovertaget førte dog ikke til de helt store chancer, men man fik sat tingene på plads og vist hvem der regerede i PARKEN i aften.

Mestrene blev bare bedre og bedre
Efter pausen fortsatte de gode takter, og nu med Claudemir oppe foran som hængende/flakkende angriber og Bolaños på højrekanten. Netop Claudemir kom først på en Bolaños-dødbold få minutter efter pausen og fik headet, men Lössl var på plads og snuppede den uden problemer. Hjemmeholdet lagde godt pres på og gav flere prøver på smukke kombinationer i opspillet, og især Grønkjær var veloplagt på kanten og gjorde nærmest hvad der passede ham. Bolaños befandt sig tydeligvis også bedre på kanten end oppe foran, og serverede blandt andet et nydeligt indlæg til N’Doye, som han var meget tæt på at nå frem til midt for mål.

Efter en lille time fik hjemmeholdet omsider udbytte af det solide boldovertag, da Kvist tilbageerobrede en  mistet bold på midtjydernes banehalvdel, og Claudemir spillede bolden op til N’Doye. Han drev den ind i feltet i kamp med 2-3 modstandere, holdt dem væk og lagde bolden ud til Bolaños i højre side, og han udplacerede Lössl med et fladt og tørt hug i det lange hjørne.

Efter en time kom Santin på banen i stedet for Kvist, og få minutter efter fik han ufrivilligt statistrollen i en midtjysk filmindspilning, da Salami efter en duel i feltet faldt dramatisk omkuld og lokkede Hermansen til at fløjte for straffe. Mads Albæk omsatte det sikkert ved at sparke til venstre for Wiland, der gik til sin højre side. Kort efter var midtjyderne ved at udlige, da Jos Hooiveld rettede et Ken Fagerberg-forsøg af, men bolden strøg heldigvis lige over Wilands overligger.

N'Doye tredobbelt målscorer for første gang
I stedet viste københavnerne klassen og diskede op med endnu en smuk scoring, og endnu engang signeret Superligaens i særklasse skarpeste frontløber – Dame N’Doye. Han fik bolden af Wendt uden for FCM-feltet, tog den med ind i feltet, spillede en snæver 1-2-kombination med Santin og sendte bolden mellem benene på Lössl til sin tredje scoring i kampen. Han har et utal af gange forladt kampen som dobbelt målscorer, men det var første gang han nettede tre gange i samme kamp for løverne, og dermed bragte han sin sæsontotal op på 25.

Med et kvarter igen kom Bergvold på banen for Grønkjær, og den nybagte far blev fulgt fra banen med stående ovationer og kravet om ”Four more years” i FCK-trøjen. Kampen var nu punkteret, men mestrene satte triumf på syv minutter før tid, da Santin øgede til 5-2. Lössl nåede ikke ud til et Bolaños-hjørne fra venstre, så Claudemir kunne snitte bolden videre, og ved fjerneste stolpe ekspederede N’Doye den mod mål, og instinktivt prikkede Santin den for en sikkerheds skyld det sidste stykke over stregen. Men det var meget tæt på, at N’Doye kunne være krediteret for sit fjerde mål i kampen, men dommertrioen var dog ikke i tvivl, da de efter kampen genså situationen på TV-billederne.

Men festen var ikke forbi endnu, og lidt efter kreerede løverne to kæmpechancer – først da Hooiveld kastede sig frem og fra nært hold headede mod mål, men Lössl refleksreddede flot. Riposten røg ud til Santin, der fra 2-3 meters afstand fyrede af mod mål, men liggende halvt inde i målet fik Lössl dygtigt og heldigt støvleknopperne på bolden til en spektakulær redning af de mere sjældne.

Det kunne man dog godt leve med på en aften som denne, og også at Santin misbrugte i slutminutterne, da han var alene med Lössl, som igen tog godt for sig. Det blev nemlig rekordernes aften, idet Byens Hold dels satte ny rekord med 12 hjemmesejre i træk i Superligaen og dels slog den gamle pointrekord på 76, som man delte med Brøndby. Nu lyder den på 78 point, og den er slet ikke umulig at slå – der er jo to kampe endnu!