Aldrig tvivl om udfaldet

Sölvi og Santin klar til "brødreopgøret"
Sölvi Ottesen og César Santin var tilbage i mestrenes startopstilling efter et par kampes pause, og i stedet tog Zanka plads på bænken, mens Grønkjær beholdt det civile antræk på og fik en hel hviledag. Lyngby måtte undvære karantæneramte Morten Bertolt, og det gav plads til et brødreopgør på midtbanen i form af KK og TK – Kasper henholdsvis Thomas Kristensen.

Deres første kamp mod hinanden havde fyldt en del i medierne inden kampen, men det altoverskyggende tema var naturligvis den forestående returkamp mod Rosenborg, der ikke kunne undgå at ligge i baghovederne på spillerne og trænere. Det første kvarters tid var det ikke til at se, at hjemmeholdet satsede på en hurtig scoring, så man ikke kom til at jage og bruge unødigt mange kræfter i kampen, men med to hurtige scoringer midt i halvlegen gik ønskescenariet alligevel i opfyldelse.

Tidlige træffere af Wendt og N'Doye
Ligesom PARKENs interne TV samt FCK-fansene havde Oscar Wendt luret, at Marcus Allbäck – det svenske landsholds assistenttræner – var på lægterne, og med en flot scoring i det 19. minut sendte den ombejlede venstre back en fornem ansøgning til Mackan om en plads i den blå-gule startformation. Han fik dog også god plads til at trække ned mod feltet og tage sigte, og så sendte han med et hårdt, præcist spark bolden over i det lange hjørne uden for Rune Pedersens rækkevidde.

Lidt efter fik Santin en pænt stor chance i feltet, da bolden blev tacklet fra N’Doye i en kontra, men han fik den ikke under kontrol og man fik også i den situation bevis for, at 16 dages skadepause har sin pris på det her niveau.  Til gengæld var N’Doye selv på pletten efter 25 minutter, da TK slog et perfekt indlæg fra højre side, og senegaleseren kraftfuldt pressede sig frem og headede bolden mod mål. Rune Pedersen reddede i første omgang, men gav en kostbar returbold, som N’Doye tordnede ind via underkanten af overliggeren.

Tidligere på sæsonen har både OB og BATE jo ført bevis for, at 2-0 er den farligste føring, men det virkede alligevel som om, kampen blev punkteret allerede på det tidspunkt – og det skulle vise sig at holde stik. Resten af halvlegen var der periodevis tale om regulær opvisning, og bolden var sjældent nede på løvernes banehalvdel, hvorimod der burde være nettet et par gange mere i den anden ende. Santin undgik på en eller anden måde at ekspedere et Claudemir-indlæg over stregen fra nært hold, og N’Doye kunne let have øget til 3-0, hvis han ikke var gledet i sit afsæt, lige inden han skulle sætte hovedet på endnu et fint TK-indlæg.

Santin skulle måske også have haft straffe kort før pausen, da han – efter at have afdriblet 3-4 mand – gik omkuld i feltet, men han protesterede nu ikke voldsomt, da Peter Rasmussen straks vinkede afværgende.

Tempoet faldt i 2. halvleg
I pausen kom Hjalte Nørregaard ind for William Kvist, og løverne havde tydeligvis talt om at sætte tempoet lidt ned for ikke at bruge unødigt mange kræfter. Den plan var måske ikke lykkedes, hvis Anders Christiansen havde overlistet Wiland, da han slap fri i højre side af feltet, men den stærke keeper kom godt ud og fik afværget deres hidtil største tilbud.

Den endelige afgørelse på kampen faldt godt 10 minutter efter pausen, da N’Doye fikst chippede en stikning fra Vingaard videre til en helt fri Santin, der enkelt kunne udplacere Rune Pedersen med en flad afslutning i det lange hjørne, og kort efter blev 11’erne planmæssigt afløst af Martin Bergvold.

Han var tæt på med en flugter midt i halvlegen, men den strøg lige forbi mål, men ellers skabte hjemmeholdet ikke alverden, men kørte lidt på autopilot resten af kampen. Zohore fik de sidste 20 minutter i stedet for Claudemir, men først i slutminuttet var der optræk til scoring, da Bergvold igen kun var centimeter fra at komme på tavlen.

Men de 3-0 blev stående, og det kan ingen indvende det fjerneste mod, hverken det velfornøjede hjemmepublikum, der støttede flot og højlydt, eller de 2-300 medrejsende Lyngby-fans, der også skal have credit for at holde fanen højt og hylde deres heltes forgæves kamp mod overmagten.

Mestrene er dermed sikre på at toppe tabellen mindst en uge endnu. Men først er der altså lige den livsvigtige returkamp mod Rosenborg…