Tre sene point

Tre sene point

Sionko og Nordstrand med fra start
Både Libor Sionko og Morten Nordstrand startede inde for første gang i denne sæson, og i forhold til den seneste kamp i Farum havde William Kvist og Ailton Almeida taget plads på bænken. Mens Ståle Solbakken har spillere nok at vælge mellem, måtte trænerkollega Carsten Broe se bort fra karantæneramte Ken Ilsø, John Mosquera og Anders Egholm, mens yderligere en håndfuld sad ude med skader, heriblandt eks-FCK’eren Morten Bertolt.

Det gæstende tophold satte sig ganske hurtigt på kampen, præcis som i den seneste kamp mod FCN, men denne gang skulle der gå 3 minutter længere end sidst, før Santin fandt vej til netmaskerne og bragte københavnerne i spidsen.

Han havde ellers muligheden allerede efter 7 minutter, da han fik en fin skudmulighed midt i feltet efter en dødbold-situation, men hjemmeholdet slap med skrækken ved den lejlighed. Det gjorde de også efter 16 minutter, da Santin satte et gazelle-hurtigt tempo og stak fra Anders Østli og slog en fornem aflevering tæt under mål, som Nordstrand firsttimede med retning mod netmaskerne.

Santin åbnede scoringen igen
Men keeper David Ousted fik mirakuløst afværget med en refleksredning. Faren var dog ikke drevet over - Atiba Hutchinson generobrede bolden midt på Sønderjyskes halvdel og startede straks et nyt angreb ved at sende Pospech fri i højre side, og han fandt Santin i feltet, og på hans fine first-timer var Ousted chanceløs.

I den næste halve snes minutter var der bud efter flere mål. Hjalte Nørregaard var decideret uheldig med ikke at få en scoring i fødselsdagsgave, da Oscar Wendt fandt ham i feltet med en fin pasning, men på en eller anden måde kom en forsvarer i vejen for hans drøn af en afslutning. På det efterfølgende hjørne var Laursen ved at heade bolden ind fra nært hold, men forsvaret fik afværget efter at have været slemt på hælene.

Omkring den halve time fik Hjalte en lige så god mulighed, denne gang serveret perfekt af Grønkjær, der to gange havde snydt sin oppasser Michael Larsen. Men denne gang havnede afslutningen desværre et stykke over mål.

På det tidspunkt var det imidlertid som om gassen var ved at gå lidt af FCK-ballonen, og i takt med at tempoet -.og regnen – faldt, kom SønderjyskE bedre med i kampen uden dog at komme frem til afslutninger. Først hen mod halvlegens slutning fik de en afsluttet inden for målrammen, men det resulterede til gengæld også i udligning. Anfører Sölvi Ottesen nåede højest på et hjørne fra venstre og headede bolden ind i det lange hjørne.

SønderjyskE med i kampen igen
Selv om dette wake up-call nok har givet anledning til en vis bekymring i pausen, så kunne man ikke umiddelbart se det på løvernes indsats, da de igen kom ud i regnen og kulden til de blot 3.143 tilskuere, der havde fundet vej til stadion.

SønderjyskE var derimod opildnet af den pludselig kovending på kampen, i hvert fald hvad resultatet angik, og de kæmpede ufortrødent for chancen. Unge Mads Jessen var tæt på at komme fri til skud i feltet efter 5 minutters spil, men Ulrik Laursen nåede godt ned og tackle, og det lykkedes aldrig hjemmeholdet at omsætte gejsten til at skabe farligheder nede foran Jesper Christiansen.

Desværre skete der i lange perioder heller ikke så meget i den anden ende af banen, så efter en snes minutter besluttede Ståle at sende en ekstra angriber ind, og Ailton gjorde sin entre i stedet for Sionko. Godt et kvarter før tid noterede man et langskud fra Morten Avnskjold, der gik et stykke ved siden af mål, og ikke uventet var det gæsterne, der efterhånden sad mere og mere på spillet. SønderjyskE trak sig længere og længere tilbage, men forsvarede sig dygtigt og heldigt.

God moral og tungt pres gav bonus til sidst
Vingaard og N’Doye kom ind i stedet for Hjalte og Santin og lagde yderligere pres på, og københavnerne kom efterhånden til flere og flere indlæg, som sønderjyderne dog for det meste ekspederede effektivt væk. Men løverne viste fin moral og kæmpede ufortrødent videre for alle 3 point.

I det 88. minut tog Vingaard chancen langt udefra og tvang Ousted til en flot redning nede ved den ene stolpe, og det var ret beset den første FCK-afslutning inden for rammen i 2. halvleg. Men der skulle nå at komme én mere, og det var den anden joker fra bænken, Dame N’Doye, der stod for den – og den blev sejrsgivende!

Et hjørnespark fra Vingaard blev snittet videre ved forreste stolpe af Antonsson, og ved bageste stolpe kunne N’Doye sætte panden på bolden og ekspedere den i nettet til en forløsende sejr, der set over alle 90 minutter var yderst fortjent. Alligevel forstår man skuffelsen hos bundholdet, for når afgørelsen falder så sent, gør det naturligvis ekstra ondt.

Tilmed nåede sønderjyderne at producere en pænt stor chance i overtiden, da Jesper Kjærulff pludselig stod fri i venstre side af feltet, men Jesper Christiansen parerede hans flade afslutning med en fodparade og dermed var sejren en realitet.